de Liviu Alexa

Asta, da, bomba detonata de Strict Secret! Unul dintre cei mai emblematici fosti sefi de servicii secrete, ne referim aici la chestorul pensionar Virgil “Vulpea” Ardelean, a avut o cumpana mare in viata sa la inceputul acestui an. A inceput sa se simta tot mai rau fara nicio explicatie.

Cand si-a facut analize mai complexe, SOC: s-a descoperit ca a fost otravit cu mercur. A urmat o anevoioasa si indelungata recuperare, de-a lungul acestui an, iar “Vulpea” se simte acum bine. Ceea ce si noua ne pare bine, nu dorim raul nimanui.

Triada simptomatică în intoxicaţia cu mercur este următoarea: disfuncţii articulare, perturbarea activităţii musculare şi îngustarea câmpului vizual. Expunerea cronică la formele metalice şi anorganice ale mercurului determină nervozitate, tremor şi iritaţia mucoaselor. Intoxicaţia cu mercur anorganic este asociată în principal cu efecte periferice: gastroenterita şi nefrita tubulară, pe când expunerea la compuşii organici afectează în principal Sistemului Nervos Central, fiind posibile leziuni severe şi ireversibile.

Virgil Ardelean nu este prima tinta premium care este otravita cu mercur. Va mai aduceti aminte cu siguranta de scandalul de acum cativa ani cand ministrul PSD de la Ape si Paduri, Doina Pana, a parasit subit guvernul si orice demnitate publica, anuntand ca este otravita cu mercur si vrea sa isi salveze sanatatea. Nici pana azi, Politia nu a descoperit cine a otravit-o pe Pana, demnitar activ al Statului la acea vreme.

In cazul “Vulpii”, otravirea are semnificatii si mai nasoale. Virgil Ardelean si-a facut multi dusmani si in timpul cat a fost sef de serviciu secret, dar si dupa pensionare, cand lui Ardelean i s-a dat voie sa isi construiasca un mic SRI personal, prin firma Arvifox. Se spune ca pentru Ardelean s-au dat dispense speciale pentru aparatura de filaj, la care alte firme de “investigatii” nici nu viseaza. Dar asta sunt zvonuri, cu filajul si aparatura smechera, cert este ca Ardelean face profituri frumusele an de an, ba chiar e pe locul 1 in topul firmelor bucurestene de “investigatii”.

Totusi, sa otravesti cu mercur un fost sef de serviciu secret parca e prea mult, prea indraznet pentru o razbunare comerciala.

Pe cine o fi deranjat “Vulpea” incat sa se recurga la asemenea gesturi dure? O fi vreun politician sau vreun alt rezervist din servicii?

Stim sigur insa altceva: acum, ca a scapat, “Vulpea” se va concentra temeinic ca sa isi descopere agresorul si sa ii atarne pielea in bat. Ardelean e vulpe blanda, pana il calci pe coada.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.