Suceava pare departe de tot ce inseamna nevoia de reformare a Romaniei. In timp ce, de exemplu, in nudetul invecinat, Bistrita-Nasaud, presedintele de acolo al Consiliului Judetean, Radu Moldovan, a reusit sa asfalteze in proportie de 95 la suta tot judetul, a renovat zeci de scoli, a modernizat cu zeci de milioane de euro Spitalul Judetean, a pus la punct o strategie coerenta de atragere a turistilor, la Suceava lucrurile sunt inca in Evul Mediu.

Sucevenii sunt insa de vina, in primul rand, fiindca ei insista sa voteze baroni decrepiti si unsi cu toate alifiile precum Gheorghe Flutur, ei voteaza un aparat putred de corupt in frumtea judetului.

E calomnie? Cum sa fie calomnie cand mana dreapta a lui Flutur, fostul vicepresedinte al CJ Suceava, Cristinel Cretu, a fost prin in flagrant de catre procurorii DNA cum incasa o suma imensa de bani pe post de spaga, conditionand decontarea unor lucrari la cea mai importantă lucrare de modernizare drumuri județene din Suceava?

Impovarat de santajul politicului si disperat de gravele erori de proiectare si de creșterea insuportabila a prețurilor la materiale de construcții, constructorul Autotehnorom a renunțat la contract.

Au fost argumentele Autotehnorom intemeiate? Ba bine ca nu!

În esență, este vorba de două chestiuni foarte importante: lucrări care trebuie făcute și care nu sunt prinse în contract, fiind lăsate cumva în ”coadă de pește”, fapt care Autotehnorom nu îl poate accepta, și clarificarea modalității de constituire a garanției de execuție.

Pe 26 octombrie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis în parte acțiunea Autotehnorom și a impus autorității contractante – Consiliul Județean Suceava, să clarifice/modifice documentația de atribuire în privința lucrărilor care nu fac obiectul contractului și în privința modalității de constituire a garanției de bună execuție, în termen de 15 zile de la primirea deciziei”.

Pana sa va zicem ultima gogomanie a lui Flutur, sa remarcam ceva trist si important: din martie si pana azi, daca proiectarea ar fi fost corect facuta si daca Consiliul Judetean Suceava ar fi fost un partener corect si interesat de cursul contractului, lucrarea ar fi fost deja in curs de finalizare.

Asa… sucevenii au ramas cu 75 de kilometri de drum care e mai rau ca o ulita de tara.

Caci Flutur a avut o atitudine razbunatoare mai mereu fata de Autotehnorom si fata de patronul firmei, Ioan Vasile Rîpan, sicanand compania si facandu-se ca greselile de proiectare ale drumului nu conteaza.

Va dati seama acum de ce, nu? Ioan Vasile Rîpan TREBUIA sa ii cotizeze lui Cristinel Cretu ca lucrurile sa se miste, iar Ioan Vasile Rîpan nu “intelegea” asta.

Cu tot cu interventia DNA, cu tot cu decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor care este clara ca apa, si chit ca sucevenii sufera ca nu pot merge pe drumuri de nivel european, lui Flutur nu i-a pierit tupeul de baron.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, 28 octombrie, în ședința Consiliului Județean că ofertele pentru reluarea lucrărilor la drumul de pe axa Suceava-Iași vor fi deschise în 10 noiembrie, lucru care calca in picioare decizia CNSC.

Discutand despre execuția bugetară, Flutur a scos pe gura porumbelul:
„Aici suntem afectați de lucrarea de pe axa Suceava-Dolhasca. Pe 10 noiembrie așteptăm deschiderea ofertelor pentru ca să putem, sperăm noi, relua execuția lucrărilor la acest proiect foarte important”, a spus Flutur.
Sa nu fi stiut Flutur de decizia CNSC care a fost cu siguranta comunicata oficial si catre Consiliul Judetean Suceava? Haha, nu e chiar atat de prost, stia cu certitudine, dar Flutur a ales sa o ignore, declaratia sa fiind dovada clara ca are de gand sa altereze rezultatele licitatiei pentru reluarea lucrarilor.
Ei, acuma, stiti cum e… Poate ca asta e momentul pentru Flutur sa fie “curentat” de DNA. Ca nu numai ziaristii stau cu ochii cat cepele pe aceste evenimente…