de Dan ȘELARU, doctor în matematică, cercetător la Institutul de Științe Spatiale

Cine e miss Mallarde? O rață detectiv. De unde o știu? Pentru că fiica mea, acum majoră, când era mică și fericită, căuta cu lupa indicii prin casă, și nu le găsea, să nu găsești indicii e dramatic, serios, înseamnă că lumea nu e așa cum o bănuiești.

E trei noaptea și, în inconștiența mea, am decis, fugărit și de o damă pe care o iubesc, să scriu pentru site-ul asta care ne spune aiureli strict secrete. Presa de azi nu spune nimic strict secret, ne spune doar ce vrea tanti Secu să ne spună. E Liviu Alexa un idiot util? Probabil, sunt și eu unul, probabil.

În concertul idioților utili, dacă vrei să-ți asumi trebuie să crezi că nu ești un idiot, trebuie să te minți frumos, am hotărât să mă mint frumos, așa cum face orice om care e too young to die, too old to rock’n roll.

Tipul ăsta cu gazeta mi-a trimis 2 cărți, n-am să le citesc, o sticlă de whiskey, am băut-o, și niște căni negre fără toartă pe care am să le dau mai departe și știu că o să vină momentul când o să le primesc înapoi.

O să publice ce spun? Habar n-am, o să scriu fără diacritice și cratimă (lasă că le-am pus eu – n.a.), e gazeta lui, mă doare-n bască de reguli, mă doare-n bască de orice, nu eu l-am căutat.

De ce scriu oamenii? Ca să se vândă, nu scriu ca să va facă pe voi mai deștepți, mai informați sau ca să va spună chestii care care să vă lase cu gură căscată, se vând, asta fac, vă pun să căutați indicii, niște rațe inteligente, credeți voi că sunteți, nu sunteți. Suntem niște proști, și dacă nu acceptăm și vedem realitatea așa cum nu este, atunci chiar suntem niște proști. Realitatea e altceva decât credem noi, realitatea are indiciile în fața noastră, e în conturi, în facturi, în procese, în tezele copiilor, în prețul cartofilor, închideți televizorul, nea Marin vă face la portofele!

Mă doare-n cur că nu vă place ce spun sau că pe Alexa îl străbate drama de a publica sau nu, o să murim cu toții, indiferent ce credem, iubim sau urâm, suntem muritori și trebuie să acceptăm că de fapt ne batem joc de timp, și nu pentru că înseamnă bani, pentru că nu îl putem cumpăra, n-are preț!

Miss Mallarde să vă ajute! Căutați indicii, sper să le găsiți.

 

Notă: Cele mai interesante creiere ale României vor scrie la această rubrică, indiferent de culoarea lor politică sau de viziunea lor față de România. Ca să învățăm să privim lumea din cât mai multe perspective.