DNA Cluj are în lucru un dosar de corupție de maximă importanță și care vizează felul în care s-au obținut autorizațiile de construcție pentru proiectul Transilvania Smart City, deținut de Elena Udrea printr-un interpus, concubinul Alexandru Alexandrov, și fostul deputat Adrian Gurzău.

La sediul DNA Cluj, au fost chemați să dea cu subsemnatul mai mulți angajați ai firmei Realtopfarma SA, pe care procurorii i-au chestionat în ceea ce privește relațiile dintre consultantul companiei Realtopfarma, Titus Pop, fost angajat al Primăriei Cluj-Napoca, și fiul său, Daniel Pop, arhitect-șef al orașului.

Procurorii au suspiciuni întemeiate că Adrian Gurzău, angajându-l pe Titus Pop ca și „consultant”, s-a folosit de acest lucru ca să obțină ilegal atorizația de construcție cu mari concesii de legalitate de la fiul lui Titus Pop, în calitate de arhitect-șef al orașului.

Noi avem si confirmarea ca DNA Cluj e calare pe Transilvania Smart City, caci am primit-o de la chiar cei audiati.

Procurorii nu s-au sfiit să interogheze până și secretara companiei, Alexandra Pop, pe care am contactat-o și noi pentru a-i cere detalii despre ce au întrebat procurorii. Din păcate, secretara companiei, Alexandra Pop, s-a isterizat la telefon, după ce ne-a recunoscut că a fost la DNA, și a refuzat continuarea dialogului.

Gurzău l-a tepuit chiar și pe dirigintele de șantier al proiectului imobiliar

Mult mai povestitor a fost dirigintele de șantier al proiectului imobiliar Transilvania Smart City, Sergiu Tătar, cel care nu numai că ne-a confirmat că a dat cu subsemnatul la procurori, dar era și nervos pentru faptul că Adrian Gurzău i-a dat o țeapă de 160.000 de euro, luând un împrumut pentru compania Realtopfarma de la el și refuzând să-l restituie:

„Își bat joc de mine, mi-au oferit chiar și 3 apartamente, ca să încasez eu bani pe promisiuni de vânzare, și când am mers la notar să fac tranzacția am aflat că el deja le dăduse altora. O să mă gândesc până săptămâna viitoare cum trebuie să acționez, pentru că așa nu se mai poate.”

Că să fim și mai clari, cele 3 apartamente de care vorbește dirigintele de șantier Sergiu Tătar că le-ar avea prin antecontract de vânzare-cumpărare, au fost vândute de Gurzău și lui Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, căci și acesta are antecontract de vânzare-cumpărare. Tare, nu?

Arhitectul-șef al orașului la teambuilding cu firma pe care a autorizat-o

Arhitectul-șef al orașului nu ne-a răspuns la telefon, deși aveam pentru el o importantă întrebare care se referea la o problemă de incompatibilitate profesională. Potrivit surselor noastre, Daniel Pop a participat în vara anului trecut la un teambuilding in localitatea Smida, impreună cu Adrian Gurzău și angajații Realtopfarma SA, lucru care ridică semne serioase de întrebare în ceea ce-l privește, fiindcă așa înțelegem cum a fost posibil ca proiectul imobiliar al Elenei Udrea să fie autorizat de către Emil Boc, Consiliul Local și de către el, în calitate de arhitect-șef, în doi timpi și trei mișcări, în condițiile în care alți dezvoltatori imobiliari clujeni așteaptă cu anii după autorizații.

Prezența lui Daniel Pop la teambuilding-ul Realtopfarma ne-a fost confirmată însă chiar de tatăl său, Titus Pop, unul dintre cei mai vechi angajati ai primariei Cluj-Napoca care, odata iesit la pensie, a devenit mintenas “consultantul” proiectului imobiliar al Elenei Udrea:

Titus Pop: – Da, a fost invitatul meu.
Reporter: – Și dumneavoastră ați fost invitatul firmei Realtopfarma! Considerați că e normal ca el să fi participat la un asemenea teambuilding?
Titus Pop: – Haideți, domnul Alexa, acuma ce să zic?

DNA Cluj crede că angajarea tatălui arhitectului șef de către Udrea e șpagă mascată

Potrivit surselor noastre, procurorii au suspiciuni rezonabile că angajarea tatălui arhitectului-șef de către Adrian Gurzău pe post de „consultant” este, de fapt, o șpagă mascată pentru ca fiul său, arhitectul-șef al orașului, să se miște mai repede cu autorizația blocurilor.

Dar lucrurile rele despre Realtopfama nu se opresc aici! Compania ce aparține, în realitate, Elenei Udrea, aflată acum la închisoare, fiind reprezentată de concubinul său și de finul său, Adrian Gurzău, are probleme financiare atât de mari, încât nu și-a plătit nici măcar angajații de mai bine de două luni, lucru pe care ni l-a recunoscut chiar manechinul concubin, Alexandru Alexandrov, care ne-a spus într-un ton ironic: „Doar n-om fi noi singura firmă din țară care are întrâzieri cu salariile angajaților.”

Alexandrov face mișto când e vorba de salariile angajaților săi neplătite de două luni, dar a refuzat să ne spună de ce sunt probleme financiare, de vreme ce Realtopfarma a încasat nu mai puțin de 2 milioane de euro de la oameni, pe post de avans pentru apartamente neconstruite încă. Când i-am cerut să explice unde s-au dus banii, domnul Alexandrov n-a mai oferit alte explicații, motivând că asemenea detalii țin de bucătăria internă a firmei.

Finul lui Udrea, Gurzău, și-a luat Maybach din avansurile clienților

Ne-am încercat norocul cu finul Elenei Udrea, fostul deputat Adrian Gurzău, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție, dar numai pentru faptul că a ajuns la un acord de recunoaștere cu procurorii.

În timp ce angajații sunt neplătiți cu lunile, domnul Gurzău și-a tras o limuzină Maybach a cărei preț de catalog începe de la un sfert de milion de euro. Inițial, domnul Gurzău ne-a declarat că nu are nicio mașină, după care a admis că este, de fapt, un leasing.

Chiar și așa, ca să iei un leasing pentru o limuzină atât de scumpă, trebuie să pui jos un avans de cel puțin 100.000 de euro și să chiți rate lunare de cel puțin 4.000 de euro. Desigur, din banii fraierilor de clienți care au dat avansuri pentru apartamente construite pe hârtie.

Berciu a cerut insolvența firmei Elenei Udrea

Dar lucrurile sunt și mai rele de atât! Chiar și partenerul cel mai important al Elenei Udrea, pocăitul milionar clujean Ștefan Berciu, proprietarul firmei SDC Imobiliare, a cerut acum cinci zile insolvența firmei Realtopfarma, semn că lanțul de iubire dintre cei doi parteneri s-a rupt.

În urmă cu un an, am fost primul ziarist din România care a dezvăluit asocierea dintre Elena Udrea și milionarul Ștefan Berciu. În ancheta mea de acum un an arătam că motivul asocierii dintre cei doi este că Elena Udrea este ruptă în fund și nu are bani să demareze construcția blocurilor, motiv pentru care avea nevoie de milioanele lui Berciu ca să pornească la drum.

(foto: Foaia Transilvana)

Tot acum un an făceam o previziune sumbră, și anume că asocierea este o greșeală fatală pentru Ștefan Berciu, fiindcă nicio asociere cu infractori, cu penali n-are cum să ducă la ceva bun. Și am avut dreptate, Adrian Gurzău și Elena Udrea au furat nu numai avansurile oamenilor, ci i-au furat și lui Berciu nu mai puțin de două milioane și jumătate de euro.

Până să vă spun cum s-au furat banii, dați-mi voie să vă reamintesc campania mediatică furibundă pornită împotriva mea, pe de o parte, dar și campania isterică de imagine plătită cu bani grei de Berciu și Elena Udrea în presa locală și națională.

La acea vreme, milionarul pocăit Ștefan Berciu nu mai prididea cu minciunile mediatice despre proiect, spunând că Transilvania Smart City, cu cele 10.000 de apartamente, va avea chiar și telegondole care să-i ducă pe proprietarii apartamentelor de acasă până la Iulius Mall, ba chiar că vor exista și drone care să-i deservească cu mâncare pe clienți.

În total dispreț cu sărăcia celor 2.000 de romi de la Pata Rât, cu care Transilvania Smart City se învecinează, proiectul imobiliar era marketat drept fiind cea mai mare investiție imobiliară din Sud-Estul Europei, cu un potențial de profit de 1 miliard de euro. Pocăitul milionar, Ștefan Berciu, și Elena Udrea, cât mai era în libertate, le-au vândut clujenilor gogoși fantasmagorice. Azi, Berciu și-a dat în judecată partenerii și le-a cerut insolvența.

Țeparii Adrian Gurzău și Alexandru Alexandrov au încasat de la Berciu nu mai puțin de 11,7 milioane de euro. Acești bani însemnau intrarea lui Berciu în proiectul imobiliar ala Elenei Udrea ca partener și trebuiau redirecționați instantaneu către familia de evrei din Londra care activase o creanță de 19,5 milioane de euro. Elena Udrea trebuia să pună restul de bani și astfel Udrea și Berciu ar fi devenit proprietarii de drept ai terenului Transilvania Smart City, curățat de orice notări în cartea funciară.

Milionarul pocăit Berciu a fost însă jefuit la drumul mare de către infractorul Gurzău și manechinul țepar Alexandru Alexandrov, care au redirecționat evreilor doar 9 milioane , ei reținându-și la teșcherea 2 milioane și jumătate de euro, pe post de taxă de șmecheri. Cu chiu, cu vai, Berciu a reușit să-i convingă pe țepăruși și pe evrei să-l facă proprietar pe terenul de mai jos, prezentat în facsimil.

Dar tot mai rămâne țeapa banilor furați de la el, adică circa două milioane și jumătate de euro. Dacă adăugăm și cei două milioane furați din avansurile oamenilor, ajungem la incredibila sumă de patru milioane și jumătate de euro, bani care au dispărut pur și simplu din firma Elenei Udrea și a finului său, Adrian Gurzău.

A scos banii din Realtopfarma și i-a ascuns într-un off shore

Potrivit unor surse foarte informate ale Ziar de Cluj, Gurzău a apelat la o escrocherie învechită de extragere a banilor, una atât de penibilă, că nici cei mai proști infractori nu o mai fac, și anume a transferat milioane de euro de pe Realtopfarma într-un offshore pe care îl deține, pe baza unor contracte de consultanță fictive care nu justifică anvergura sumelor.

Aceleași surse ne-au precizat că Gurzău ar fi cumpărat din aceste milioane o casă în Bali și diamante impresionante pentru soția sa, Cecilia, despre care oamenii din anturajul familiei susțin că e adevăratul cap al răutăților și că ea este creierul din spate al întregii escrocherii, ea este cea care ar fi pus la cale planul de sifonare al milioanelor de euro.

Cum s-au păcălit țeparii pe ei înșiși

Credeți că se poate și mai rău? Vă spunem că da! Țeparii Alexandrov și Gurzău au încercat o golănie de proporții, la finele anului trecut.

Înghesuită de datorii, litigii, executări silite, Realtopfarma nu mai putea fi o soluție viabilă pentru cei doi țepari, așa că s-au gândit să vândă terenul deținut de Realtopfarma și pe care se construiesc acum primele patru blocuri din Transilvania Smart City, către o altă companie care inițial se numea George General SRL și a cărei denumire a fost schimbată pe repede înainte în Transilvania Smart City SRL.

Tot la sfârșitul anului, Gurzău a încercat în mod ilegal și abuziv să noteze cu forța vânzarea terenului de pe Realtopfarma pe noua societate, Transilvania Smart City, dar s-a lovit de refuzul funcționarilor oficiului de cadastru din Cluj, care și-au dat seama de mârlănie.

La acel moment, Adrian Gurzău, iritat de „impertinența” funcționarei de la cadastru, pe numele său Monica Negulescu, a amenințat-o pe funcționară spunându-i: „Ai grijă, știm unde îți este copilul la școală”.

Incidentul a fost relatat în detaliu de un ziar local, care însă a evitat să dezvăluie identitatea celui care a proferat amenințarea, limitându-se la a-l denumi drept „un dezvoltator imobiliar important”.

Vă spunem noi cine a fost golanul care a amenințat copilul funcționarei, el este Adrian Gurzău. Mai mult, de nervi că a fost refuzat, Gurzău a apelat la directorul general adjunct al ANCPI, Mircea Popa, care a încercat să preseze funcționara, dar fără succes.

Dragi cititori, refuzul Cadastrului de a legitima infracțiunea lui Gurzău și a lui Alexandrov, prin care aceștia voiau să tragă o țeapă atât persoanelor cărora le datorează bani, cât și oamenilor care au achiziționat apartamente în Transilvania Smart City, duce la o dublă situație juridică inedită.

Practic, astăzi Realtopfarma este proprietarul tabular, și Transilvania Smart City SRL este proprietarul contractual.

Din acest punct de vedere, orice alte viitoare tranzacții până la clarificarea situației sunt nu numai imposibile, ci și ilegale, deoarece Realtopfarma, fiind doar proprietar tabular, nu mai poate vinde apartamente, căci nu este proprietar contractual.

Pe cale de consecință, Transilvania Smart City SRL este proprietar contractual, dar nu poate vinde apartamente, căci nu este proprietar tabular, Ca în filmele cu proști, scuzați, mai bine zis ca în filleme cu țepari. În rolul țeparilor, Gurzău și Alexandrov.
De-a lungul documentării mele pentru această anchetă, am avut posibilitatea de a discuta cu mai mulți angajați ai proiectului imobiliar. Unul dintre ei mi-a relatat că după ancheta mea de acum un an, Adrian Gurzău ar fi venit nervos la birourile Transilvania Smart City și, de față cu martori, printre care și sursa mea, ar fi spus că o să-i arate el lui Alexa:

„Alexa ăsta nu se gândește că are și el copil?”

Având în vedere amenințarea adresată de Gurzău funcționarei de la Cadastru și care i-a făcut lui Gurzău plângere penală pentru amenințare, și ținând cont de informația primită de la angajata proiectului, voi formula și eu plângere penală pentru mafiotul Adrian Gurzău.

Cine a trădat-o pe Elena?

Tot de-a lungul documentării, angajați pe care i-am intervievat mi-au prezentat ca foarte posibil scenariul potrivit căruia Elena Udrea habar să nu aibă din închisoare de ce se întâmplă afară, să nu știe că au dispărut 4 milioane din conturi și că Gurzău își cumpără diamante, limuzină Maybach și casă în insula Bali, în timp ce ea mănâncă macaroane cu brânză în penitenciar.

Greu de crezut, dar posibil. În acest proiect, în care țeparii se țepuiesc între ei, totul e posibil.
N-ar fi prima țeapă pe care Elena Udrea o ia în ultimul an. Disperată că va intra la închisoare, Elena Udrea a apelat la o mișcare dramatică și a luat decizia de a sponsoriza echipa de fotbal a CFR Cluj cu sute de mii de euro, în încercarea de a cumpăra bunăvoința și influența lui Vasile Dîncu și a lui Florian Coldea, fost șef al SRI, aflați în spatele proiectului CFR.

Nu e prima oară când se discută în spațiul public despre faptul că, după pensionarea sa forțată, Florian Coldea s-ar ocupa cu servicii de brokeraj a influenței sale în rândul magistraților, însă nu există dovezi concrete în acest sens. Având însă în vedere faptul că Elena Udrea nu avea acum un an niciun ban ca să pornească proiectul, căci de aia l-a luat pe milionarul Berciu ca asociat, este inexplicabilă decizia de sponsorizare a echipei CFR.

Doar ipoteza că prin acest gest ar fi putut să-i înduplece pe Dîncu și Coldea să o bage în seamă cu „problema” ei poate explica situația.

Mulți s-au întrebat în 7 aprilie 2022, atunci când Elena Udrea a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței din Gala Bute, trei lucruri:

1. Dacă a plătit taxă de protecție prin sponsorizarea CFR Cluj, cum de nu s-au ținut de cuvânt Coldea și Dîncu, cum de a primit 6 ani de închisoare?

2. De unde știa Elena Udrea cu o zi înainte că va fi condamnată și astfel a putut să-și pregătească fuga?

3. Cum a fost posibil ca ea să fie reținută în Bulgaria? Cine a dat-o în gât, de n-a putut să scape? Nu am răsounsuri pentru întrebările 1 și 2, dar știu cine a dat-o în gât pe Elena Udrea.

Informația mi-a fost dezvăluită de un ofițer din servicii și care mi-a dat pontul că Adrian Gurzău este cel care a dat telefonul prin care au fost alertate autoritățile.

Așa cum v-am spus, nimic nu trebuie să ne mai surprindă când e vorba de țepari, fiindcă țeparii își vor escroca nu numai prietenii, ci și neamurile.

Brigada Diverse intră în acțiune

V-am mai rămas dator cu dezvăluirea încă unui secret care sunt sigur că v-a frământat mințile la finele anului trecut, când ați aflat brusc că un consorțiu compus din Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, Miron Mitrea, fost lider de sindicat, și el cu CV penal, și Cozmin Gușă, consultant și jurnalist, împreună cu „milionarul” Bobby Păunescu, au devenit parteneri în proiectul Transilvania Smart City.

La momentul respectiv, la Realitatea TV au existat relatări ample despre cât de importantă este această nouă asociere.

Vă mărturisesc sincer că aș fi dat mai multă importanță știrii, dacă din schema respectivă ar fi lipsit papariciul de Bobby Păunescu.

Cum însă brigada de investitoti „potenți” îl includea și pe Bobby, un prăfuit rupt în cur care abia vorbește din cauza sevrajului, mi-am propus să sap puțin, ca să văd care-i cioaca cu toată această adunare de penali și rupți în cur. Este savuroasă povestea.

Din pârnaie, Elena Udrea a primit vești că Ștefan Berciu ar fi bătut palma cu grupul de la Cluj, adică Ioan Rus, Vasile Dîncu și Florian Coldea, ca să îi ia cu forța partea ei de proiect imobiliar. Un lucru de asemenea posibil, dar despre care nu am informații concrete.

Cert este că Elena Udrea știa ceva, de vreme ce a apelat în disperare de cauză la Dorin Cocoș, fostul ei soț, pe care l-a rugat să intervină la Maricel Păcuraru, în virtutea prietenie sale cu el, și să-i ceară sprijinul în vederea declanșării unei campanii mediatice dure împotriva lui Berciu, a asociaților săi și a grupului de la Cluj.

Maricel Păcuraru a dat verde propunerii, cerând la schimb ca taxă de protecție procente din proiectul imobiliar al Elenei Udrea. Câte procente și sub ce formă, nu avem de unde să știm, căci până la această dată nu sunt operate la Registrul Comerțului modificări care să includă intrarea în firmele deținute de Udrea prin interpuși a corifeilor investitori.

Cert este că Maricel Păcuraru a activat-o pe Anca Alexandrescu și timp de două zile jurnalista le-a aplicat bocanci în gură tuturor celor de care se temea Elena Udrea.

Parte din proiectul de amenințare a grupului de la Cluj a fost și butaforia desantului „investitorilor” la Cluj, când într-o apariție penibilă, fiica lui Păcuraru împreună cu ratatul de Bobby Păunescu și cu un fost ambasador bețiv al Americii la București, au bătut toba prin Cluj-Napoca cum că ce tari sunt ei și cum proiectul se va schimba radical.

În toată această asociere de penali șochează prezența cu numele a lui Cozmin Gușă, după cum șochează și faptul că Gușă nu și-a asumat fizic asocierea, ci a acceptat să i se folosească doar numele.

Mesajul brigăzii adresat grupului de la Cluj a fost unul de intimidare: vedeți că Elena Udrea nu e singură, beneficiază de tot suportul nostru de infractori golani, nu vă merge cu noi.

De văzut în viitorul apropiat, având în vedere problemele legale și falimentul financiar al firmelor, dacă Elena Udrea și săgețile sale, Gurzău și Alexandrov, vor putea să se țină de cuvânt în a oferi procente brigăzii de „investitori”.

De aia s-a mișcat DNA Cluj și e atacată tabăra Udrea?

Este însă aici o nuanță pe care vreau să v-o supun atenției, căci altfel nu ați observa-o. Niște infractori cu pârnaie grea la activ amenință gulerele albe din grupul de la Cluj. Sincer, deși mulți dintre voi știți că i-am criticat și ironizat pe cei din grupul de la Cluj de o grămadă de ori, eu pariez pe grupul de la Cluj și cred că, cel puțin pentru Maricel Păcuraru, mișcarea de a-i amenința pe Dîncu, pe Ioan Rus sau pe Coldea se va lăsa cu consecințe nasoale în ceea ce îl privește.
Maricel Păcuraru are probleme serioase la București, pe mai multe fronturi. De exemplu, are problema asta:

 

Evreii i-au dat decisiva Elenei Udrea

Una peste alta, situația proiectului Transilvania Smart City este mai mult decât cotoioasă.

Tonex Finance Ltd., în calitate de proprietar al creanței de 19,5 milioane, a reziliat în 18 noiembrie 2022 contractul de cesiune cu Realtopfarma, din cauza nenumăratelor întârzieri la plată și a încălcării contractului de cesiune.

Nasol e că banii proveniți de la Berciu și plătiți de Realtopfarma la evrei se vor transforma în daune convenționale, adică evreii vor păstra cele 10 milioane de euro și își vor și recupera terenul, lucru super nasol pentru întregul proiect Transilvania Smart City.

Dosarul nr. 27242/94/2022, pe rolul Judecătoriei BUFTEA

Părți: BIROUL EXECUTORILOR JUDECĂTOREŞTI GONŢ, PANAIT ŞI ASOCIAŢII-Petent

TONEX FINANCE LTD-Creditor

REALTOPFARMA S.A.-Debitor
Obiect: Încuviinţare executare silită 3129/2022

Stadiu: Fond

Ședințe: (i) 21.12.2022

Ora estimata: 08:30

Complet: C 17 Executări silite

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 21,12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.

Document: Încheiere – de executare silită  15062/2022  21.12.2022

Transilvania Smart City are în aceste momente toate ingredientele unei escrocherii de proporții: proprietari penali, insolvență, probleme financiare, bani dispăruți, spălare de bani, incertitudinea continuării proiectului din cauza problemelor de proprietate a terenului.

Culmea culmilor, prin faptul că Berciu, pentru banii pe care i-a dat, a reușit cumva să devină proprietarul terenului de mai jos, pocăitul milionar devine pionul principal în zonă și care a dat șah inclusiv evreilor, fiindcă terenul său e astfel poziționat încât evreii nu au cum să construiască mai departe, căci nu mai au acces la teren decât prin terenul lui Berciu. Mai mult, terenul evreilor este asumat în proiectul general de autorizare ca fiind dedicat unui parc pe care Transilvania Smart City s-a angajat să-l construiască.

Pentru Transilvania Smart City este începutul sfârșitului.

Aboneaza-te la newsletterul meu AICI!