Acum un an și jumătate, scriam despre tunul liberal de 4 milioane euro de la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) și anume despre felul în care două dintre săgețile lui Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, adică șeful său de cabinet Cosmin Mihălțan și fostul director al CNAB, Florin Dimitrescu, au smântânit contractul de push-back, făcând în așa fel încât activitatea ce presupunea tractarea aeronavelor ajunse pe aeroporturile Băneasa și Otopeni să nu mai fie efectuate de CNAB, ci să fie cedate companiei private Menzies.

Cioflingarii puseseră ochii pe faptul că această activitate atunci când era prestată de către CNAB îi aducea Companiei venituri de peste 20 milioane lei pe an. Dar de ce să câștige statul și nu privatul? Mai ales când directorul general al Menzies, Cristian Paris, era foarte bun prieten cu Dimitrescu.

Prejudicierea CNAB și articolul meu au atras atenția procurorilor DNA, care au deschis un dosar penal la începutul lui ianuarie 2021, cerând CNAB mai multe documente pentru cercetarea penală.

Strict Secret va prezinta in exclusivitate dovada ca DNA nu a ramas deoparte in legatura cu aceasta ciordeala:

Cei 4 “muschetari” ai Ordinului Syneqoura

Există un grup de hiene politice care amușinează ciolanul CNAB de peste un an de zile: Florin Dimitrescu, Cosmin Mihălțan (foto), Robert Dobre, Mircea Raicu, oameni care vor cu disperare ca mâine să bată în cuie prezența lor în Consiliul de Administrație, să nu mai aibă statut provizoriu, ci definitiv, pe patru ani.

Graba aceasta disperata se explică prin faptul că noile jocuri politice care aduc PSD în poziție dominantă în noua coaliție fac ca situația celor „Patru Muschetari” să nu mai fie așa de sigură dacă la butoanele Ministerului Transporturilor va veni Sorin Grindeanu, viclean copil de casă al PSD, care vrea să își pună alți oameni în fruntea CNAB, nu să îl lase pe Bode să smântânească sinecura asta atât de grasă. Cum lucrurile sunt încă în ape tulburi, Mihălțan și Dimitrescu vor să profite de contextul incert convocând pe mâine o AGA rapidă în care să se numească definitiv pe patru ani și să își tragă salarii babane.

Convocatorul inițial al Adunării Generale a fost completat șerpește de cei patru ghiduși care au manevrat și procedura de recrutare și selecție, deși, tehnic obligația respectării tuturor pașilor nu a prea fost îndeplinită, iar băieții ăștia nu îndeplinesc nici măcar condițiile obligatorii și anume experiența în domeniu.

Ei erau de o lună în Aeroport când și-au depus dosarele, dar peste tot au lăsat să se înțeleagă că sunt susținuți de SRI, o dumă de 2 lei si 50 de bani pe care Mihălțan și Compania o tot rostogolesc în fața fraierilor dispuși să îi asculte.

Acum un an, Mihaltan si gasca se dadeau din SIE, acum sunt SRI 🙂

Ia sa cititi si documentul din link, cand va plictisiti.

PROIECT componenta initiala CNAB

Cât privește competența lor, lucrurile sunt mai mult decât clare. Mihălțan are o experiență „bogată” în aeroporturi și managementul lor, fiind, în trecutul său recent, administrator la o fermă de porci și proprietarul unui laborator de eclere.

Sigur, ar fi fost obligatoriu să aibă cinci ani pe funcții de conducere și experiență relevantă, dar meritocrația și standardele profesionale sunt pentru proști nu pentru săgețile lui Bode.

Suntem curioși dacă Operațiunea Mihălțan – Dimitrescu va reuși, fiindcă dacă va reuși, înseamnă că amândoi au dat lovitura, amândoi având experiență importantă în încasatul de cash, de exemplu de la firme din Brașov, care au cumpărat de la ei utilaje.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un romanache ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.