Clujeanul Adrian Ivan a fost numit in octombrie 2017, rector al Academiei Naționale de Informații care este parte componentă a SRI. De aia ii zicem, mai simplu, Academia SRI.

La ceas aniversar, ca tot se implinesc 4 ani de mandat ca rector, ne-am gandit ca nu ar fi rau sa aflati cate ceva despre cum se scurg banii publici din buzunarul dumneavoastra in buzunarul sinecuristului Adrian Ivan.

Jurnalistul Traian Horia scria în urmă cu câțiva ani că ”Adrian-Liviu Ivan a fost adus în SRI după un telefon crucial al lui Eduard Hellvig” și a fost numit rector al ANIMV, validat fiind ”cu dedicație” de Senatul Academiei și confirmat rapid de conducerea SRI.

”Ivan a fost făcut militar (ofițer) „pe repede înainte” și astfel a putut să participe la concursul de ocupare a postului de rector al Academiei SRI. Adrian Ivan insistă că a avut „contra-candidați” la concurs, dar întrebarea care se impune pentru Eduard Hellvig este: „Au mai existat și alți candidați pe postul de rector al Academiei contactați personal de directorul SRI în afară de Adrian Ivan?””, mai scria Traian Horia în cristoiublog.ro.

In timpul mandatului sau de rector, Ivan s-a confruntat si cu nasoale: Academia SRI a fost subiectul unor scandaluri de plagiat, care au dus la evaluarea Școlii doctorale, în urma căreia s-a confirmat plagiatul în cazul a 41 de teze de doctorat. Pentru 14 dintre acestea, inclusiv pentru generalul SRI în rezervă Dumitru Dumbravă, au fost deja emise ordine de ministru pentru retragerea titlului.

Ca sa nu mai existe probleme in acest sens, seara, ca hotul, adica in seara de 27 decembrie 2019, premierul de atunci Ludovic Orban si guvernul sau au adoptat repede repede un proiect de Ordonanță de Urgență care completează art. 201 din Legea educaţiei naţionale 1/2011, prin care studenții Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” nu mai sunt obligați să se înregistreze în Registrul Matricol Unic al Universităților din România (RMUR). Ordonanța a fost repede contrasemnată de șeful SRI, Eduard Hellvig, și de ministrul educației, Monica Anisie.

Relatia dintre Hellvig si Ivan este foarte apropiată.

Pentru Ivan, Hellvig a “impins” serios, adica a facut push, adica, ce mai, a rezolvat “sa fie bine”. Ne spune jurnalista Melania Cincea:

“La începutul anului universitar 2016-2017, la vârful Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI a fost numit prof. univ. Adrian Ivan, deşi acesta nu era conducător de doctorate la şcoala respectivă, aşa cum cere legea. Numirea s-a făcut, deşi funcţia aceasta este echivalenta celei de director de departament, funcţie pe care Adrian Ivan o ocupa la o altă universitate, respectiv la Universitatea „Babeş Bolyai”, din Cluj-Napoca.

Academia SRI a recurs însă la un artificiu şi a evitat folosirea titulaturii de director de şcoală doctorală (aşa cum e prevăzută de lege) şi a inventat o funcţie care nu este menţionată în nicio lege, aceea de coordonator ştiinţific al şcolii doctorale. Probabil, în încercarea de a disimula o stare de incompatibilitate”, scria jurnalista.

Jurnalista povestește că luni de zile a încercat să obțină răspunsuri clare despre situația prezentată, să i se comunice în ce lege apare această funcţie, să i se confirme ori să i se infirme indubitabil starea de incompatibilitate, să i se comunice de ce Academia SRI  nu l-a încadrat ca director (eventual interimar) de şcoală doctorală şi a recurs la artificii lingvistice.

”Am dat doar peste încercări de muşamalizare şi peste minciuni instituţionale (unele, prin omisiune)”, spunea jurnalista.

 

No, nu-i bai, cum se zice pe la Cluj, s-au făcut presiuni și scamatorii și clujeanul Adrian Ivan, născut la Beiuș, a ajuns rectorul Academiei SRI, ajutat de clujeanul Eduard Hellvig, născut în Sălaj.

Dar ce a facut baiatul asta in 4 ani de rectorat la Academia SRI? Profesional, NIMIC. Practic, a tot incasat. Si a incasat, nene, de peste tot unde a fost loc.

Dar nu musai prin asta frapeaza noua sa declaratie de avere. Ca sinecuristi am mai vazut. Ci prin faptul, UNIC in istoria Romaniei moderne, ca Adrian Ivan este rectorul Academiei SRI, rectorul unei universitati, dar mai incaseaza un salariu PLIN, deloc neglijabil, si de la UBB. Adica nesimtire crasa, puturoasa, care dovedeste un sinecurism de nivel academic.

Cum este posibil asa ceva? Pai, e tot parte a negocierii initiale cu a negociat cu Hellvig, căruia i-a cerut să își păstreze postul de profesor la UBB, la departamentul pe care l-a condus anterior numirii la SRI pentru a putea cumula salariul de Rector la Academia SRI cu cel de profesor la UBB. Este unicat în învățământul superior romanesc ca un Rector sa aibă postul de titular la alta universitate decât cea pe care o conduce. Mai mult, este profesor asociat la Academia pe care o conduce pentru a putea primi bani la plata cu ora, ceea e deja nesimțire. Plus, iar asta pune capac, suge bani și de la universitățile din Arad, Iași și Universitatea Națională de Apărare.

Bani frumoși a câștigat Adrian Ivan de la Universitatea Vasile Goldiș din Arad, unde este și doctor honoris causa, pentru că a ajutat-o pe “rectorita” Coralia Cotoraci să facă un master la Academia SRI și a adus-o să predea la plata cu ora pe decana Speranța Milancovici la Academia SRI. Ce să predea? Franceza pentru viitorii ofițeri SRI, de parcă SRI-ul nu are experți în franceză.

 

Ivan e un om cu inima. Nu și-a uitat nici foștii prieteni și subalterni clujeni pentru care a rezolvat sa predea la Academia SRI, jumătate din foștii subalterni luând tone de bani la plata cu ora (Ioan Bucur, Dacian Duna, Marius Lazăr, Claudia Iov, Adrian Camarasan).

Bani frumoși la plata cu ora au luat de la Academia SRI și prietenii Lucian Nastasa Kovacs și Michael Shafir, iar prietenii Adrian Opre și Ion Albulescu au fost aduși în Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD) de la Academia SRI, iar fostul subaltern Cristian Gazdac a fost adus în Școala Doctorala al Academiei SRI.

Ivan a fost atent si cu colegul de facultate și prietenul Ioan Deac pe care l-a pus șeful Scolii doctorale al Academiei SRI, unde cumulează pensia de la MApN cu salariu de la SRI, fiind conducătorul de doctorat al lui Ioan Gabriel Moise, prietenul lui care este locțiitor la Academia Navala Constanța care, cu ajutorul lui Deac, a susținut în 2020 o teza plagiata la Academia SRI.

Ia, uitati, ce fain e sa incasezi cașcaval din mai multe ugere!!!

 

I-am cerut un comentariu si profesorului Andrei Marga, fost rector al UBB, care ne-a declarat:

“Este o boala sistemica, aidoma pensiilor speciale. Nu ies performante din asa ceva, mi se pare o aberatie. In Germania, de exemplu, nu ai voie asa ceva”.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.