Sunt ateu, consider religia ca fiind o ideologie nocivă omenirii în ziua de azi, nu în trecut, acum, da. Spun asta ca să înțelegeți foarte clar ce o să spun, nu are nicio legătură cu apărarea religiei, oricare ar fi ea, are legătură cu adevărul și cu dreptatea. Apoi, consider că atitudinea Bisericii Ortodoxe Române față de pandemia de Covid 19 a fost neclară, nehotărâtă și că pe mâinile BOR se află sângele multora care puteau fi salvați, asta o s-o rezolve între ei și cu Dumnezeu, în cazul lor e un păcat că nu există iad, mai ales în cazul ierarhului, așa zis, de la Constanța.

Bun, că am stabilit cadrul, madam Alina Mungiu Pippidi, această nemuritoare Șoșoacă a așa zisei societăți civile, a atacat ortodoxia spunând că religia ortodoxă e vinovată de numărul de morți în exces. Practic, a considerat că religia în cauză este motivul numărului enorm de morți. Nu este prima dată când o face, a mai făcut-o, Mirel Palada i-a răspuns aici.

Dar pentru că Mirel e un derbedeu, ca și mine, onorabila domniță, cu disprețul unei femei urâte, n-ați observat că toate femeile urâte și deștepte se cred superioare și urăsc pe toată lumea, mai ales femeile frumoase, deci, revenind, onorabila domniță n-a avut bunul simț să stea față în față cu Mirel și să explice ȘTIINȚIFIC de ce e ortodoxia vinovată, pentru că Mirel nu se ridică la înălțimea balonului în care madama își plimbă nurii intelectuali.

Acum a recidivat, cu aceeași temă, ortodoxia e vinovată Nu! Comunismul și dictatura sunt vinovate!

Madama își începe povestea spunând că în primele 20 de țări ca exces de morți în urma pandemiei sunt nenumărate țări ortodoxe, are dreptate, dar, 20 e un număr arbitrar, de ce nu 38, 2 sau 5, sau, de ce să nu trag și eu o concluzie arbitrară ca și ea, prima țară ca exces este Peru, o țară catolică. Fără nicio grijă, ca și madama, pot să spun că vinovat e catolicismul, cu ce e mai greșită concluzia mea față de a ei? Luăm decizii arbitrare și tragem concluziile care ne plac. Catolicismul e vinovat! Evident că greșesc, doar că eu nu-mi flutur gușa trăgând concluzii aberante.

Să trecem la cifre. Există țări și țări, nu poți compara China cu Vaticanul, așa că țările care sunt doar cu numele țări trebuie eliminate din statistică, 5 morți în Vatican înseamnă 500 de morți la 100000, echivalentul în China este de 7 milioane de morți, nu se poate compara, pentru că Vaticanul nu e semnificativ statistic, e altă lume, deci trebuie eliminate din studiul în cauză. Eliminăm toate țările care au o populație sub 2 milioane. Dintr-o populație totală de 7.798.153.992 ajungem la o populație de 7.771.061.495 adică am eliminat 0.35% din populație, nesemnificativ statistic, dar am eliminat țările care pot induce în eroare printr-un accident statistic, cum putea fi Vaticanul.

Bun, madam Pippidi alege din burtă 20 de țări, că așa-i convine, trebuie să luăm toate țările care depășesc media mondială, sunt 51, așa avem un criteriu obiectiv, nu 20, că v-am spus, eu o iau pe prima, deci e vinovat catolicismul.

Din cele 51 de țări, 7 nu au o religie predominantă sau sunt unice, de la Cehia la Namibia sau de la India, care e singură, la Statele Unite, am considerat o religie predominantă atunci când peste 50% din populație s-a declarat de o anumită religie, 6 țări nu au așa ceva, iar India este singură cu religie majoritară diferită de o variantă creștină sau de Islam. O primă concluzie greșită ar putea fi că doar creștinii, hindușii și musulmanii au fost afectați. E greșită. 20 de țări sunt catolice, 11 musulmane, 10 ortodoxe și 3 protestante, faceți proba, 7+20+11+10+3=51. Putem zice că 33 sunt creștine, 11 musulmane, 1 hindusă și 6 amestecate.

Vai, nu mai sunt ortodocșii pe locul întâi, păi cum madam Pippidi, a ieșit papa Francisc pe locul întâi?

Geografic, 8 țări sunt din Africa, 5 din Asia, 6 din America Centrală, 22 din Europa, 7 din America de Sud, 1 din Orientul Mijlociu și 2 din America de Nord. Madam Pippidi, europenii sunt vinovați că mor iresponsabil. Proba 8+5+6+22+7+1+2=51

Bun, și mai facem o departajare, țări comuniste sau foste comuniste și restul lumii. 22 sunt foste comuniste sau actual comuniste, 29 n-au trecut oficial prin comunism. Dar, în afară de Italia, Statele Unite și Brazilia conduse de populiști absurzi, Germania doar parțial, că a încorporat Germania comunistă, Mexic, restul sunt state eșuate, în război, ieșite din dictaturi de dreapta, de stânga, în dictaturi religioase sau etnice, toate dramele sau accidentele istoriei ca Liban sau Haiti.

Nu are legătură moartea în exces cu ortodoxia, are legătură cu încrederea oamenilor în guvernanți. Și ca să fie și mai clar, vedeți din Europa cum doar Italia, care a cochetat îndelung cu comunismul, și pe jumătate Germania nu sunt foste țări comuniste. Că s-a nimerit comunismul peste ortodocși e altă mâncare de pește, și religia nu are importanță. Din 22 de țări, 20 sunt foste comuniste, una pe jumătate iar cealaltă cu un trecut viforos în domeniu.

Așa că, madam Pippidi, să-ți fie rușine, tu nu reprezinți societatea civilă sau România Curată, tu reprezinți mizeria cu care această țară trebuie să se lupte zilnic pentru a fi o țară normală, ține-te de mână cu Teodosie, vă meritați unul pe celălalt, între voi nu există diferențe notabile, din niciun punct de vedere. Da, chiar și din ăla!