de Liviu Alexa

 

Instituțiile Statului Român nu mai prididesc în a-și lipi imaginea de imensa dramă pe care poporul ucrainean o trăiește în aceste zile, ca și cum toate problemele României ar fi rezolvate și ar trebui să ne comportăm ca norvegienii, implicându-ne resursele de stat în chestiuni globale stringente.

Nu ne înțelegeți greșit, e minunat că României instituționale îi pasă de Ucraina, dar ce ne facem cu situația ASTA, o realitate crudă, certă și încă foarte stringentă?!

 

Până și noi, jurnaliști care credem că le știm pe toate, uitaserăm de existența fantomaticei instituții numită pompos Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Ne-am reamintit de ea dintr-o postare a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

 

Desigur, pentru urgența Ucrainei, Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și-a activat rezervele. Bravo!

Pentru copiii înfometați ai României, rezervele țării nu se pot activa.150 000 de copii români care merg seară de seară flămânzi nu constituie o “Problemă Specială”.

 

Dar, hei!, dragi cititori, am uitat să va dezvălui un detaliu important. Cine credeți că este președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, numit pe post cu câteva zeci de ore înainte de declanșarea războiului din Ucraina?

Sinecuristul și sclavul SRI, cărătorul de geantă al lui Mircea Geoană și ahtiatul după funcții Georgian Pop. Îl crezusem mort politic, dar nu, securiștii găsesc mereu pentru sclavii lor câte un os de ros.

Dacă nu vă mai aduceți aminte de Georgian Pop, e normal. E o moluscă politică ce s-a târât mereu prin subterane pentru funcții, trădând și turnând.

Potrivit unei telegrame confidențiale trimise de Ambasada SUA la Washington în 2009, cu subiectul “Deep Throat (în traducere gură spartă-gâtlej adânc): Parlamentar PSD dă în vileag  tensiuni interne ale partidului, intrigi prezidențiale”,  prezentată de hotnews.ro și atribuită Wikileaks, Georgian Pop s-a prezentat la poarta AMBASADEI SUA la București să toarne ce știa el despre un subiect foarte sensibil pentru armata unei țări.

Astfel, diplomații americani au informat Casa Albă că junele Pop le-a  declarat consilierilor politici pe 26 februarie 2009 că disputa verbală dintre Mircea Geoană și ministrul Apărării Stănișoara, amândoi membri CSAT, asupra achiziționării de avioane de luptă a fost doar o chestiune de «imagine politică» înaintea anului electoral.

“Geoană este de fapt în favoarea achiziționării avioanelor americane de luptă F-16, dar a vrut să obțină niște puncte electorale contrazicându-l pe Băsescu în problema achiziționării de echipamente militare în timpul unei crize financiare. Pop a prezis că Geoană va susține mult mai mult extinderea achizițiilor militare odată ce alegerile (și criza economică) vor trece”, se arată în telegrama prezentată ca trimisă de Ambasada SUA la Washington în 2009.

Criza n-a trecut iar Geoană n-a mai iesit președinte ca să vedem dacă era sau nu în favoarea achiziționării de avioane de lupta F-16. Abia la sfârșitul lunii septembrie 2012, Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat achiziționarea de avioane de lupta F-16. Probabil că doar faptul că suntem aliați militari cu SUA l-a  salvat pe deputatul Georgian POP, membru la acel moment în Biroul Permanent al Camerei Deputaților,  de la încadrarea juridică a faptei sale la articolul 157 din Codul penal: Trădarea prin transmiterea de secrete, având în vedere că informațiile privind achiziția de avioane de luptă de către România sunt date ce pot periclita siguranța națională a României.

 

Așa cum v-am spus, ipocrizia instituțiilor și companiilor Statului Român e mare. Până și Poșta Română, o companie prăfuită cu servicii medievale “s-a organizat”.

 

 

Dar Raed Arafat, Iisusul situațiilor de urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, e campionul ipocriziei: nu mai prididește cu postările pe Facebook sau cu vizitele pe la Vama din Siret.

 

 

Dar oare cine a semnat în luna februarie un contract baban cu compania rusească Lukoil pentru furnizare de motorină? Chiar sclavul lui Raed Arafat, adică generalul Iamandi, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență! 18,3 milioane de euro dintr-un foc de… pix!

 

 

Dan Paul Iamandi a primit prima stea de general în februarie 2017. Atunci era șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Un an mai târziu, generalul Iamandi a fost împuternicit la șefia Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de premierul interimar Mihai Fifor, la propunerea secretarului de stat Raed Arafat. Obediența față de Arafat a fost răsplătită în februarie 2019, atunci când a fost numit titularul de drept pe funcția de inspector general al IGSU. Pentru loialitatea sa, în doar trei ani, a primit și cea de-a doua stea de general.

Sursele Newsweek din cadrul Ministerul Afacerilor Interne au declarat, sub protecția anonimatului, că propunerile de avansare ale comandorului Cătălin Dache și generalului Dan Paul Iamandi au fost asumate direct de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

În condițiile în care, la nivel internațional, există o acțiune comună extraordinară a statelor lumii de a izola economic tot ce e companie de stat din Rusia, Arafat și sclavii săi nu au probleme de acest gen.

Bine, nici companiile subordonate Primăriei București, condusă de Nicușor Dan, nu au grețuri în a semna cu Lukoil. Pe 16 februarie, Lukoil a primit și de la Compania Municipală Energetică București circa 4 milioane de euro.

Dar ce să ne mai mirăm, dacă pe 2022 și senatorii României vor alimenta din banii noștri de la Lukoil?

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.