Marea finală Masterchef dintre influensărița Gabriela Dima și italianul Marco Genna miroase a fraudă de proporții. Deși la televizor milioane de români au putut vedea că a câștigat Gabriela Dima, o fotografie apărută astăzi pe mediile de socializare aruncă totul în aer.

Fotografia îl înfățișează pe italianul Marco Genna pozandu-se fericit alături de trofeul Masterchef și de pancarta cu premiul de 50 000 de euro ce îi poartă numele.

Ca lucrurile să fie și mai complicate, bomba e că fotografia a fost postată chiar de italianul Marco Genna, cel mai probabil în mod ironic, pentru faptul că nu a câștigat trofeul, deși o țară întreagă se aștepta la asta, sute de mii de oameni fiind cuceriți de farmecul bucătarului italian care lucrează la cel mai în vogă restaurant clujean, Da Pino.

În mod și mai ironic, Genna nu s-a sfiit să tăguiasca Pro Tv-ul atât pe Instagram, cât și pe Facebook, semn că nu e confortabil cu verdictul și nici temător să ducă un război cu gigantul media.

Problema e alta. Una gravă. Și anume faptul că fotografia naște suspiciuni imense asupra corectitudinii show-ului culinar, inducând ideea că s-au filmat două finaluri pentru această finală și că, în mod straniu, Pro TV a ales în ultima clipă “câștigătorul” pe Dima, după ce în ultimele 48 de ore, în mod suspect, pe canalele social media ale Pro TV au început să apară valuri de hate la adresa italianului și mesaje de susținere a româncei, pe teoria că Mastechef trebuie câștigat de un român, nu de un străin.

Dacă PRO TV a filmat două finaluri, ceea ce se dovedește a fi probabil privind poza, înseamnă că Masterchef e un concurs fals, incorect, fraudulos și că Pro TV își bate joc de telespectatori pentru cât mai multă audiență.

Unii fani ai lui Marco Genna au și anunțat pe Facebook că vor sesiza CNA asupra deznodământului “ciudat” al finalei Masterchef.

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post TV de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.