de Liviu Alexa

E evident de ce nu veți vedea nimic în mass-media despre incredibila dezvăluire făcută de Strict Secret sâmbătă seara, când am detonat o mega-exclusivitate, faptul că Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, este pe cale să devină și boss-ul publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital, printr-o manevră discutabilă pe care am descris-o AICI. Dezvăluirea noastră e cu atât mai importantă cu cât însuși Maricel Păcuraru a confirmat informațiile noastre via SMS.

Sigur, nu ne puteam aștepta să fim preluați de facturistul Petrișor Obae de la Pagină de Media, care, cel mai probabil, își roade cotorul de la chitanțier de supărare că a ratat așa o dezvăluire. De asemenea, nici Evenimentul Zilei nu putea “urca” o asemenea dezvăluire șocantă, fiindcă și pentru cei din conducere, și pentru cei din redacție, dezvăluirea Strict Secret a însemnat un cutremur moral, primo, pentru că nu se aștepta nimeni la un asemenea gest agresiv, secundo, fiindcă acolo funcționează o echipa editorială deja sudată a cărei existență se vede acum amenințată, fiindcă, hai să spunem elegant, ideea de a-l avea ca patron pe Maricel Păcuraru nu prea place nimănui din Evenimentul Zilei.

Dar dezvăluirea noastră a activat aproape instantaneu surse adormite care, trezite la viață, ne-au pus pe tavă și alte informații solide ce conturează un scenariu și mai șocant: Maricel Păcuraru nu a ieșit la vânătoare doar după publicațiile Evenimentul Zilei și Capital, despre care ne-a și confirmat că le va controla în curând…

 

… ci are în cap un plan de cotonogeală mai amplu: vrea să aplice aceeași metodă ca în cazul Evz-Capital pentru a dobândi controlul și asupra publicațiilor Adevărul.ro și Cancan.ro, prima controlată de afaceristul Cristi Burci, a două controlată de milionarul Radu Budeanu.

În cazul lui Cristian Burci, Maricel Păcuraru se va implica în preluarea unor creanțe care să îl ducă la controlul mărcii și domeniului Adevărul.ro, deja Păcurar a făcut pași însemnați în acest sens, pași îndestul de importanți care să îl alerteze pe Cristi Burci și să îl facă să revină în România de urgență pentru a se vedea cu Miron Mitrea, cel considerat cel mai apropiat sfătuitor și strateg al patronului Realitatea Plus.

În cazul mărcii și ziarului tabloid Cancan, lui Maricel Păcuraru îi va fi și mai ușor, căci aici patronul Realitatea Plus profită de războiul sângeros dintre Bogdan Buzăianu, patronul Energy Holding, și Radu Budeanu, patronul publicațiilor Cancan, Prosport și Gândul. Pe vremuri apropiați mai ceva ca frații, Buzăianu și Budeanu sunt în conflict deschis pe toate planurile, mai ales datorită faptului că Buzăianu, încolțit de procurori, a “vomitat” tot ce a putut la procurori, înfundându-l pe Budeanu (și pe alții).

Budeanu nu a stat nici el cu mâinile în san și i-a aplicat serioase corecții media lui Buzaianu.

 

Acum, la serviciu e Buzăianu, care îi va pasa aproape gratuit, în chip de răzbunare, lui Maricel Păcuraru creanțele pe care Budeanu le are la Buzăianu și care au fost folosite de Budeanu pentru înființarea și consolidarea tabloidului Cancan.

Lovitura e perversă rău, dar nu e nimic de mirare la ce hiene sunt toți cei din grupul Monaco, e doar încă un episod din Cartea Junglei Financiare.

Notă: Nu ne e clar de ce “strategul” Miron Mitrea îl susține pe Păcurar să intre în acest război, dar am auzit și că, pe lângă Mitrea, un instigator pe care îl credeam demult timp dat uitării, cretacicul Costel Bobic, se implică și el serios în plan. Revenim cu detalii.

 

Buzăianu-Vizer-Codlea, trioletul Crans Montana

 

Pentru că ne plac și nouă amintirile, chiar dacă sussemnatul este un biet jurnalist de provinice ce speră la gloria bucureșteană, dar și pentru că tot subsemnatul are ouă mai tari decât ale multor pseudo-jurnaliști de București, mi-am adus aminte de o fotografie foarte frumoasă din 2010 cu Bogdan Buzăianu dând mâna colocvial cu unul dintre cei mai bogați și influenți români, Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo.

Prin intermediul lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo (FIJ), elveţianul Nicolas Buzăianu a devenit ambasador onorific al FIJ. Sigur, nu gratis, căci Marius Vizer l-a “smântânit” bine de tot pentru acest favor ba punându-l pe Buzaianu să sponsorizeze diverse evenimente sportive, ba băgându-l în diverse “combinații”.

În această calitate, Buzăianu a cutreierat lumea, din Mongolia până în Africa şi din Rusia până în Singapore. În Mongolia a fost primit chiar de preşedintele acestui stat, iar în Rusia, unde Vladimir Putin este el însuşi un mare judoka, a fost invitat de mai multe ori.

De ce e importantă poza asta cu Buzăianu și Vizer? Aș fi putut să aleg orice altă poză cu care să ilustrez pentru cititori cum arată Buzăianu. Vă zic imediat de ce.

Pentru că Buzăianu, Marius Vizer și Florian Coldea, fostul număr 2 din SRI, au o mare apetență pentru un ONG aparte: Forumul Crans Montana, o reuniune internațională anuală la care participă politicieni, oameni de afaceri și lideri de opinie pentru a dezbate principalele provocări mondiale ale momentului, mai degrabă, un soi de întâlnire transmasonică unde se pun la cale toate deciziile mizerabile care vor afecta omenirea, decizii luate de niște “șmecheri” cinici și puși pe căpătuială sau consolidare de putere.

N-aveam cum să uit de legătura lui Buzaianu cu Forumul Crans Montana, căci ea a fost conturată într-un excepțional articol publicat în 2011 în ziarul Adevărul de către um ambițios jurnalist pe numele său Ovidiu Marincea, care scria despre domnul Buzăianu următoarele:

“În Elveţia, Nicolas Buzăianu a devenit membru al Forumului Crans Montana şi chiar preşedinte al uneia dintre comisiile de lucru ale acestei asociaţii – Consiliul pentru Politici Publice Internaţionale.  În luna iunie a acestui an, la manifestările Forumului Crans Montana desfăşurate la Bruxelles, Buzăianu i-a avut printre invitaţii din România pe Mazbud Roy Amir, nimeni altul decât actualul preşedinte al Energy Holding SRL, Răzvan Chivu, consilier, Gabriel Cristian Costea de la compania Plasty Prod, Ion Iliescu, fost preşedinte al României, Adrian Năstase, fost premier, Dan Ion Drăgoi, de la compania Comvex Constanţa, şi Radu Constantin Ragea, subsecretar de stat în Ministerul Justiţiei. Un alt om de casă al lui Buzăianu, Dragoş Niţescu, a fost prezentat în cadrul forumului ca fiind CEO al unei companii fictive, Investime Mining Afrika. “

 

Desigur, noi nu am uitat nici că Ovidiu Marincea era acoperitul din presă al SRI și că, mai apoi, a devenit purtător de cuvânt al SRI, de aia avem încredere că dezvăluirile de mai sus despre Buzăianu erau tare bine documentate.

 

Dar Buzăianu nu era de capul lui acolo la Forumul Crans Montana, după cum nu a ajuns nici în anturajul lui Vizer așa, de-a-n trânta. Omul de legătură dintre cei doi a fost Florian Coldea, fostul număr 2 al SRI, trimis acasă la pensie de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

Și Coldea e mare fan Crans Montana, aveam să aflăm de la Adrian Năstase, cel care scria pe blogul său, în iunie 2018, cât de încântat a fost să  asculte expozeul lui Florian Coldea ținut la un panel din cadrul Forumului Crans Montana.

 

„Ieri, am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Forumului Crans Montana, la invitația unui vechi prieten – Jean-Paul Carteron, membru fondator al Fundației europene Titulescu. Îi datorez recunoștință pentru ajutorul pe care ni l-a dat în câștigarea procesului internațional care a permis aducerea în țară a osemintelor lui Titulescu, în urmă cu 26 de ani. (…)

Din România, la acest panel, au vorbit Tudor Buzatu, secretar de stat și Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI. Ca să fiu obiectiv, prezentarea lui Florian Coldea, în engleză, pe tema aspectelor de securitate în zona Balcanilor de Vest, a fost judicioasă și convingătoare”, spunea Adrian Năstase în 2018.

 

Referințe că Buzăianu și pensionarul Florian Coldea sunt parteneri de distracție și lobby au fost destul de multe.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir susținea la un moment dat că fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, și omul de afaceri Bogdan Buzăianu se aflau in noiembrie 2018  în Elveția, unde încercau să îi facă lobby lui Dacian Cioloș pentru a ajunge președinte în 2019.

„Ieri și azi, Coldea si Buzăianu s-au tot învârtit prin Elveția. Caută soluții să ajungă la fiul lui Soros pentru a-i face lobby lui Cioloș să ajungă președinte în 2019.

Începem să scoatem la lumină caracatița economică a statului paralel, Buzăianu, Coldea, Maior, întâlniri conspirative în Emirate, la Beaulieu sur Mer, șpăgi, Africa și Hidroelectrica.

Dacă tot umblă tot felul de leaks pe aici, deși nu mi-a adus nici un țăran din Teleorman vreo valiză, am decis să încep să umblu la cutiuța proprie cu surprize: o fotografie specială cu Buzăianu și mâna sa dreaptă și stânga, intermediar, proxy și denunțător în anumite spețe “sensibile”, Marius Stoica. Va urma. Leaks, nu glumă”, a scris Daniel Dragomir, pe rețelele sociale, publicând mai multe fotografii (mai jos).

Despre relația Coldea – Buzăianu a vorbit la acea vreme și jurnalistul Dan Andronic. Andronic a dezvaluit că Florian Coldea şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă şi că ar fi într-o relație de sprijin cu afaceristul Bogdan Buzăianu, unul dintre „băieții deștepți” din energie.

„Florian Coldea a reușit să creeze un lanț de control pe care îl continuă și acum. Recent a fost văzut cu celebrul om de afaceri Buzăianu… Coldea, mai nou, e într-un turneu de promovare, și-a făcut firmă de consultanță”, declara Andronic la Realitatea TV.

„Ați mai auzit de problemele penale ale lui Buzăianu? Nu. De ce? Cu 5 ani în urmă spuneau că-l fugăresc”, a mai susținut jurnalistul.

 

Despre Coldea au existat foarte multe informații că e un magician al dosarelor, un vrăjitor al instanțelor românești și că obține fie amânări sine die ale unor procese, fie schimbări de macaz. Cu acest praf de zâne, Coldea a șantajat mulți oameni puternici ai României, combinând amenintările cu zăhărelul prieteniei. Unul dintre cei șantajați a fost chiar Marius Vizer, fost interlop orădean, ajuns o vedetă imaculată în lumea sportului internațional.

Și, ce să vezi, dintr-o dată, și lui Vizer a început să îi placă la Crans Montana. Nu numai să participe, dar să și vorbească acolo, în același an în care și Coldea ținea discursuri la aceeași ediție de Crans Montana. Practic, potrivit surselor mele, Coldea l-a introdus pe Vizer la Crans Montana.

 

Oportunist cronic, Vizer nu a ratat ocazia de a se înșuruba. În 2020, a semnat chiar un protocol cu fondatorul Crans Montana, o maculatură ipocrită având ca scop “cooperation to join forces towards a more humane world”.

În paranteză fie spus, dacă tot discutăm de Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, și de acordul de “cooperation to join forces towards a more humane world“, semnat cu Crans Montana, avem și noi o întrebare: în lumina războiului criminal declanșat de Vladimir Putin, susținătorul lui Vizer, și pe care Vizer l-a folosit să își păstreze locul de președinte la FIJ, de ce domnul Vizer nu își dă demisia de onoare din funcția de președinte al Federației Internaționale de Judo, bărbătește, așa cum ar face orice om de onoare?

Adică gata, Vizer l-a suspendat pe Putin și pe Rotenberg din orice poziție deținută în FIJ, și pe sine nu se vede?

 

Marius Vizer este omul care s-a folosit atât public, dar și subteran, de prietenia cu criminalul de război Vladimir Putin, din al cărui ordin au murit până acum mii de ucrainieni, copii și maturi, ca să rămână în funcție enorm de multe mandate.

E drept, Vizer a făcut lucruri incredibil de bune pentru judo-ul mondial, unele eroice. A schimbat fața judo-ului modernizându-l, dându-i un viitor.

Dar mă uit mai jos, la captura asta de pe Wikipedia, și văd că Vizer a îmbătrânit urât, că nu mai vrea să renunțe la scaun, nici când onoarea ar trebui să îi dea ghes să o facă.

Unde e acel Vizer din 2015 care, din postura de șef al SportAccord, înfierbânta o întreagă lume acuzându-i pe membrii Comitetului Olimpic Internațional că sunt corupți și că țin de scaunele de membri ai CIO cu dinții pentru privilegii și poziție? Păi nu face și Vizer asta acum, 7 ani mai târziu? Țînându-se de scaunul de președinte FIJ, ca dictatorul Ceaușescu, jignind emoțiile a 20 de milioane de judoka din întreaga lume care deplâng crimele din Ucraina și plâng când văd că președintele judo-ului mondial se ascunde după suspendarea lui Putin, în loc să își dea și el demisia și să se pună la dispoziția unui nou set de alegeri?

Unde e Vizer din 2007 care, fără să știe că va câștiga președinția FIJ (a câștigat-o într-o circumstanță foarte interesantă), îl batjocorea pe Yong Sung Park, acuzându-l că a stat prea multe mandate la șefia FIJ și că prea ține de scaun? Haha, cum e viața…

Vizer care își bătea joc în 2015 de “supraoamenii” din CIO zbierând de la tribuna SportAccord că sportul înseamnă onoare a ajuns să fie ca ei, că aia din CIO, că aia corupți (de putere) pe care îi acuză.

Încă mai puteți ieși elegant din istoria judo-ului mondial, domnule Vizer, cu demnitate, căci nisipurile din clepsidră s-au scurs și vă sugrumă frânghiile bătrânicioase ale orgoliului… 63 de ani, serios, nu sunt destui 15 ani de privilegii? Cu atâtea camioane de bani în conturi, familie minunată, istoric profesional demn de amintit, tot nu vă știți ho-ul?

E important acest intermezzo pentru cei avizați și de aceea am ținut să îl scriu. Fiindcă cel mai probabil maxim 10 oameni din România știu cu adevărat cine e supermilionarul Marius Vizer, cel care, peste bani, și-a construit o avere de putere și influență peste capacitatea de înțelegere a multora.

Intrarea în viața lui Vizer a lui Florian Coldea l-a scos din viața lui Vizer pe cu adevărat prietenul său, Cozmin Gușă, cel care i-a reproșat că se anturează cu un om cu caracter îndoielnic și care îl va șantaja. Vizer, orbit de perspectiva șantajului și a unor consecințe penale insinuate de Coldea, a preferat să se lepede de Gușă.

Între cei doi foști frați de cruce, Vizer și Gușă (nu uitați, fost patron al Realitatea TV) se poartă acum un război rece. Și parte din acest război este și ce se întâmplă acum cu Maricel Păcuraru.

 

Qoldea Erat Demonstrandum

 

Nu fac parte din acea categorie de dușmani ai lui Florian Coldea, așa cum poate e Cozmin Gușă sau Dan Andronic, care să îl considere pe fostul boss al SRI vinovatul de serviciu al tuturor porcăriilor care se întâmplă în România, pentru că și Coldea le-a făcut nasoale-nasoale.

Mulți dintre dușmanii lui Coldea îl pomenesc zilnic, mai des decât se roagă lui Dumnezeu, au făcut din el o obsesie. Și e plictisitor să îi mai asculți.

Dar, ca jurnalist de investigatii cu 24 de ani de experienta, nici nu uit cât de nociv a fost Florian Coldea pentru România. Câtă forță a avut și ce urât a folosit-o. Câți oameni a distrus și șantajat, câți bani a acumulat frustrat că nu îi poate cheltui, cât de corupt a fost, plecând cu coada între picioare din SRI.

De aia zic.

Fără să se creadă că îl desconsider, spun doar că Maricel Păcuraru nu are anvergură să se bată de unul singur simultan cu trei băieți unși cu toate alifiile precum Cristi Burci sau Radu Budeanu sau Dan Andronic, ultimul având alături și o grămadă de jurnaliști de foarte bună calitate.

Ar fi fost greu pentru Maricel Păcuraru să încerce singur chiar și o bătaie cu Andronic. Dar să își asume că și Croitorașul cel Viteaz, o bătaie cu 3 entități media… asta înseamnă că cineva îl susține pe Maricel Păcurar în acest demers.

Păcurar nu ar fi pornit pe drumul ăsta plin de riscuri dacă știa că nu are spate. Spatele cuiva puternic. Îndestul de puternic ca să îi amâne lui Maricel Păcurar de 48 de ori un proces în care e inculpat și acuzat de corupție. 48 de amânări… cine are puterea asta de a amâna un proces penal de 48 de ori?

Cine are forța de a-l convinge pe Buzăianu să iasă din matcă și să accepte să îi cedeze lui Păcurar creanțele cu care îl putea distruge oricum pe Radu Budeanu luându-i oricand Cancan-ul?

Cine are siguranța de sine de a-l implica pe Păcuraru, altfel un infractor de Galați, sigur, agresiv și speculant, într-o bătaie cu Cristi Burci, tăticul hoților din România postdecembristă?

Ce nu văd niciunii din protagoniștii acestui război, că-s agresori sau că-s victime, e că, de undeva de foarte sus, Securitatea veghează. Că Securitatea se distrează maxim când vede furtuna asta declanșată de Păcurar. Că Securitatea are forța de a stopa într-o clipită nebunia, de a-l trimite la odihnă pe Măricel Păcurar, de a-i reconfigura traseul lui Coldea, de a reporni dosarul hoției Rompetrol, acum înghețat de DIICOT și unde Cristi Borcea, sprijinit de Vizer, a furat de a stins, Securitatea are forța de a-l strivi pe Buzăianu…

Dar încă nu e timpul. Când se va implica Securitatea, se va așterne o liniște mormântală ce va fi spartă doar de sunetul strident al pupatului de ghiul la care se vor deda TOȚI cei pomeniți în acest articol.

Fiindcă, de data asta, Securitatea e americană.

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.