E agitatie mare la Banca Nationala a Romaniei, dupa dezvaluirile Strict Secret despre Capidava si Rochester Bank, care au aratat ca BNR stia de situatia escrocilor din jurul Capidava si Rochester Bank, dar s-a complacut in mocirla salariilor babane si a traiului bun pe care il au (domnul Isarescu chiar obisnuieste sa umble in halat de matase in apartamentul privat din sediul BNR, aflat in spatele biroului, caci, oricum, institutia ii apartine aproape pe persoana fizica).

Analistii si responsabilii BNR au studiat rahatul scos de noi la suprafata opiniei publice din toate unghiurile si au conchis asa: decat sa intervina abrupt si sa isi recunoasa fatis greseala, mai bine sa reglementeze prezenta acestor IFN-uri “pe piata”, ridicand praguri de capital social si inasprind operatiunile de raportare si control. E adevarat, eleganta abordare, dar pe noi, ziaristii, ne lasa rece!

Pana una alta, saptamana trecuta, am adresat un set de 6 intrebari foarte precize domnului Isarescu si aparatului BNR. Institutia a ales azi sa ne dea un raspuns in raspar, prin intermediul departamentului de comunicare, alegand sa ignore 5 intrebari, cu motivatia ca cutare si cutare paragraf sau secret profesional ii impiedica sa ne divulge informatii, dar azvarlindu-ne o ciosvarta importanta, ca sa ne inchida temporar gura:

In raspunsul oficial catre Strict Secret, BNR confirma dezvaluirile noastre despre Rochester Bank, afirmand sus si tare ca:

“… în legătură cu entitatea Rochester Bank, subliniem că aceasta nu face parte din categoria instituțiilor autorizate și supravegheate de Banca Națională a României și nici nu a fost notificată, în baza pașaportului european, ca prestator de servicii în mod direct, pe teritoriul României, sau prin intermediul unei sucursale, de autoritățile competente din statele membre ale Uniunii Europene. În acest sens, pot fi consultate informațiile publice conținute în Registrele BNR, accesând următorul link: AICI“.  se spune in raspunsul BNR catre noi.

Raspunsul fara echivoc al BNR aneantizeaza intr-o clipita orice discutie despre legalitatea sau prezenta escrocheriei Rochester Bank in Romania, facand de acum inainte ca orice documente sau scrisori de garantie cu “parafa” Rochester sa fie mai putin valoroase chiar decat hartia igienica.

Sigur, e foarte important raspunsul BNR pentru noi, fiindca ne arata ca nu am trudit in zadar la Strict Secret, pentru opinia publica si brokeri, carora le arata si consecintele legale ale utilizarii scrisorilor de garantie Rochester din trecut si de acum inainte, dar si pentru DIICOT Structura Centrala, care are acum ocazia si argumentul legitim sa intre cu berbecele trupelor speciale in sediile pompoase ale teparilor financiari, sa ii ridice putin pentru “interviuri” si sa ridice si documente.

Pana se hotarasc procurorii, mai scoatem azi o bomba senzationala despre Rochester Bank, un fals cat casa

 

Haha, incredibil, deci grupul infractional compus din Dragos Cucia, Sebastian Celea si Miklos Agota se foloseste de Marius Laslo, seful vanzarilor de la Destine Broker care găseste fraierii, pardon clienții și fac ofertele la jumătate fata de cea mai mică contra-oferta.

Am identificat insa inca doi membri importanti ai grupului: o mamasha trecuta de prima tinerete, Laura Popa, care umbla pe la agentii economici aflati in default sa ii “combine” in numele Rochester Bank…

 

si un anume Georgian Tarnacop, personaj invaluit in ceata, care se pretinde ofiter de rang inalt in SIE si care le zice tuturor ca el e seful real al Capidava. Cu asta, alt escroc, inca nu avem poze, dar vom avea.

Timpul ne preseaza putin (fiindca se vor intampla lucruri, si de aia), asa ca, pe repede inainte, creionam pentru voi, cititorii, si “constelatia” din jurul Rochester, prin care Celea si Cincu se cashuiesc:

 

Practic, in jurul lui Rochester Bank, un rahat de off shore din Estul Africii cu o stampila de 25 de euro, s-a creat o structura de “sageti”, “sefi” si “incasatori”, cum este Sigma Finance IFN.

 

Unde am mai auzit noi numele lui Butas Cristinel? Ahahaha, e “vice” la teapa de Camera de Comert Romano-Lituaniana, vezi dezvaluirile Strict Secret de AICI:

Nenea Butas, un taranus din comuna Zam, judetul Hunedoara, ruda cu sotia lui Sebastian Celea, este si sageata acestuia, dar are acelasi cazier ca si Celea: a fost condamnat pentru mai multe fapte, printre care si evaziune fiscala.

 

Am zis ca va mai zicem ceva si de Ullmann Ovidiu, un nene care apare in siajul Rochester Bank, dar am inteles ca el deja colaboreaza cu “organili”, ceea ce e foarte bine.

Asa ca trecem la a treia gasca de escroci financiari, la familia Cincu, unde seniorul Cincu Calin Remus, le arata degetul mijlociu tuturor din piata, caci el este inventatorul tepelor cu IFN-uri si scrisori false de garantie, jongland cu legea si razand pana acum doua saptamani ca a scapat de lupa Strict Secret. Nu a scapat.

 

Cincu e un peste mare ce trebuie si el luat la intrebari, caci sta in piata sub teapa intitulata…

 

FONDUL DE GARANTARE ȘI FINANȚARE TRANSILVANIA – alta teapa financiara

 

Cincu Călin Remus, zis si Preafericitul, e un om cu adânci rădăcini in politica…

 

… care a dat teapa Statului Roman cu un alt IFN pana in 2019, EFI Garant Group, iar in momentul când a trebuit sa plătească despăgubiri, s-a “retras”, băgând firma in insolventa.

 

Evident, a infiintata o noua teapa de IFN si l-a bagat pe fiul sau in noua afacere, deoarece el nu mai are voie. Bine, asta e asa, ca nu mai are voie, ca ati vazut, pe Facebook scrie ca acolo lucreaza.

FONDUL DE GARANTARE ȘI FINANȚARE TRANSILVANIA e la fel ca si Capidava si Sigma IFN  – o spoiala pentru fraieri.

 

 

Alex Cincu e un baietel scos la inaintare de tati, probabil ca va plange amarnic cand va merge la parnaie.

 

 

In IFN-ul vietii, s-au aciuat toti cei din familia Cincu, sa aiba DIICOT pe cine audia.

 

 

 

Pe internet e vopsit gardul de la FONDUL DE GARANTARE ȘI FINANȚARE TRANSILVANIA IFN SA, inauntru e leopardul. TEAPA TOTALA, nicio cifra de afaceri, nimic: financiarele sunt praf.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un romanache ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.