Acum 6 ani, exact cam pe vremea asta, si cu o luna inainte de moartea in misiune a politistului Bogdan Gigina, ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea, era pe cai mari: nu ii comenta nimeni in front, toti se temeau de el si ii acordau plecaciuni mieroase. Cu atat mai inexplicabila a fost eliminarea atat de rapida a lui Oprea din „sistem”, in urma accidentului in care politistul Bogdan Gigina a murit in misiune. Tehnic vorbind, la cate abuzuri si mizerii facuse Oprea pana atunci in cariera, chestiunea aceasta putea fi lesne bagata sub presul uitarii. Dar cineva important din Romania nu a dorit acest lucru, ba chiar a insistat feroce pentru eliminarea cat mai rapida a lui Oprea din functie si din politica: Laura Codruta Kovesi.

De ce?

Deoarece cu cateva saptamani inainte de accidentul lui Gigina, la biroul lui Oprea din sediul Ministerului de Interne, birou ce i-a apartinut lui Ceausescu si unde acesta lucra in cladirea Comitetul Central, ministru Oprea a tinut un chiolhan cu cativa oameni alesi pe spranceana, unde s-au mancat potolouri fine si s-a cam… baut. Usita din biroul lui Ceausescu da spre un apartament privat dotat cu tot ce trebuie, inclusiv cu toaleta si dus.

Participantii la chiolhan au plecat unul cate unul si la chef au mai ramas doar Oprea si Laura Kovesi, care a zis ca mai sta la un pahar de vin, dar ca merge pana la baie sa se aranjeze.

Putin lovit de vin, Oprea a inteles din vorbele LCK altceva si a devenit febril. Pentru conesiori, Gabriel Oprea, in ciuda hadoseniei fetei sale, se crede mare macho, ba chiar are o istorie intreaga de abuzuri sexuale comise impotriva subordonatelor sale. Intamplator, LCK a zabovit mai mult la baie, asa ca Oprea pur si simplu a navalit peste ea, pregatit sa ii bage sub roba de procuroare bastonul de general.

Femeia a fost pur si simplu socata. Lucrurile au devenit si mai nasoale cand Oprea a agresat-o fizic pe Kovesi, cu ochii incetosati de dorinta. Daca LCK era firava, si nu baschetbalista, nu ar fi scapat din ghearele lui Oprea.

LCK s-a simtit atat de suparata si de jignita, incat a transmis tututor greilor din „sistem”, inclusiv lui Florian Coldea, ca Oprea e mort pentru ea, in ciuda scuzelor si insistentelor pentru impacare. Cateva zile bune, baietii din „sistem” nu au dat semnale ca ar intelege situatia si avertismentele lui Kovesi, dar ea a plusat si a spus ca se ocupa personal de Oprea, daca „sistemul” nu il elimina. „Norocul” a fost accidentul lui Gigina, care a fost folosit drept motiv oficial pentru ca si „baietii” sa ii spuna lui Gabi Oprea ca e vremea sa se carabaneasca.

PS: Va vine sa credeti ca Gabriel Oprea, profitand de un imprumut de 200 000 de dolari pe care i l-a dat acum multi ani lui Ioan Rus pentru achizitia unui apartament in Bucuresti si nereturnat, i-a fortat mana lui Rus ca sa il oblige pe Nelutu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, sa renunte la Adi Mutu ca antrenor, desi Varga il dorea maxim?

PS: Anul asta, mai spre vara, la sediul partidului de pe Bratianu a lui Oprea, a descalecat sotia generalului si s-a “implantat” fix in capul unei fatuci, Georgiana, aleasa de domnul Oprea pentru fizicul impresionant. Generaleasa i-a arestat cardurile domnului Oprea, dar a pretins ca Georgiana sa dispara. Nu-i bai, a angajat-o recent domnul Lucian Bode.

Nota:

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.