Iată, vine-o rachetuță, de la Putin, c-un mesaj de pace scris pe ea – cam așa s-ar traduce ultima ofertă de ”pace” pe care Kremlinul susține că ar fi avansat-o Kievului. Asta în timp ce Mariupolul, conform filmărilor făcute chiar de ruși, este tasat sub șenilele tancurilor și demolat, casă cu casă, bloc cu bloc, cu foc la gura țevii.

Asta în timp ce, într-un subsol din același năpăstuit oraș ucrainean, rușii și-au desăvârșit ”denazificarea” ucigând încă un supraviețuitor al Holocaustului, o femeie în vârstă de 91 de ani.

Vanda Semionovna Obiedkova și-a petrecut ultimele două săptămâni din viață tremurând de frig și foame, neputând să se mai ridice în picioare. Ce n-au reușit naziștii în 20 octombrie 1941, când au executat între 9.000 și 16.000 de evrei la periferia orașului Mariupol, inclusiv pe mama și întreaga familie a acesteia, au reușit putleriștii (orcii lui Vladolf Putler) în 9 aprilie 2022!

Orcii zic că doresc pacea în timp ce Preşedintele Parlamentului Orc, Viaceslav Volodin, a declarat miercuri că Orcia va cere compensaţii Occidentului pentru sancţiunile impuse după invazia Ucrainei şi pe care oficialul orc le-a descris drept ilegale. Poate că invadarea Ucrainei, uciderea civililor, violarea femeilor și copiilor, demolarea spitalelor, școlilor, grădinițelor, gărilor, locuințelor ucrainene ar fi legale?!

Grohăie orcul: ”veți plăti!” Hahahaha Haga, scrie pe voi, nemernicilor!

Pace cu bisericile dărâmate în Săptămâna Patimilor. Cu gropi comune… Nu cer în schimb decât ca Ucraina să joace după cum vor ei, orcii. Să-și cedeze suveranitatea, pământul și apa.

Vae victis în Pax orcicum!

Vai de cei învinși în Pacea orcilor!

În anul 390 îHr, o armată de gali condusă de Brennus a atacat Roma, ocupând orașul, cu excepția Capitoliului. Brennus a asediat, fără prea mare success Capitoliul, dar, sub presiunea asediului, romanii au cerut să plătească pacea și să-și răscumpere orașul.

Brennus a cerut 1.000 de livre (329 kg) de aur, iar romanii au fost de acord cu condițiile lui.

Potrivit ”Vieții lui Camillus”, scrisă de Plutarh și lucrării ”Ab Urbe Condita” a lui Tit Liviu (Cartea 5, Secțiunile: 34-49), galii au venit cu balanța și greutățile lor, romanii venind cu aurul. Balanța era strâmbă, greutățile erau calpe (se știa de ”ocaua mica” chiar și în Antichitate). Așa că, romanii văzând că pun aur și nu se mai echilibrează balanța, s-au plans de furtișag.

Auzindu-i cum se plângeau, Brennus și-a luat sabia și a aruncat-o peste greutăți, exclamând: ”Vae victis!” – așa că romanii au trebuit să aducă aur și pentru a contrabalansa greutatea sabiei.

Așa e și Pax orcicum – cu măsură calpă. Și vorbe trufașe aruncate de cotropitor în balanță.

Individa aia care a apărut beată la televizor să explice lumii că din cauză că ucrainenii nu au vrut să împartă ”borșul” cu rușii, de aceea le-au dat rușii borșul pe nas, purtătorul de necuvânt al Ministerului de Externe Rus, Maria Zakharova, s-a trezit (sic!) să amenințe Suedia și Finlanda că „Nu vor avea de ce să fie surprinși de consecințe, au fost informați”, în cazul în care aderă la NATO.

Cum s-ar zice, le bate Putin în ușă și le cere să nu adere la NATO, că îi protejează el. De ce anume îi protejează? De ce are să le facă el dacă aderă la NATO.

Hahahahaha Haga, scrie pe voi, nemernicilor!

În rest, care pace? Pacea vine ca urmare a unui război, ori Rusia suține că e în Ucraina într-o misiune special de denazificare… Parcă văd că iar are să facă Șoigu un infarct masiv…

Putin vrea pace, dar tocmai ce a lansat un atac masiv pe tot frontal din Donbas. Și-i mai și ceartă pe ucraineni că nu vor să negocieze pacea oferită: Pax orcicum, cu pistolul în ceafă și cu mâinile legate la spate.

Barbaria lui Hitler, cu ale sale rachete V2, trase aiurea asupra civililor Londrei, a fost depășită de barbaria orcului Putin, care-și împrăștie rachetuțele, ca pe o poluție nocturnă a propriei neputințe, asupra orașelor Ucrainei.

Barbaria trupelor SS este întrecută de cea a hoardelor de orci care devastează, violează și fură tot ce le sclipește sub ochi. În rest, nu pot să aibă, să fie al lor? Distrug. Așa cum au distrus centrul olimpic al Ucrainei din Lugansk, ”Olympus”, o clădire renovată recent.

În toamna anului 408, Alaric I, rege al vizigoților, care s-a autoproclamat prieten și aliat al poporului roman, s-a dus și el să ”denazifice” Roma, să o elibereze, cum ar veni (vă sună cunoscut?). Fără nici o șansă de izbândă în acel război, romanii au cerut să-și negocieze pacea și au cerut să li se spună prețul acesteia.

Prețul cerut de vizigoți a fost atât de mare, încât unul dintre solii romani a întrebat: ”Bine, dar nouă ce ne mai ramâne?” ”Vă rămân viețile voastre”, ar fi spus Alaric.

Cam așa este și cu ceea ce propune Putin acum ucrainenilor. Să dea aceștia Rusiei regiunea Donbas și Lugansk. Să renunțe la Crimeea, la Odessa, la Mariupol – și așa n-a mai rămas mare lucru din acesta. Să dea Insula Șerpilor, cu tot cu platforma continentală aferentă, tot litoralul ucrainean până la granița cu România și ceva teritorii din nordul Ucrainei… Iar Putin le promite că-i lasă în viață. Până la următoarele pretenții teritoriale.

Cică așa va fi pace. Care pace? Că, vorba lui Winston Churchill, ”Dacă cineva are de ales între dezonoare și război și alege dezonoarea, va avea și războiul”…

Singurul mod în care Rusia poate să ”ofere” pace este să-și ia catrafusele și soldățeii de pe întreg teritoriul Ucrainei (acela ratificat și garantat chiar de Rusia prin tratatul de pace din 1991, cel în care, ca o garanție a păcii, Ucraina a renunțat la arsenalul său nuclear), și pleacă acasă ”idi na hui”!

Apoi ar mai fi de discutat cine plătește costurile acestui netrebnic război.

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post TV de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.