de Dan Șelaru, matematician

 

Cumpărătorii primordiali de hârtie igienică și făină, antivacciniștii și actualii cumpărători de pastile cu iod și de ulei, pe lângă faptul că stau la coadă la pașapoarte, sunt de fapt aceeași disperați care au prea multe necunoscute de gestionat și încearcă să controleze măcar una, uleiul din cămară, dacă începe războiul, o să lase moștenire într-o lume devastată douăzeci de kile de ulei, să fie primit, de la luptătorii pentru libertate. Nu controlați nimic!

Să trecem la nivelul următor, rușii au tăiat tot felul de chestii, Facebook, Youtube, Instagram, plâng, la propriu, starletele rusești din motive de lipsă de viață reală petrecută online, e ironie, în contrapartidă, ba încă înaintea rușilor, Occidentul a închis Russia Today și Sputnik, nu văd diferența, ori e vorba de libertatea de exprimare, ori suntem la fel? Suntem la fel!

Să trecem la lucruri serioase, e o adevărată frenezie mondială în confiscarea bunurilor oligarhilor ruși, în pana mea, ca să nu vorbesc urât, există hotărâri judecătorești pentru confiscarea de bunuri ale unor persoane fizice? Occidentul liberal și plin de respect față de proprietatea privată sechestrează fără niciun motiv legal proprietăți, doar pentru că sunt ale unor ruși. Peste 20 de ani, prostia occidentală o să inventeze RLM, de la BLM citire, ăsta-i comunism curat, tu, cel care citești, privește în spate, s-ar putea să scrie pe tine antiecologist sau suveranist sau pur și simplu dușman ascuns al poporului și să-ți ia democrația de mucava tot, că ești dușman al poporului, și-ți garantez că n-o să te apere nimeni.

Dar, să mergem mai departe, Orchestra Filarmonică din Montreal, prin votul membrilor, a interzis unui rus să concerteze, că era rus, deși era împotriva acțiunilor lui Putin, s-au înființat deja tribunale populare, comunismul e în marș, și o să-l trăiți și voi, după o să înțelegeți, dacă o s-o faceți, că e profund greșit ce ați făcut pentru că ați prigonit oameni pentru că au altă naționalitate sau etnie, o să fie prea târziu, nemții știu!

Și nu uitați că am fost un stat care a invadat Irak-ul, unde au murit 500000 de oameni, un război nemotivat, că n-au existat arme de distrugere în masă, care a generat un val mondial de terorism. Dar, invazia noastră e bună, a lor, nu! Sfântă ipocrizie! Războiul e totdeauna rău, unii fac bani, cei deja bogați, alții mor, cei nevinovați!

O să vă spun două bancuri, primul e evreiesc:

Părinții primesc o telegramă de la fiul lor: “Îngrijorați-vă! Stop. Detalii mai târziu. Stop.”

Al doilea:

“Un tip umblă pe câmp și vede o groapă adâncă, aruncă o pietricică în ea, ascultă, n-aude nimic. Ce groapă adâncă! Caută un pietroi, îl aruncă în groapă, ascultă, n-aude nimic. O groapă fără fund! Merge pe câmp și găsește o bucată de șină de cale ferată, o târăște cu greu spre groapă și după chinuri o aruncă, ascultă, nimic! Când ridică privirea vede o capră în fugă, care fără să ezite se aruncă în groapă. rămâne consternat!

După un sfert de oră apare un tip și întreabă: n-ai văzut o capră? ăsta: ba da, era maro, cu barbă albă, s-a aruncat în groapă, celălalt: asta era, cum o fi reușit? că era legată de o bucată de șină de cale ferată”

Îngrijorați-vă, vedeți dacă nu cumva sunteți legați de o bucată de șină de cale ferată.

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.