de Liviu Alexa

 

Dorin Dumitru Opreanu era un simplu consilieras judetean PNL la Constanta pana la finele anului trecut. Dar viata lui s-a schimbat complet cand, cu o zi inainte de revelion, a fost numit noul director general al AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, prin semnatura ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Multora dintre romani, AFIR nu le spune nimic, dar pentru politicienii hulpavi ai Romaniei este una dintre cele mai tari si mai discrete vaci de muls banul public. Mai mult, AFIR are o putere enorma asupra tuturor actorilor din agricultura

AFIR asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și a preluat în totalitate derularea și monitorizarea Programului SAPARD

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR) este formată din 13 direcții specializate la nivel central, din 8 Centre Regionale și 41 de Oficii Județene. Dar nu asta e puterea ei.

Doar pe PNDR – Programul National de Dezvoltare Rurala – AFIR a facut in ultimii 7 ani plati 8 miliarde de euro celor peste 70 000 de fermieri. Nu va mai spunem de spagile care se invart in zona AFIR, ca va apuca durerea de cap.

 

Cum a ajuns Oprean sef la AFIR, cum s-a si apucat de spart bani publici. A luat calculatoare de aproape 2 milioane de euro unei firme ce capuseaza constant banul public, intepandu-se la o gramada de licitatii.

 

Dar nu asta e cea mai tare “realizare” a lui Opreanu. Cu o graba induiosatoare, Opreanu a acordat firmei Public Research SRL 3 licitatii in valoare de peste 1 milion de euro pentru… “Organizare intalniri de lucru in cadrul RNDR si realizare suport informational – 3 loturi”, o ciordeala supraevaluata din care isi vor trage parnosul fara nicio problema.

Public Research SRL este o firma cel putin interesanta din cateva puncte de vedere. Dupa cum observati mai jos, functioneaza cu un CAEN care include activitati de astrologie si spiritism, dar si servicii de escorta.

Ea apartine anonimului Dragos Valentin Dinca. Bine, nu e chiar anonim pentru baietii destepti din PNL obisnuiti sa traga pe nas din banul public. Nu e chiar de capul lui pe lumea asta.

Ba chiar e foarte sustinut politic de asa maniera ca a fost bagat in consiliul de coordonare al Institutul National de Administratie ce asigura cadrul instituţional pentru derularea activităţilor de formare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice.

Aici e ciordeala. Dinca a fost director general in INA. Acum, prin firma Public Research, se inteapa la toate licitatiile de formare profesionala, “consultanta” sau “evenimente”. Cu doar 3 angajati, a facut in ultimii 3 ani profit de 1 milion de euro.

 

Anul acesta a inceput fantastic pentru Dragos Valentin Dinca. Pe langa milionul de euro de la AFIR, a luat si o licitatie babana de la Secretariatul General al Guvernului: 350.000 de euro.

 

Dar sa stiti ca si 2021 a fost un an exceptional pentru Dragos Dinca. A luat licitatii de 1,8 milioane de euro. Ca asa e cand lucrezi cu banul public, el trage la tine daca stii sa misti din urechi.

Revenind la AFIR, iata si lista de licitatii desfasuate de agentie de la inceputul anului pana acum. care ne arata ca Opreanu a fost al dracului de ocupat.

Le dorim somn usor in continuare procurorilor DNA. Pana se trezesc ei, politicienii din noua generatie o sa fure totul, chiar si sediul DNA daca va fi posibil.

 

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții ca jurnalist, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.