de Liviu ALEXA

 

Pe WhatsApp urile celor mai importanți politicieni și jurnaliști din România circulă de câteva zile un filmuleț cu o femeie roșcată și plinuță care dansează isteric pe ritm de manele în ceea ce pare să fie o instituție publică. Se insinuează că ar fi vorba despre Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și om politic important din PSD. Este însă vorba despre un fake news ordinar, vă spune sigur Strict Secret.

Repet: femeia roșcată și plinuță NU este Lia Olguța Vasilescu, deși cine încearcă s-o discrediteze se folosește de un deep fake foarte bine făcut.

Am filmulețul de câteva zile în telefon, dar decisesem in week-end să nu scriu despre el, fiindcă, după mai multe telefoane și muncă de investigație, mi-am dat seama că e un fals împuțit.

Să țineți cont de faptul că, în calitatea mea de patron al unui ziar local din Dolj, mă refer la Ziarul de Craiova, sunt cel care nu m-am împotrivit ca ziaristele ce mi-erau angajate și colege pe atunci să facă dezvăluirea exclusivă cu conacul de sute de mii de euro cumpărat de Lia Olguța Vasilescu împreună cu soțul ei acum câțiva ani, lucru care a deranjat enorm în PSD, ca să nu mai zic de Olguța.

Mai mult, de mai bine de doi ani, nu am mai luat contact cu actualul primar al Craiovei nici telefonic, nici prin social media.

Dis de dimineață, am fost sunat de către fostul deputat Cristian Rizea, aflat acum la Chișinău in exil, care mi-a cerut ajutorul în această seară să promovez o bombă de proporții, un video șocant despre un mare lider PSD.

Mi-am dat seama că se referă la video-ul cu pricina și l-am avertizat să aibă grijă dacă îi dă drumul fără să facă precizările cuvenite, ba chiar am spus că am descoperit in weekend foarte multe elemente de natură să mă facă să cred, ba chiar să fiu convins, că NU este vorba despre Olguța Vasilescu în acest filmuleț, ci despre-o tăntică ce seamăna cu primarul Craiovei. Dar atât.

Nu știu ce va face domnul Rizea până la urmă, dacă o va acuza astă seară pe Lia Vasilescu că s-a dezbrăcat sau nu, dar am decis intempestiv să intervin eu până la intervenția lui Rizea, cu argumentele MELE de jurnalist, nu de bârfolog, și nu pentru a o apăra pe cea mai puternică femeie din PSD acum, ci pentru că detest fake-news-urile menite să distrugă imaginea unui om, căci am fost și eu adesea subiectul unora.

Cine știe pe ceva despre startul în politică al doamnei Lia Olguța Vasilescu știe cu siguranță și de faptul că ea a fost în tinerețe de o frumusete aparte.

E adevărat, anii au trecut și peste ea, are 47 de ani, dar niciodată Lia Olguța Vasilescu nu a fost grăsălaie, ca și femeia din filmuleț, necum să aibă șuncile alea.

Pentru dumneavoastră, am mai cheltuit cu bucurie câteva zeci de euro ca să cotrobăi în arhiva extraordinară agenției de fotografie de presa Inquam. Am găsit foarte repede detalii importante care să îmi susțină argumentația.

Dar mai intai, o să vă spun că, de-a lungul weekendului, am vorbit cu șase persoane care au fost în anturajul foarte intim al Liei Olguța Vasilescu în ultimii 10 ani, ba chiar și cu persoane cu care ea este astăzi într-o relație de dușmănie acută. Sunt persoane care o cunosc intim, care au fost apropiate fizic de ea, care au relaționat cu ea și au văzut-o în diverse ipostaze, atât ale vieții personale, cât și ale vieții politice.

Toți au negat că ar fi vorba despre Olguța Vasilescu.

Culmea, videoul cu femeia roșcată oferă in același timp atât elementul vizual care te face să crezi că ar putea fi o filmare reală, mă refer la background-ul care pare să fie al unei instituții publice, dar și elementul auditiv, care este argumentul principal pentru care acest film nu poate fi decât un fakenews. Este vorba de o simplă manea.

Maneaua “Toate diamantele” pe care dansează femeia roșcată nu are mai mult de un an și jumătate de la lansare.

Pe cale de consecință, urmărind toate pozele apărute în spațiul public cu Olguța Vasilescu din 2020 si 2021, nu am găsit niciuna în care ea să fi avut freza respectivă sau să fi fost atât de grasă.

M-aș putea opri chiar aici și ar fi destul ca să vă spun că subiectul este închis. Dar gura românului nu tace decât dacă o înfunzi cu argumente.

Urmărind frame cu frame video-ul cu femeia roșcată despre care se spune că ar fi primarul Craiovei, mi-am dat seama că există cel puțin două semne particulare pe care femeia din video care dansează beată, cel mai probabil într-o cameră de hotel, nu într-o instituție, nu le are, în comparație cu Lia Olguța.

Așa cum veți observa din pozele pe care le-am pescuit din arhivele vremii, primarul Craiovei are un semn maroniu deschis, din naștere, sub genunchiul drept, care NU apare în filmare.

Tudorel Toader, ministrul justitiei si Lia olguta Vasilescu, ministrul muncii, sosesc la sedinta de guvern, la Palatul Victoria din Bucuresti, miercuri,30 august 2017. Inquam Photos / Alexandru Busca
Lia Olguta Vasilescu participa la deschiderea celei de-a X-a editii a Festivalului International de Teatrul William Shakespeare de la Craiova, joi 14 aprilie 2016 BOGDAN DANESCU

 

Mai mult, Lia Olguța Vasilescu are pe unul dintre brațe semnul distinctiv al vaccinurilor făcute de toți cei născuți în comunism, cel mai probabil BCG, împotriva tuberculozei. Cicatricea vaccinală, proeminentă la Olguța, nu apare în video la femeia roscata.

Am ales pentru a-mi argumenta și mai puternic credința că e vorba de un fake-news și câteva poze care arată ținuta corporală constantă a Liei Olguța Vasilescu de-a lungul vremii, precum și câteva fotografii cu fața ei, fie serioasă, fie zâmbind. Sunt diferențe colosale din punct de vedere morfologic.

Natalia Elena Intotero, Olguta Vasilescu si Sorina Pintea
Ministrul muncii, Lia Olguta Vasilescu, participa la o dezbatere a proiectului Legii Pensiilor, luni 13 august 2018, la Craiova Bogdan Danescu / InquamPhotos
Lia Olguta Vasilescu sustine o conferinta de presa in care vorbeste despre noua lege a pensiilor, vineri, 10 august 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

Florian Bodog si Lia Olguta Vasilescuverifica stadiul lucrarilor de la noul Spital Regionaal din Craiova, vineri, 26 mai 2017. Inquam Photos / Bogdan Danescu

În 2021, mulți jurnaliști aleg să bârfească învârtind videouri pe Whatsapp, în loc să transpire puțin pentru a-și face meseria.

Nu vreau să dau lecții de investigații nimănui, dar de ASTA proiectul meu jurnalistic Strict Secret s-a impus atât de tare în ultimele luni: da, pentru că am fost curajos, da, pentru că am fost muncitor, dar s-a impus pentru că mereu am venit cu ARGUMENTE sau cu dovezi de netăgăduit.

La final, am zis că cel mai bine se poate afla adevărul chiar de la primărița Craiovei. Iată ce a răspuns Lia Olguța Vasilescu pentru Strict Secret, așa cum i-ar fi răspuns oricărui jurnalist curios să o chestioneze:

Uite, pe linkul de mai jos va puteti delecta si cu mizeria de filmulet.

IMG_0066

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții ca jurnalist, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.