Dan Voiculescu, zis si Varanul, 74 de ani. Din cei 10 ani de parnaie luati pentru dosarul ICA, a facut doar doi ani si un pic. Mereu frustrat, niciodata multumit pentru faptul ca a scapat atat de ieftin de-a lungul a 4 decenii de cotcarii si rapt, niciodata fericit ca a devenit bogat din violarea avutului Romaniei, niciodata multumit ca e proprietarul unuia dintre cele mai influente trusturi media din tara. N-a inteles nimic nici din bolile care aproape ca l-au doborat dupa iesirea din parnaie. Vrea razbunare.

Adrian Sarbu, zis si Shogunul, 66 de ani. Un impostor al managementului media, iconizat in anii 2000 si considerat cel mai talentat mogul din intreg sistemul solar. Ca e un impostor vedem acum, fiindca proiectul Aleph poate fi considerat cel mult oglinda unui schizofrenic media, nicidecum un succes. Modelul de “management” al lui Adrian Sarbu o fi mers pana in anii 2000. Dar, odata ajuns la varful Central European Media Enterprises, compania care detinea mai multe televiziuni in tarile din Europa centrala si de est, inclusiv Pro TV, Sarbu a ratat planul sau de a face din CME o companie integrata pe vertical si sanatoasa financiar. Lovitura in plex a venit in 2015, cand Sarbu a fost arestat 4 luni pentru evaziune si delapidare, lovitura pe care, initial, Sarbu a pus-o pe seama lui Victor Ponta si a lui Sebi Ghita, desi, ani mai tarziu, a aflat ca totul i s-a tras de la americani. Americani care, suparati pe ciordelile financiare din CME, au vorbit cu “cine trebe” pe linie de ambasada, care “cine trebe” a vorbit cu Florian Coldea. Desi generalul SRI era amic cu Adrian Sarbu, nu a mai avut ce face. I-a dat curent Shogunului. Iar acesta acum vrea sa se razbune pe americani.

Silviu Predoiu, zis si Securistul, 63 de ani. Predoiu vine dintr-o familie veche de securisti. Tatal sau a lucrat la UM 0195 Contrainformatii Militare de la Inspectoratul General al Militiei, fiind transferat in anul 1986 ca inspector-sef al Inspectoratului Județean de Militie Giurgiu. In perioada 18 octombrie 1993 – 22 noiembrie 1997, efectueaza o misiune externa de lunga durata, fiind detasat ca secretar III la Ambasada Romaniei din Lagos (Nigeria). Aici, este recrutat de GRU (serviciul militar de informații externe al Rusiei), practic, isi tradeaza tara. Inexplicabil, apoi, la reintoarcerea in tara, Predoiu sta putin de tot la cutie, apoi devine cel mai longeviv sef de serviciu secret din istoria Romaniei, cu 13 ani de mandat in care a condus SIE cu mana forte. Cum a rezistat atata timp acest securist de moda veche? Prin sprijinul pe care i l-a acordat lui Traian Basescu in două momente critice: in al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009, cand rezultatul a fost decis de romanii din străinătate, si la referendumul de demitere din 2012, cand agenti ai SIE au contribuit la intoxicarea cancelariilor occidentale si a opiniei publice internationale. Dupa o scurta incercare de penetrare in politica, mai precis la Pro Romania, unde Ponta l-a folosit cu un tupeu caracteristic, Predoiu se plictiseste. El e singurul care nu are de ce sa se razbune, ci are nevoie sa isi hraneasca orgoliul cu un proiect politic nou, facut “batraneste”, cu batrani din generatia sa, nu cu impertinenti ca Ponta. Predoiu are legatura directa cu Moscova si vrea sa le puna rusilor pe masa un proiect de partid nationalist, filo-ortodox, asumat valorilor traditionale.

Recent, cei trei au pus la cale planul constituirii unui asemenea partid, plecand si de la sondajele de opinie care arata ca romanii raman in marea lor majoritate o natiune conservatoare. Proiectul nu e nou, e un proiect resapat din vechiul SIE, un vis erotic mai vechi de-al lui Predoiu, dar pentru care nu existau premise si context. Acum, exista. Mai ales ca AUR a ratat oportunitatea de a ocupa esichierul nationalist dur, AUR fiind un proiect la care a pus umarul SRI. De unde stim noi ca asta a fost? Eu stiu sigur ca SRI a fost in spatele AUR, caci imi aduc foarte bine aminte cum Rares Bogdan, lider liberal de top, facea predictii incredibil de acurate inainte de alegeri, dovedind o maiestrie sociologica de zile mari si zbierand in presa ca AUR va intra in parlament, ca AUR va lua 7 la suta, ca o sa vedem noi ca el are dreptate. Rares Bogdan avea datele astea de la Edy Hellvig, bunul sau prieten si seful SRI.

Voiculescu vine cu partidul, caci are un soi de SRL politic pe care il tot reconverteste de atatia ani, ba in umanist, ba in conservator, Sarbu pune la bataie ce mai are din trust, iar Predoiu s-a angajat ca va aduce banii, cel mai probabil de la rusi, tot mai dornici sa profite de haosul din Europa si din lume, cu un Israel care e muci, cu o Germanie care nu are solutii pentru inlocuirea Angelei Merkel, cu o Franta vulnerabila in care nu se stie daca Macron va lua al doilea mandat, cu o SUA nesigura, condusa de un presedinte foarte in varsta, cu capacitate fizica si psihica ingrijorator de redusa pentru pretentiile acelei functii.

 

Nota:

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.