Incredibil! După dezvăluirea în exclusivitate făcută de Strict Secret, care a scris la amiază despre intenția lui Dorinel Umbrărescu, șeful UMB Spedition, de a trimite notificări prealabile de reziliere către CNAIR pentru toate contractele pe care le are, având în vedere că e nemulțumit de ajustarea prețurilor propusă în noul OUG 64/2022, ditamai milionarul bacauan, în loc să răspundă transparent solicitării noastre de a oferi un comentariu, a preferat să se folosească de CNAIR ca să transmită “un punct de vedere”.

Nu știam că CNAIR e o instituție aflată în subordinea lui Umbrărescu, că nu mai insistăm să îl contactăm. Dar e trist că s-a întâmplat următorul lucru: pe site-ul oficial al CNAIR, coordonatorul și finanțatorul infrastructurii rutiere românești a apărut mintenaș un “comunicat” penibil de presă în care, practic, toate dezvăluirile Strict Secret au fost CONFIRMATE.

De ce a fost nevoie de un gest atât de penibil? Nu ne e clar, dar e sigur să vedem că și șeful CNAIR, Cristian Pistol, e sluga celui mai puternic drumar român, de vreme ce se stresează în regim de urgență să “îl sune” pe patronul UMB Spedition ca să afle lămuriri.

Nu e prima oară când Umbrărescu “racolează” foști șefi de CNAIR pe care, după ce le expiră mandatul (în care au fost supuși și cuminți), îi angajează pe firmele lui ca și “directori”: am făcut noi dezvăluirea cu Sorin Scarlat la începutul anului ăsta.

Vă spunem noi secretul: Pistol a sunat pe dracu’ azi la UMB Spedition, el a vorbit chiar ieri cu Umbrărescu și, despre această mișcare, se știa cu multe zile înainte, căci aparenta retragere a milionarului bacauan din contracte nu e decât o cioacă, un soi de șantaj economic la adresa CNAIR și a Guvernului, pentru că UMB Spedition să obțină banii pe care îi vrea pentru finalizarea contractelor.

O zice chiar Umbrărescu, confirmând șantajul:

Reprezentantul firmei băcăuane a precizat că imediat ce va fi aprobată în ședința de Guvern Ordonanța privind mecanismul de punere în aplicare a OUG 64/2022, care vizează formula polinomială de ajustare a prețurilor, va renunța la solicitările de încetare amiabilă remise CNAIR.

Și mai trist e finalul “comunicatului” CNAIR în care ditamai instituția se comportă ca un purtător de cuvânt pentru super milionarul bacauan:

De asemenea el a apelat la CNAIR să transmită presei acest punct de vedere, motivând că în cadrul Consorțiului pe care îl reprezintă nu este constituită o structură de comunicare publică.

Cum este posibil că în ditamai anul 2022, când ai firme ce rulează sute de milioane de euro, să te comporți comunicațional ca un țăran din Evul Mediu? Uite că e posibil. Deși, sincer, Umbrărescu nu avea nevoie de firmă de PR pentru asta, ci de puțin bun simț să răspundă solicitării noastre telefonice.

Sau… nu cumva Strict Secret o fi stricat “șmenul” cu acest joc de documente, nu cumva el nu ar fi trebuit să devină public?

Oare avea dreptate baronul de Prahova Mircea Cosma când îl făcea prost pe Umbrărescu acum câțiva ani?