S-au împlinit 633 de zile de la numirea în fruntea DNA a lui Crin Bologa, procurorul total deprofesionalizat care a ajuns politic, la insistențele liderului PNL Lucian Bode, prieten la cataramă cu Bologa, ditamai șeful structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție. De ce deprofesionalizat? Bologa venea în februarie 2020 la șefia DNA tocmai din fundul țării, de la Sălaj, unde a fost prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și purtător de cuvânt al instituţiei, postură din care nu s-a remarcat cu nimic decât că a fost ca apă sfințită.

Ce dosare să faci în Salajul vieții acolo unde, ani de zile, și asta nu e poveste de cafenea, Crin Bologa își petrecea multe după-amiezi pe terasa restaurantului Hanul Drumeților din Zalău, unde ii invita pe ștabii județului la ciorbă de burtă, să facă “ajenda” Sălajului și unde, pe lângă Bologa, participau șeful SRI Sălaj, Marius Noje, șeful Finanțelor Publice, Laurențiu Butiri, și ambițiosul Lucian Bode.

Ani de zile, județul a fost condus cu mâna forte de PSD-istul Tiberiu Marc, fost ofițer de securitate înainte de Revoluție. Când, însă, liberalii au ajuns la putere la final de 2019, cu largul concurs al lui Marcel Ciolacu, care le-a făcut pârtie peneliștilor, Bode a simțit că e rost de aburcare înapoi pe calul guvernamental. Și i-ați văzut ascensiunea.

Față de precedenta prezență în guvern, când Bode a hăpăit cu diverse săgeți din ministerele cu bani, de data asta, sălăjeanul și-a dorit încă de la început o funcție-cheie: DNA. Acolo unde și de unde poți manevra lucruri: poți să îți și faci uitate eventuale probleme, poți să și generezi probleme. Și nimeni nu se încadra mai bine pentru acest job decât prietenul său de o viață, Crin Bologa, care de 11 ani picotea profesional si profesionist pe dosarele din Sălaj, județul unde nu se întâmplă mai nimic.

Crin Bologa a fost numit politic în fruntea DNA și asta e foarte trist. Căci CV-ul său este mai tern ca un pahar de apă gazoasă rămasă fără bule.

 

CV de Crin Bologa

 

Din 1999 până în 2005 a fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. În 2005, a fost numit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, fiind eliberat din funcţie la cerere în decembrie 2007. Începând cu ianuarie 2008, şi-a reluat activitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. A fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în perioada ianuarie 2013-ianuarie 2016, se arată în evidenţa procurorilor numiţi în funcţii de conducere, publicată pe https://mpublic.eu/. În ianuarie 2016 a fost reînvestit în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. A deţinut poziţia până în ianuarie 2019.
Încă una din trecutul recent și revenim la timpurile prezente.

Presa națională, aia care mustește de deontologie, n-a avut chef să remarce un episod inedit din trecutul recent al lui Bologa, unul de râs, dacă nu ar fi de plâns, căci Bologa s-a încuscrit cu un primar penal, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri, e vorba de primarul de atunci din Simleul Silvaniei, al carui băiat s-a însurat cu fata lui Bologa. Stați să vedeți ce situație s-a generat din amorul copiilor.

La nunta celor doi tineri au participat în număr mare judecători și procurori de la instanțele și parchetele din județul Sălaj și nu numai.

Problema a venit după încheierea ceremoniei când a avut loc următorul termen de judecată al primarului. Pe rând, procurorii din Sălaj au fost nevoiți să se abțină de la judecarea procesului pentru a nu intra în conflict de interese. Doar fuseseră la nuntă. În cele din urmă, dosarul plimbat pe la mai mulți judecători a ajuns la Claudia Ilieș de la Curtea de Apel Cluj cu propunerea de strămutare dat fiind faptul că în Sălaj nu mai exista niciun magistrat considerat demn de imparțialitate pentru soluționarea spetei.

 

 

Bologa, omul perfect pentru ca DNA să NU se ocupe de ciordelile liberalilor făcute în pandemie

 

Poate să se supere domnul Bologa, cu fălcuțele sale blajine de salajean, cât vrea, noi vom aduce argumente pentru această afirmație. În ultimele 633 de zile, adică exact din ziua în care a fost numit șef al DNA și până azi, Bologa și procurorii din subordinea sa au evitat cu o nesimțire șocantă marea corupție din România. S-au ocupat de orice timp de 633 de zile, numai de corupția sistemică din România, nu.

În cei doi ani de pandemie, s-a furat de s-a rupt, de la Ministerul Sănătății până la cel al Dezvoltării, s-a furat organizat, în numele și sub protecția stării de urgență care a făcut ca toate achizițiile publice să nu mai poată fi controlate.

Impasibili, Bologa și DNA s-au concentrat pe mizilicuri, pe care le-au prezentat în mod ipocrit ca pe mari fapte “de arme”, ca și cum ar fi trudit până peste poate în lupta cu balaurii corupției. În fapt, procurorii DNA și șeful lor, Bologa, s-au luptat cu ursuleții Haribo ai corupției: primari sau viceprimari de comune, ciorditori de joasă spețădin RAR-urile patriei care luau 200 de lei pe un ITP, cioflingari de la Protecția Consumatorului care pretindeau 300 de euro și “foloase necuvenite”, în fine, ați înțeles, doar plevușcă.

 

Vă prezentăm în exclusivitate selecția Strict Secret a celor mai penibile 30 de “cazuri” de corupție instrumentate în ultimii doi ani de DNA, care nu mai are anvergura unei instituții ce se ocupă de “cestiuni” grele, ci s-a transformat într-un soi de post comunal de procuratura, ocupându-se cu șperturi de doi bani și cu “infracționalitatea” pungașilor de duzină, apanajul altor instituții de forță mai mundane, nu așa auguste precum DNA, sau precum credeam noi, fraierii țării, că ar trebui să fie DNA, că ar trebui să acționeze DNA.

Inainte de toate însă, o mică acadea mentală pentru dumneavoastră: intr-un interviu “de bine” publicat pe un site zalauan – www.salajulpursisimplu.ro – Crin Bologa spunea în 2013:

 

Rep.: Tot timpul se vorbea şi se vorbeşte în media despre implicaţiile politicului în dosare. Tu ai avut vreodată de-a face cu asemenea probleme? Adică ţi-a băgat cineva vreodată beţe-n roate, ordonîndu-ţi: de dosarul ăla nu te ocupi?

Crin Bologa: Niciodată. N-am avut de a face niciodată cu vreo influenţă externă pe vreun dosar. La mine singura limită a fost legea”.

 

La 8 ani după acest interviu, tindem să îi dăm dreptate lui Bologa. Influențe externe pe un dosar nu a avut niciodată. Că au fost interne. 

 

Top 30 cazuri “grele” de corupție instrumentate de DNA în 2020 și 2021

 

Ca și în alte dați, o să vă rog să acordați respectul cuvenit muncii de documentare depuse de mine și să parcurgeți topul până la capăt. Nu de alta, dar pentru voi, cititorii, am muncit ca să identific și să dovedesc cum au frecat menta procurorii DNA din întreaga Românie și din București. O să vă șocați și o să îmi dați dreptate: procurorii DNA chiar au frecat menta nu au stat degeaba 🙂

 

Dosar 1

13 martie 2020 – PETCU MITICĂ, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați, retinut pentru comiterea a 13 infracțiunii de luare de mită (nu se specifica ce cuantum, pentru:
programarea „peste rând” a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere,
– înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme,
– preschimbarea fără programare a permisului de conducere! 

VAX!

 

Dosar 2

14 aprilie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a inculpatei ZANFIR CARMEN ELENA, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București, pentru infracțiunea de luare de mită.

In ministerul Educatiei Nationale nu exista coruptie?

 

Dosar 3

9 iunie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

In judetul Bistrita-Nasaud, s-au facut contracte pe bani publici pentru drumuri si construire de spitale. Nu s-a luat nicio spaga?

 

Dosar 4

 

12 iunie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

CÎRJALIU CRISTIAN MARICEL, la data faptei și în prezent primar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
CALUST ANCUȚA, la data faptei și în prezent secretar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

 

La Constanta, se termina, vere, cu coruptia mare de pe la CJ si Primarie? Ntz ntz!

 

Dosar 5

 

2 iulie 2020 – Procurorii DNA Serviciul teritorial Bacău a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

BRATANOVICI CRISTIAN, la data faptei director general adjunct al Administrației Naționale Apele Române, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită,
Două persoane fizice, administratori ai unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită (autorat și complicitate).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureș, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

 

Pepssiiii!

 

Dosar 6

 

1 iulie 2020 – Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență,

în stare de libertate, a inculpatului MITRUȚ BOGDAN ION, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

 

De Compania Nationala a Aeroporturilor nu e voie sa se apropie procurorii DNA?

 

Dosar 7

 

1 iulie 2020 – Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

NICOLAESCU ADRIAN VIOREL, la data faptei prefect al județului Constanța și președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2016 – iulie 2017, inculpatul Nicolaescu Adrian Viorel, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi făcut toate demersurile pentru a împiedica eliberarea unor titluri de proprietate către o persoană care obținuse anterior recunoașterea judecătorească a drepturilor sale, pentru o suprafață de 19 hectare de teren amplasat în municipiul Constanța, pe malul lacului Siutghiol.

 

Un rahat de prefeeect!

 

Dosar 8

 

31 iulie 2020 – Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 iulie 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără nicio calitate, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada mai – 30 iulie 2020, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro) în schimbul influenței pe care ar fi afirmat că o are asupra unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța.

 

DNA Constanta a prins un escroc!

 

Dosar 9

 

28 august 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul STAN VITALIE, medic primar, la data faptelor manager al Spitalului Clinic de urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București, pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de luare de mită.

În perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Stan Vitalie, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente, sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le efectua diferite operații estetice în spitalul de stat mai sus menționat.

 

Coruptie in lumea medicala, tovarasi! Marii spagari s-au terminat?

 

Dosar 10

 

11 august 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția pentru combaterea infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Inculpatul ar fi pretins unui om de afaceri o sumă de bani neprecizată, reprezentând 10% dintr-un contract de achiziții ce urma să fie atribuit prin licitație internațională organizată de o primărie de municipiu din zona de frontieră și, ulterior, ar fi primit suma de 150.000 euro. Banii ar fi fost pretinși și primiți în schimbul presupusei influențe pe care inculpatul, persoană fără calitate specială, ar fi promis că o va exercita asupra primarului și a unor funcționari publici din primărie, astfel încât societatea omului de afaceri să fie favorizată la licitație prin introducerea unor condiții restrictive în documentația de atribuire, care i-ar fi dezavantajat pe competitori, iar ulterior, în derularea contractului, să fie aprobată documentația de care depindea efectuarea plăților sumelor facturate către primărie.

 

In primariile marilor orase, totul e ok?

 

Dosar 11

 

25 august 2020 – Procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ION-COZMA MARIANA, la data faptei șef Serviciu Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită,
GRIGORESCU ROXANA-CRISTINA, la data faptei inspector principal la Serviciul anterior menționat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită,
Persoana fizică, reprezentant al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și evaziune fiscală în formă continuată,
Două persoane fizice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

În calitate de șef al Serviciului de Inspecție din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, inculpata Ion-Cozma Mariana ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul de fapt al unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.

 

Doamne, ce s-a mai eradicat evaziunea fiscala si mita in orasul Galati, patria facturilor false!

 

Dosar 12

 

26 august 2020 – Retinere ofiteri Birou Rutier Iasi

În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, inculpatul Barabaș Nicolae Robert, în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi pretins și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni contravenționale mai blânde.

 

Cata implicare anticoruptie pentru procurorii DNA!

 

Dosar 13

 

25 septembrie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

– persoană fizică, președinte al Asociației crescătorilor de animale „Gospodarul” Rîșca pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– Asociația crescătorilor de Animale „Gospodarul” Rîșca pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– RUSU NECULAI, la data faptei primar al comunei Rîșca, județul Suceava, în prezent viceprimar al aceleiași localități, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– BOSÎNCEANU ION, primar al comunei Rîșca, județul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În perioada 2010-2014, președintele Asociației crescătorilor de animale „Gospodarul” Rîșca, la instigarea celor doi primari, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte (contracte de arendă, contract de administrare, anexe, etc.) pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafață de pășune (321,79 ha) aparținând domeniului privat al comunei, dată spre folosință fără organizarea unei licitații publice.

 

Un caz greeeeu de coruptie, ar trebui predat la scoala FBI!

 

Dosar 14

 

10 septembrie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, la data faptei reprezentant legal al Asociației Crescătorilor de Animale Imașul Valea Ciorii, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE IMAȘUL VALEA CIORII, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

IONESCU ȘTEFAN, la data faptei primar al comunei Valea Ciorii, județul Ialomița, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

 

Jos cu coruptii din Imașul Valea Ciorii!

 

Dosar 15

 

6 octombrie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

– CHIRAN ION, la data faptelor director al Direcției de Pază și Ordine (D.P.O.) a județului Brașov, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (3 fapte),
– folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

 

Au dat jos un terchea berchea, s-a facut ordine printre coruptii din Brasov!

 

Dosar 16

 

27 octombrie 2020 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2020, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită și cumpărare de influență.

În perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, față de care era dispusă măsura controlului judiciar într-un dosar penal în care era cercetat pentru proxenetism, ar fi promis ofițerului de poliție care-l ancheta suma de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat să ajungă la procuror pentru ca în schimb să obțină soluția clasării în dosarul menționat.

 

S-a terminat si cu coruptia din justitia clujeana!

 

Dosar 17

 

28 octombrie 2020 – Procurorii DNA – Serviciul teritorial Pitești a dispus retrimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ZAMFIR COSTEL, la data faptei primar și președinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, județ Argeș, pentru comiterea infracțiunii abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată(159 acte materiale).

Inculpatul Zamfir Costel, în calitățile menționate mai sus, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, în perioada iunie 2000 – mai 2007, ar fi încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafețe de teren situate pe raza teritorial – administrativă a comunei Bradu, județul Argeș ( lângă autostrada București – Pitești).
Toate suprafețele de teren retrocedate (ce însumează 1.508.903 mp) ar fi fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

 

“Greu” dosar!

 

Dosar 18

 

30 octombrie 2020  – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 octombrie 2020, a inculpatului RAICA FLORIN ROBERTO, ofițer de poliție în cadrul Poliției municipiului Reghin, pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență (trei fapte),
– șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 29 aprilie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației, sumele de 6.750 euro și 3.300 lei, din care a primit 1.750 euro și 3.300 lei.
În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Institutului de Medicină Legală și că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală în dosarele în care persoanele respective erau cercetate.

 

In judetul Mures, s-a terminat, iata, si cu coruptia!

 

Dosar 19

 

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 noiembrie 2020, a inculpatului NIAGU MARTIN IANĂȘ, consilier în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș – Severin (instituție care gestionează finanțările europene din agricultură în plan județean) pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul unui control pe teren, inculpatul Niagu Martin Ianăș i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranșă de plată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”. În schimbul banilor, funcționarul din instituția care gestionează fonduri europene s-ar fi angajat să deconteze ultima tranșă de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înțeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituția să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toți banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului.
Ulterior, inculpatul Niagu Martin Ianăș și-ar fi diminuat pretențiile la o treime din ultima tranșă, respectiv 3.350 euro.

 

Foarte greu dosar si asta, a mai ramas coruptia din fermele de porci tcimishorene!

 

Dosar 20

 

4 decembrie 2020 – Procurorii DNA  – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 decembrie 2020, a inculpatului BLEJA CORNEL, agent șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliției orașului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență (3 infracțiuni).

În perioada august-septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane suma de 300 euro și 200 lei, pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acestuia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprins circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

 

Ilfov, judet curatat de coruptie!

 

Dosar 21

 

11 februarie 2021 – Procurorii DNA  – Serviciul teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 februarie 2021, a trei inculpați (un om de afaceri cu societăți comerciale în domeniul zootehnic și două angajate ale acestuia), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– constituirea unui grup infracțional organizat,
– infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (autorat și complicitate),
– infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, comise în formă continuată.

Inculpatul om de afaceri, sprijinit de celelalte două inculpate, ar fi conceput și coordonat, în perioada 2016 – 2019, un plan având ca scop obținerea nelegală a unor subvenții pentru animale în valoare de 4.271.646 lei, prin fraudarea masivă a ajutorului de minimis (2016), precum și a fondurilor europene și naționale acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A) în campaniile din anii 2017 și 2018.
Cei trei inculpați ar fi creat și folosit o schemă de fraudare în care ar fi implicat 30 de fermieri și exploatațiile zootehnice de creștere a bovinelor de rasă înregistrate pe numele acelor fermieri.

 

Dosar 22

 

Procurorii DNA Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ILIUȚĂ VASILE, la data faptelor și în prezent președinte al Consiliului Județean Călărași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– abuz în serviciu,
– fals intelectual în formă continuată,
– șantaj.

 În perioada martie – iulie 2019, inculpatul Iliuță Vasile în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.
Concret, inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau.
În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus.
Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale.

 

Jos coruptia din conflictele de munca, sus Calarasiul liber de coruptie!

 

Dosar 23

 

9 martie 2021 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

VLAI ADRIAN, la data faptei notar public, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,
trei persoane fizice, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată,
S.C. Ocolul Silvic Privat Nadăș S.R.L., la data faptei administrată de două dintre persoanele fizice inculpate, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de tăinuire cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (comisă de cele trei persoane fizice).
Inculpatul Vlai Adrian, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celor trei inculpați, persoane fizice, ar fi conceput și emis, cu încălcarea normelor de drept civil și a normelor juridice privind desfășurarea activității notariale, un certificat în care ar fi atestat mai multe date nereale legate de calitatea de moștenitor legal a unei persoane.

În perioada 2006-2010, după decesul acelei persoane, certificatul respectiv le-ar fi permis celor trei inculpați, în calitate de moștenitori:

– reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate pentru suprafața de 8.743 ha teren cu vegetație forestieră, pășuni, teren intravilan, situat pe raza administrativă a localității Nadăș, județul Arad,

 

Dosar 24

 

3 aprilie 2021  – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 02 aprilie 2021, a inculpatei MANOLE IRINA, șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.

 

Dosar 25

 

22 aprilie 2021 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 aprilie 2021, a unui număr de șapte inculpați, între care inspectori autorizați ai Registrului Auto Român (RAR) în legătură cu activități prin care, în mod organizat, contra unor sume de bani primite drept mită, ar fi atestat că o serie de inspecții tehnice periodice (ITP) s-au realizat fără ca, în realitate, acestea să se desfășoare. Multe dintre autovehiculele care au realizat ITP în acest mod se aflau de fapt în alte zone ale țării, fiind nedeplasabile din cauza unor defecțiuni ori se aflau chiar în afara țării.

 

Dosar 26

 

27 mai 2021 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2021, a inculpaților:

BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,

ZAMFIR PAUL-CONSTANTIN, comisar superior în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

 

Dosar 27

 

12 mai 2021 – Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

– două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din mun. Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită,
– persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).
În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.
Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1. 

 

Dosar 28

 

3 iunie 2021 – Retinere 9 agenti de politie Botosani

 

În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpați, polițiști în cadrul I.P.J. Botoșani – Serviciul Rutier (inclusiv ofițerul de poliție), în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu privind constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier.

Într-un context asemănător, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, declarații de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulație sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis față de inculpatul persoană fizică, reținut în prezenta cauză.
Prin aceste demersuri, ofițerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia și emiterea unei soluții procedurale de netrimitere în judecată.

 

Dosar 29

 

29 iulie 2021 – Procurorii DNA Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a inculpatului REBENCIUC ALEXANDRU, inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

În perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, inculpatul Rebenciuc Alexandru ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli. Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

 

Dosar 30

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 octombrie 2021, a inculpaților:

BUȘU MIHAI și ANAGNOSTE STERE, inspectori în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

La data de 18 octombrie 2021, inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).

 

Dragii mei cititori, după cum vedeți, România e o țară care a scăpat de corupția mare, acum DNA se ocupă de corupția mică și vom ajunge precum Suedia, o țară

cinstită și neprihănită!

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un romanache ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.