Numirea la 25 noiembrie 2021 a lui Vasile Dâncu pe scaunul de ministru al Apărării, lăsat călduț de Ciucă, nu a fost una întâmplătoare, a avut girul mai multor “entități”.
Cu prilejul desemnării sale, am spus într-o intervenție televizată că Vasile Dâncu va începe subit și dintr-o dată să deschidă băierile banului public și se va pune pe shopping, “consiliat” de prietenul sau bun, George Maior, fost șef al SRI și ambasador la Washington, retras temporar la hodină la Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, dar și de celălalt bun prieten al sau, Florian Coldea, un tânăr pensionar care se ocupă astăzi cu brokerajul relațional, o meserie specifică securiștilor retrași intempestiv din funcții și care constă într-o combinație perfidă de lobby și distrugere.
Și câtă dreptate am avut!
Mintenaș, Ministerul Apărării Naționale a primit aprobarea prealabilă pentru inițierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziție pentru pachetul de 32 de avioane F-16, în configurație M6.5.2 și suport logistic de la Guvernul Norvegiei și a bunurilor și serviciilor pentru modernizare de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, necesare realizării Capabilității Operaționale Aeriene de Tranziție.
Fondurile estimate pentru achiziție sunt de aproximativ 454.000.000 euro, fără TVA, care includ atât pachetul propus de Guvernul Norvegiei, cât și bunurile și serviciile pentru modernizarea aeronavelor care vor fi achiziționate de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.
La final de 2021, adică în ultima zi lucrătoare pe la Palatul Victoria, Dâncu ne-a consolidat încă o dată percepția că a venit acolo pentru “înzestrare”: înzestrarea Armatei Române și “înzestrarea” altor buzunare.

Dar cine ar fi crezut că domnul Dâncu e un om al acțiunii rapide? Dumnealui ne vorbea în 30 decembrie 2021, adică acum 3 zile despre viitorul său proiect de înzestrare a Armatei, când el, de fapt, nu a stat locului o clipă în întreagă lună decembrie, când a făcut shopping de nu mai puțin de 130 de milioane de euro – de la bombe până la veste antiglonț, de la grenade și muniție până la măști de gaze și furgonete.

Achizițiile babane s-au făcut prin Unitatea Militară 02550 și gestionate de proaspăta Direcție Generală pentru Armament din cadrul MApN, condusă din iunie 2021 de general maior Teodor Incicaș, un arădean ce poate fi lesne catalogat drept sclavul lui Ciucă. Incicaș e acum pe cai mari, cerurile i s-au redeschis, după ce acum fix un an, avea Parkinson la chiloți și se pregătea de o pensionare subită pentru implicarea sa în discuții subterane în scandalurile Piranha și Damen (pentru conesiori). Nu s-a mai pensionat, ba, din contra a prins hong, cum se spune prin Arad, adică a prins curaj, de când Ciucă i-a salvat curul predându-l americanilor tot pe post de sclavete.

Iată și lista cumpărăturilor făcute de Vasile Dâncu și Ministerul Apărării în decembrie 2021:

 

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții ca jurnalist, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.