Dezvăluirea de ieri, făcută de strictsecret.ro despre întâmplarea nefericită de acum 6 ani, când generalul Gabriel Oprea a încercat să o violeze pe Laura Codruța Kovesi, a ajuns exact unde trebuie, la București, adică în atenția unor grei din servicii.

Din păcate, mulți au interpretat dezvăluirea noastră ca un momentum ales în mod special de Sistem, care ne-ar fi folosit, chipurile, să îi dea un semnal Laurei Codruța Kovesi.

Oameni buni, o să vă convingeți în curând: nu numai că nu vom ține cu o anumită parte a sistemului, dar vom și aborda o paletă largă de subiecte, despre toată lumea, subiecte care să îi convingă pe toți că nu ne interesează nici să șantajăm pentru bani, nici să facem jocuri de putere.

De ce însă ar fi trebuit să i se dea un semnal Laurei Codruța Kovesi?

Vă spunem tot noi, cei de la Strict Secret.

Pentru că doamna Kovesi se pregătește să detoneze, zic surse avizate, 11 dosare pe România, pe evaziune și furt de fonduri europene, dosare care îi vor atinge rău de tot atât pe oamenii lui Iohannis, cât și pe unii oameni din Sistem, ba chiar se aude că și pe Barna.

Doamna Kovesi este oarecum presată de contexte europene să acționeze în forță.

Primo, pentru că președintele Macron, căreia Kovesi îi datorează postul de șefă a Procuraturii Europene, are nevoie de un semnal de forță la nivel mondial, dar și intern.

La nivel global, Franța și-a luat-o urât de tot în freză când, acum două zile, SUA și Australia au anunțat un pact de securitate surprinzător, care a forțat Australia să renunțe, la îndemnul Americii, la un uriaș contract pentru submarine în valoare de zeci de miliarde de euro, care era dedicat firmei franceze Naval Group.

Macron simte că nu este luat în seamă ca jucător global și are nevoie să pună presiune într-un fel sau altul pe Biden.

Iată ce relata BBC ieri:

În plan intern, Emmanuel Macron se pregătește pentru asaltul cuceririi celui de-al doilea mandat într-o Franță în care nu stă tocmai bine în sondaje.

În plan intern, opinia publică franceză contestă capacitatea sa de a se impune ca lider la Bruxelles după ieșirea Angelei Merkel din scenă, eveniment care trebuia să fie o ocazie rară pentru Franța de a “aresta” rolul de factor suprem de decizie în treburile Europei.

Există și temerea ca americanii ar putea forța România să renunțe la cele 4 Corvete ce ar trebui făcute de Naval Group pentru țara noastră.

Secundo, potrivit altor surse, au existat reproșuri fine dinspre Paris către Laura Codruța Kovesi, fiindcă este deja de aproape 2 ani în funcție și n-a făcut mai nimic din postura de șefă a Parchetului European, n-a reușit să detoneze nici un fel de dosar de corupție în tot acest răstimp.

Asta le puteam spune și noi, niște simpli cetățeni, dacă ne întreba cineva acum doi ani: că madam Kovesi a fost mult supraevaluată din punctul de vedere al competenței.

Inclusiv din această privință, va alege să se îndrepte înspre ciorditorii de fonduri europene din România, unde îi este lesne să se impună, fiindcă pentru noi nu face nici dracu lobby la Bruxelles.

Dacă Laura Kovesi și-ar îndrepta tirul spre fraudele făcute de alte țări puternice de prin Consiliul Europei, ar fi pusă cu botul pe labe mintenaș.

PS: Daca Barna va fi reținut un pic, favoritul lui Macron, Dacian Cioloș, va rămâne singur la președinția USR Plus. De fapt, ăsta a fost dintotdeauna Planul.

 

Nota:

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.