de Răzvan Dragoș, realizator de televiziune și copywriter

 

După doi ani de război cu virusul, acesta a fost răpus acum 11 zile. Nu de vaccin, ci de un om: Vladimir Putin. Ce n-au reușit oamenii de știință, medicii și liderii lumii în doi ani, a rezolvat Putin rapid, prin invadarea Ucrainei. Nu mai există pandemie, există doar războiul din Ucraina. Vladimir Putin ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Medicină!

România nu a făcut excepție. În 16 februarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ne spunea, citez: „Masca este mai eficientă, poate, în acest moment, chiar decât vaccinarea”. Nu știm ce „băiat deștept” mai avea măști pe stoc și trebuia să scape de ele rapid, până mai erau obligatorii, dar cert e că pe 16 februarie încă era pandemie în România.

În 24 februarie, Rusia invadează Ucraina. După doar 9 zile, în 4 martie, președintele Iohannis apare în fața românilor și se referă la „epidemia” de coronavirus. S-a renunțat la termenul dramatic „pandemie” și s-a trecut la unul mai digerabil, „epidemie”. Mulțumim, Vladimir Putin!

Gata, în sfârșit, putem spune că e „doar o răceală mai urâtă”! Asta în condițiile în care România e, în continuare, la coada clasamentului vaccinării în Europa. Nici acum nu am atins 50% vaccinați. Valeriu Gheorghiță a fost găsit țap ispășitor pentru eșecul campaniei de vaccinare, a fost demis de la șefia Comitetului, numit manager la spitalul SRI, iar viața își urmează cursul. În locul lui a fost pus Andrei Baciu, cel care în 2015 n-a fost bun de ministru al Sănătății, pentru că a pozat în chiloți, dar e bun acum ca șef la vaccinare pă România.

Președintele Iohannis ne-a anunțat că starea de alertă nu va mai fi prelungită după 8 martie și că vor dispărea niște restricții. A apărut pe un cal alb, fabricat în Germania, și le-a făcut doamnelor și domnișoarelor un cadou frumos, de ziua lor. Klaus Iohannis ne anunță, din nou, că a învins coronavirusul, cum a făcut-o și în 24 iunie, 2021. Problema e că, din 24 iunie 2021 și până acum, s-au mai infectat zeci de mii de români și au murit câteva sute. Ghinion, cum ar spune domnul președinte.

Sperăm că la această a doua înfrângere a virusului lucrurile să stea mai bine. Azi, dumincă, 6.03.2022, sunt „doar” 3.092 de cazuri noi și 29 de morți. Ce, astea-s cifre? DOAR 29 de morți? N-au avut zile, așa a vrut Dumnezeu! Ai văzut ce e în Ucraina? Mulțumim, Vladimir Putin!

Klaus Iohannis e un ticălos, pentru că își arogă merite pe care nu le are. Nu EL a învins coronavirusul, ci Vladimir Putin! Vă rog, domnule președinte, nu mai fiți ipocrit și recunoașteți măreția acestui savant rus, de renume mondial!

Dar românii sunt loviți de soartă, din nou. Nu bine au scăpat de coronavirus, că un alt virus le-a infectat viețile. Un virus pervers, care s-a furișat în telefoanele lor și postează singur, fără aprobarea proprietarului, chestii pe internet.

De fiecare dată când un român ajută un refugiat ucrainean, îi întinde o sticlă cu apă, o farfurie cu supă, îi oferă transport sau îl cazează, virusul din telefon fotografiază și filmează aceste acțiuni umanitare și le postează automat pe facebook, fără ca proprietarul telefonului să știe. Acesta află doar când intră pe facebook și e inundat de aprecieri și comentarii: „Bravo, Maria! Am știut tot timpul că ești o ființă nobilă! Dar acum, când văd cum îi ajuți pe acești oameni năpăstuiți, te iubesc și mai mult! #prayforukraine”.

Perversiunea e că proprietarul telefonului nu-și dorește să se dea mare pe facebook că a făcut un bine, dar nu poate, din cauza nenorocitului de virus din telefon! În trecut, românul cu telefonul virusat a ajutat o grămadă de români de-ai lui care aveau nevoie și nu s-a lăudat pe facebook cu asta. Iar acum e obligat de un virus tiranic să se laude cum îi ajută pe ucraineni… El chiar nu-și dorește asta, el e un om bun care știe că binele se poate face și fără să te dai rotund pe internet. Saaau poate românul nostru n-a postat pe facebook în trecut, pentru că n-a avut ce. Nu e „cool” să te lauzi că ajuți români. Scuze, n-am vrut să deranjez, urât virus…

Și toate astea din cauză că Vladimir Putin a oprit pandemia. Să-ți fie rușine, Vladimire!