Țeparii din spatele falselor entități Capidava și Rochester Bank erau acum trei săptămâni în lojă: conduceau mașini de 200.000 euro bucata, făceau „combinații” care le aduceau 100-150.000 euro pe lună, se credeau buricii pământului (Vlad Ghinescu, Alex Floroiu, Oleg Burlacu, Dragoș Cucia, Sebastian Celea, Popa Gheorghiță, George Niculae Vlad, Adrian Dan Marin).

Câteva investigații făcute de noi la strictsecret.ro și foarte bine documentate au stricat acest eșafodaj de minciuni de o așa manieră încât, în câteva clipite, băieții veseli au pierdut totul: brokerii se sună unii pe alții în țară să afle detalii, mulți dintre ei ne sună pe noi și ne mulțumesc pentru dezvăluiri, conducerea BNR este iritată fiindcă e evident că BNR poartă marea vină, CNAIR este în alertă așa cum sunt și mai toate consiliile județene din țară care au citit articolele noastre.

Țeparilor financiari nu le mai răspunde nimeni la telefon, toată lumea și-a dat seama că nu-i protejează nimeni. Nici SRI și nici SIE, așa cum se lăudau. Dar cel mai important este că, la începutul acestei săptămâni, s-au autosesizat DIICOT, structura centrală.

Astăzi, vom avea câteva exclusivități importante pentru cititorii noștri. Am aflat de la Poliția Tarn, o localitate din sudul Franței, care au fost infracțiunile pentru care țeparul Sebastian Celea a făcut pârnaie acum câțiva ani. Sebastian Celea, ascuns acum în spatele Rochester Bank, este un infractor cu pedigree penal, care între 2010 și 2014, a înființat nu mai puțin de 40 de companii imobiliare, inventând un carusel de acte prin care a fraudat și spălat o grămadă de bani.

Sebastian Celea, născut la 3 februarie 1981, în Constanța, a imaginat această salbă de companii – Thalia, Cyrus, Titan, Vesta, Sigma 2010, Minerva 2011, Omega 2010, Briol etc., în spatele cărora a ascuns mai multe offshore-uri înregistrate în Seychelles și Gibraltar, prin care cumpăra clădiri sau apartamente restaurate în grabă, făcând acte false astfel încât practic toate cele 40 de companii deveneau proprietarele acelorași imobile.

Practic, 40 de companii puteau vinde la zeci de fraieri aceleași proprietăți fără să știe unii de alții. Și așa s-a și întâmplat cu largul concurs a doi notari francezi, care au fost și ei puși sub acuzare și condamnați.

Mentalitatea de infractor a lui Sebastian Celea a rămas la fel de primitivă. Pentru cei mai mulți cititori ai anchetelor noastre pare șocant felul primitiv în care acești țepari și-au construit escrocheria. Nivelul de rafinament al țepei ține mai degrabă de anii ’90 și poate de aceea le-a și ieșit țeparilor, fiindcă nimănui nu-i vine să creadă că în 2021 cineva ar mai avea curaj să facă bănci false sau să creeze entități comerciale în Photoshop sau folosindu-se de offshore-uri cu sediul în estul Africii.

O vreme, Celea a stat cuminte, inventându-și încetul cu încetul un alt alibi de PR. Cu câțiva leuți a devenit șeful Camerei de Comerț Româno-Lituaniene, un fâs de imagine, care însă i-a permis să aibă puțină legitimitate în fața viitoarelor victime. Altfel suna când se prezenta Sebastian Celea, președintele Camerei de Comerț Româno-Lituaniene. În esență însă, Celea rămâne un infractor care se înconjoară de infractori.

Pe site-ul „Camerei de Comerț” găsim la membrii board-ului, o botoxată pe numele său Balan Gabriela Madalina, despre care surse avizate spun că este omul de încredere al lui Celea. Atâta doar că și doamna Balan are un trecut infracțional elocvent împreună cu soțul ei, Alexandru Ion Balan, arestat o dată în iulie 2013 şi trimis în judecată în martie 2014 pentru evaziune fiscală de 1,5 milioane de lei, produsă prin firma de pază ASG Security Logistic.

Ne-am tot străduit, în ultimele zile, să punem mâna și pe un document oficial recent al Rochester Bank, care, repetăm a mia oară, nu există. Nu e bancă, ci doar o țeapă financiară. Am obținut-o, chiar și numai pentru curiozitatea noastră.

Pe hartiile astea trase la imprimanta color si o stampila de 20 de euro, teparii de la Rochester Bank emit scrisori de garantie false sau dau tepe persoanelor fizice, o doamna fiind escrocata cu 680 000 de euro, pe care i-a virat intr-un “cont personal” Rochester, care era o frauda!

Destine Broker, partener cu teapa Rochester Bank

Dar am mai obținut o informație interesantă. Rochester Bank lucrează intim cu Marius Laslo, directorul de vânzări al unuia dintre cei mai mari brokeri din piața românească, Destine.

Destine, care are o imagine foarte bună în piață, are un patron pe nume Romeo Bocănescu, un nene care a făcut o greșeală capitală în ultimii ani, delegându-și responsabilitățile lui Laslo, cel care a început să se antureze cu infractori precum Sebastian Celea, expunând firma Destine acestui angrenaj de scrisori de garanție fără susținere.

L-am contactat telefonic pe directorul de vânzări al Destine să verificăm dacă e reală colaborarea cu Rochester ca nu cumva să fim ținta unei intoxicări. Cu seninătate, domnul Laslo de la Destine, ditamai șeful vânzărilor brokerului ne-a spus că lucrează cu Rochester Bank și că banca există, având sedii în Spania și Anglia.

L-am întrebat pe domnul Laslo dacă știe că Rochester Bank nu este decât o combinație dintre un offshore din Africa de Est și un amărât de SRL londonez, fără licență bancară europeană. În acel moment, dumnealui ne-a închis telefonul.

PS: Sa nu creada Alex Floroiu de la Capidava ca l-am uitat si ca numai Ghinescu e tinta dezvaluirilor. Si la CAPIDAVA avem infractori: unul e Alex Floroiu,

Dosarul lui, 117/42/2018 – inca se judeca fondul la Curtea de Apel Ploiești, e vorba de grup infractional specializat pe spalare de bani. Primul inculpat a fost arestat in trecut ptr asta : „Inca din luna octombrie 2008, inculpatul Xxzis “Ioto”, este contactat de o grupare bucuresteana, reprezentata de un “Alex”, identificat ca fiind Floroiu Alexandru si care propune gasirea unor executanti pentru prezentarea lor la diverse institutii din Bucuresti.
In urma legaturii asociative stabilite, inculpatul Xxii cere inculpatului Xxsa gaseasca un barbat cu anumite semnalmente pentru a-l folosi intr-o “treaba” din care va face bani dar presupune sa mearga la Bucuresti. Inculpatul Xxil contacteaza pe invinuitul Xx, care este de acord, facandu-si si o poza. Are loc o prima deplasare la Bucuresti a invinuitului Xxinsotit de inculpatul Xxzis “Ioto”, ocazie cu care invinuitul Xx cunoaste cativa membrii ai gruparii bucurestene. Din declaratii, rezulta ca ar mai fi avut loc o intalnire, intre membrii celor doua grupari, la Sovata. Invinuitul Xxl-a recunoscut  pe Ploaie Cristian-Nicolae, ca fiind dintre cei care s-au prezentat la Sovata si a fost prezent si ulterior in grupul celor care l-au pregatit pentru”actiune””

PS2: Am primit si documentul initial care a generat raspunsul socant dat de juristii CFR Calatori catre compania Aktor:

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.