Tablou România, 2022. La graniță e război, măcelarul de la Kremlin a năvălit hulpav asupra Ucrainei. Sute de mii de refugiați trec prin punctele vamale. Statul neputincios e salvat de românii impresionați de drama ucrainenilor. Altfel, ne-am fi făcut de baftă! În țară, sărăcia se întinde precum cimentul autonivelant. Milioane de români fac față cu greu facturilor uriașe la energie electrică și gaze naturale. Disperarea îi aruncă pe oameni să facă gesturi de neexplicat – la cel mai mic semn, rad rafturile de ulei și cumpără benzină la pungă. Apar și cazuri de oameni care se sinucid din cauza scumpirilor uriașe. Înainte de 89, Ceaușescu ne stingea lumina, acum o stingem din proprie inițiativă. Înainte de 89, erau 15 grade în casă, acum mulți s-ar bucura să fie temperatura asta. Șomajul crește în rândul tinerilor, bătrânii își doresc să plece cât mai repede în lumea celor drepți, să scape de chin. Fabricile se închid, investiții ioc. Și toate acestea, într-o țară bogată. Dar cu oameni săraci.

În tot acest timp, la Palatul Victoria avem de-a face cu un guvern de inepți, gata să îmbrace costumele albe, să se vadă sângele lor de eroi atunci când, asemenea lui Zelenski, vor face față provocărilor rușilor. În realitate, dacă – Doamne ferește! – s-ar întâmpla așa ceva, ar îmbrăca rapid, cu toții, pantalonii maro.

În această perioadă (sau peroadă, potrivit lui Iohannis), ce credeți că face Partidul Național Liberal, un partid aflat de prea mult timp la guvernare, deci care gândește cu stomacul plin? Ei bine, PNL își schimbă președintele din nou. În mai puțin de un an, PNL va fi avut trei președinți – Ludovic Orban (printre ultimii liberali autentici), Florin Cîțu – un penibil aventurier politic și, cel mai probabil, Nicolae Ciucă, cunoscut ca Ciucă al nostru, gheneralul. Parcă Becali conduce PNL-ul, de schimbă președinții precum izmenele de la FCSB…

Dacă România ar fi în timp de pace, cu o economie care funcționează, cu spitale în care nu iau foc pacienții pe masa de operații, cu o școală în care schimbările nu se referă doar la formă – să fie semestre, sa fie trimestre, să fie vacanța mai scurtă?da… am privi ușor amuzați teatrul de la PNL. Dar cum nu suntem, privim cu milă și cu furie!

Anul trecut, am fost uimit de inocența cu care Ludovic Orban și-a primit eliminarea din PNL. Până în ultima secundă, discursul său public a fost unul de papă lapte. Și-a primit sentința cu liniștea cu care moare în somn un bătrân de 90 de ani. Cel pentru care se făcuse de rahat pe o scenă, în campania electorală (vă amintiți? Ciiiiiiiiiiine estegeneraluuuuuuuuuul?”), l-a scuipat ca pe o măsea stricată. Iohannis și-a pus atunci PDL-iștii securistoizi și damele de companie ale tuturor conducerilor PNL să îl atace crunt și uneori, nemeritat, pe Ludovic Orban. Acum, Orban este istorie. Asemenea lui Crin Antonescu, alt liberal autentic, în câteva luni, poate ani, Orban va fi doar o amintire.

În locul lui Orban a venit imberbul Florin Cîțu, un tip cu un CV ciudat,  îmbibat de alcoolul unei amenzi penale rutiere în Statele Unite, un tip cu un trecut misterios în ceea ce privește traseul său educațional. Și, mai ales pentru oamenii civilizați, un tip care nu a răspuns vreodată clar la o întrebare (“v-ați drogat?”) la auzul căreia 95 la sută dintre cei întrebați i-ar fi futut o bastârcă peste bot celui care i-o punea. (iertați-mi cuvântul “bastârcă”, promit nu îl mai folosesc).

Aruncat și el peste bordul guvernării tot de către Iohannis, Cîțu cel mincinos (“cât voi fi eu președintenu ne vom alia cu PSD la guvernare) a crezut că va face jocurile din Modrogan. Total greșit! Ce spune cineva pe gaura gurii la partid nu valorează nimic în fața a ceea ce poate să facă altcineva cu bani, cu contracte și cu influență de la Palatul Victoria! Așa că autointitulatul Superman – cât de defect să fii, cât de mult să te iubești încât să spui despre tine că ai puteri supranaturale? – pleacă și el de la conducerea PNL, fără măcar să aibă demnitatea să se apere și să se bată în Congres. Și-a dat demisia ca un trist, părăsit de toți inclusiv la propria aniversare… Mai mult, au apărut dezmințiri publice despre prezența la pișcotăreala dată de Cîțu cu ocazia zilei de naștere. Nu, nu, nu, eu nu am fost la chef, oamenii răi vor să îmi facă un deserviciu. De fapt, acelei persoane oamenii răi îi vor face un deZserviciu, adică noua conducere o va lăsa fără jobul bine plătit din bani publici!

Vă amintiți că în timpul Congresului PNL au apărut imagini cu Cîțu care îl pupa în fund pe Orban, când spunea despre Ludovic că este cel mai bun? Am reascultat azi discursul scelerat al lui Rareș Bogdan de la același Congres, un Rareș Bogdan orgasmat de persoana lui Cîțu, cel despre care spunea că bătuse cu pumnul în masă în fața Ursulei von der Leyen. Dincolo de entuziasmul mussolinian al discursului, am remarcat lista de susținători ai lui Cîțu, declamată de Rareș Bogdan. Printre numele susținătorilor lui Cîțu era, știu că nu veți crede, și cel al lui Nicolae Ciucă. Da, politica este o doamnă onorabilă forțată prin metoda loverboy să se vândă la colț de stradă. Înțelegeți cum se spune pe scurt…

Nicolae Ciucă este un om corect – nu s-a auzit nimic despre vreo fărădelege. Ciucă are norocul că este fost militar, mult timp va atrage asupra sa simpatia, încrederea și respectul pe care românii îl au pentru armată. Nicolae Ciucă are însă, un mare defect. Comunică precum un bocanc de infanterist. Îmi este greu să îl văd în campanie electorală, strângînd mâini și luînd copii în brațe, vorbind cu bețivul satului precum Băsescu. În plus, va avea în jur aceiași limbrici care îl vor înjura cu prima ocazie, dacă vine ordin de la Cotroceni. Domnule general, fă-ți curat în curte, scapă de pupincuriștii de profesie și scapă și de alea… oricum au cam îmbătrânit!

Cât despre Iohannis, să-l oprească cineva! Mai are puțin și parchează partidul în cimitir, la figura 5, parcela 14, lângă PNȚCD! Nea Klaus, ai intrat în PNL ca Putin în Ucraina!