Presidency.ro: Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iunie 2022, următoareledecrete:

Blablablablabla
Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021)
Din nou blablablabla

Dăm la o parte blablablabla-urile și rămânem în brațe cu “promulgarea Legii pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021)”. Desigur, v-ați fi așteptat să fie vorba despre o lege privind repararea televizoarelor pe lămpi, că la ce să te ducă gândul când vezi acel PL-x? Dar nu! Este vorba doar că îi filează lămpile cuiva, respectiv coaliției de guvernare, care a găsit ca în aceste momente de liniște pentru țară (cu război, cu pandemie, cu foamete), să modifice un articol din Codul Penal , cel privind defăimarea. Adăugarea a doar 4 cuvinte, opinie ori apartenenţă politică, în acel articol, nu va face decât ca oamenii, inclusiv jurnaliștii, își reprime dorința de a vorbi liber, neîngrădit. Ei nu vormai putea spune despre un om politic este prost, incult, blambec, deși deciziile luate de acel om politic sunt evident pe câmpii. Desigur, într-o țară cu o democrație originală precum România, în care unii sunt mai egali decât ceilalți, o asemenea lege era necesară. Cum te mai atingi de obrazul unui om politic, cum mai amendezi incompetența, cum te superi când vezi o hoție? Nu ai voie!

Oamenii politici vor fi de acum înainte niște vaci. Evident, precum vacile din India, intangibile, pe care nu poți le tragi de coadă când îți intră în magazin, nu le poți goni când îți fură mâncarea și nu le poți certa când rag în miez de noapte și nu te lasă dormi.

Dacă o astfel de vacă politică își angajează juninca idioată pe bani buni, într-o instituție a statului, nu mai poți îi spui este corupt. Te va da în judecată și oricând un judecător de bine te poate trimite la mititica, după zăbrele. Așa mai bine mângâi vaca politică între coarne, îi spui un sincer Bravo, Joiana. Mai ai viței pe-acasă?sau te prefaci nu ai văzut își bagă toată cireada în lanul statului, mănânce moca, în timp ce tu, om cu carte și cu merite, stai în lanț pe marginea drumului, desi ai avea tot dreptul fii angajat.

Dacă simți oamenii politici te fură pe față sau își arogă drepturi doar pentru ei, vei ieși în stradă, nu-așa? Îți vei pregăti lanterna de la telefon, nu e lege împotriva ei, și vei pleca la demonstrație. Dar nu vei mai putea striga Muie PSD sau Muie PNL, pentru că tocmai s-a dat legea antimuie. Nu vei mai putea să strigi niciciuma roșiesauciuma galbenă”, pentru  ciumele tocmai au stabilit asocierea bolilor cu culorile de partid este ilegală. Nici măcar un guturai PSD sau răceală PNL” nu mai poți strigi, s-arputea intri la dubă.

Cei de la USR au trimis legea la Curtea Constituțională. Ca rămânem în context, legea s-a dus la CCR vacă și s-a întors bou. Păi cum fie altfel, când și domnii de la CCR le au pe ale lor? s-o mai trezi vreun ziarist le spună ceva de dulce când își amintește pensiile speciale au rămas în picioare după ce au ajuns chiar la judecata unora care beneficiază din plin de statutul de cetățean cu 3 coaie.

îi lăsăm pe oamenii politici și trecem la alții. Cum, Doamne ferește!, te iei de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care de 20 de ani ne tot spune dacă facem credite, ne împrumutăm în moneda națională, va fi bine? Cei care l-au ascultatIsărescu fiind specialistul în finanțe numărul 1, potrivit funcției sunt disperați. ROBOR crește săptămână de săptămână, iar ratele cresc și ele aiuritor. Sfatul lui Isărescu poate  a îngroșat numărul copiilor români care se culcă înfometați, poate i-a împins pe unii la sinucidere, poate unii și-au pierdut casele, micile afaceri… Poți să îi spui ceva lui Isărescu? Că i-ai spune multe, nu-i așa? Spune-i în gând sau spune într-o pungă și eliberează strigătul undeva, pe câmp, să nu audă nimeni.

Ai vrea să spui ceva rău de miniștrii transporturilor atunci când îți rupi mașina pe drumurile țării sau când faci 6 ore de la Brașov la București, de trebuie să te echipezi cu pampers că altfel pierzi locul în coloană și faci 8 ore? I-ai spune, ai scrie pe Facebook, să vadă și prietenii prin ce treci. Reprimă-ți gândul, potrivit legii vei putea să faci pușcărie. Și parcă e mai bine să aștepți în mașină decât să aștepți zilnic gamela cu mâncare la cazan.

Dacă de azi înainte vei considera că oricare Gigel cu funcție merită o critică în care să scapi și un cuvânt considerat de lege nepotrivit, mai rumegă o dată, înainte să îl scoți pe gură.

Mie mi se pare că legea asta e o tâmpenie. Dar, ca să nu pățesc nimic, legea asta tâmpită este rezultatul gândirii geniale a unor domni senzaționali, care își merită locul în Parlament pe viață, niște oameni superbi care se sacrifică pentru noi pe 13 mii de lei lunar și multe alte beneficii. Vă mulțumim mult pentru această lege! Împreună cu legea privind obligativitatea de a colabora cu Serviciul Român de Informații (o altă lege cretină facută de oameni buni), această lege este menită să facă din România o țară liniștită, tăcută, așa cum vă doriți dumneavoastră, cei mai iubiți fii ai poporului.

Gândurile mele cele mai alese se îndreaptă acum spre mult iubitul președinte al Republicii România, care a semnat decretul privind promulgarea Legiipentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021) – e cântec de privighetoare numele acestei legi mărețe! Domnulepreședinte, știu în cele mai umede vise ale dumneavoastră, visați un Zelenski, dar nu cu tricouț d-ăla ieftin ci cu ochelari de soare și sacou alb. vi se împlinească visul și apăreți așa în fața națiunii, să ridicați crosa de golf și spuneți cu cuvinte puține, cum numai dumneavoastră știți spuneți: “Am înfrânt, v-am pupat”. În sfârșit, vom avea o Românie mută, cu un președinte… cu un președinte.

Prinos de recunoștință aduc și fericitei perechi care conduce destinele alianței de la guvernare, pe care o salut cu călduroasele cuvinteOrdonați-mi mie, măreț general Ciucă al nostru și “Bate Cuba, nea Marcele”, precum și tuturor membrilor de partide care aplaudă ca focile la vederea stavridului.

Glorie vouă, viitor de AUR țara noastră are!

PS: Oare jucătorii echipe naționale de fotbalbeneficiază și ei de prevederile legii defăimării? Sper nu! Îmi doresc mult, dar foarte mult, ca ăștia care joacă la echipa de bambilici a României să primească echipament de clovn. Cu toate cele: pantofi d-ăia, mărimea 64; pantaloni cu bretele; nas roșu, perucă îculori fosforescente. Nu aș schimba decât două chestiuni: să li se bage pene de struț în fund, iarmachiajul să fie natural, din rahat. Și voi sunteți un Muntenegru de supărare?