de Liviu Alexa

Tot nu vreți să înțelegeți: nu sunteți decât o turmă docilă de alpaca ce mestecă pe neverificate toate paiele mass-media și social-media, scuipând ca și ele, alpaca, nu de furie, ci de frică, atunci când nu înțelegeți. După care vă prefaceti că ați înțeles.

E ușor de înțeles când vine o penibilă precum Oana Zăvoranu și își anunță candidatura la Cotroceni, știi doar că atâta o duce capul siliconat și nu mai are sens să faci alte introspecții stomacale. E ușor de înțeles de ce Liviu Dragnea nu apare de câteva luni pe nicăieri: fiindcă, împreună cu Codrin Ștefănescu, destructurează AUR-ul. Ce ironie amuzantă! Ce rictus de hienă are George Simion când se dă liniștit în față camerelor!

E ușor de înțeles și că Nicolae Ciucă este alegerea americanilor, iar Marcel Ciolacu este alegerea Sistemului, sigur, parafată de americani, și că acest duo o va duce mult și bine până… Până în 2024 sau poate… 2023, căci, undeva, în spatele cortinei, e mare agitație, ca și cum s-ar fi dat alarma pe un grup restrâns de whatsapp compus din slugile Sistemului că urmează să se întâmple ceva. Pleacă Plavanul la șefia NATO în 2023? Nu știm, dar așa se vorbește.

Este Geoană alegerea SIGURĂ a americanilor? El așa zice, și dă “narativa” aia (că tot le place argaților media ai securității să folosească “substantiva”), că el a mâncat cu nu știu cine în fiecare săptămână la prânz când era în Washington, că a fost “screen”-uit temeinic de băieții mari americani pentru vulnerabilități și că e curat ca o șosetă de liceancă, ba chiar că, la planul “Geoană – Președinte – 2024” și-ar da concursul și israelienii. E disperat Mircea Geoană să demonstreze, să fie, să ajungă, e pe televizoare, peste tot, vorbește cu competența învățată de pe brief-urile primite de la consilierii NATO pe comunicare, televiziunile românești, cele puternice, îl pupă în cur și îl expun, e totuși numărul 2 NATO, dom’le! Atâta doar că viitorul posibil președinte al României are un cumnățel cam infractor, ce tocmai și-a luat în primă instanță o căruță de ani de pârnaie. O să ziceți că părinții, neamurile și viciile nu le alegi.

În ciuda miștourilor, de multă vreme n-a  mai fost atâta liniște pe la Palatul Victoria. Nicu și Marcel colaborează bine, o magie a avut loc și au dispărut și useriștii și hipsterii de la Declic și Cioloș și Rareș Bogdan și Georgică Simion și Soșoaca, băăăi, nu mai râdeți de Ciucă și Ciolacu, e chiar liniște, de când n-ați mai ascultat liniștea în actul de conducere în țara asta?

Cel mai probabil americanii vor crește două-trei variante și vor alege în ultima clipă. Geoană e o variantă, Kovesi e varianta Europei, dar rămâne o variantă, Ciucă rămâne o variantă, ba chiar se vorbește de un bărbat, variantă șocantă, ce ar urmă să intre în scenă la un moment dat spre mijlocul lui 2023. Nu, nu e Dâncu, haha, dumnealui e prea ocupat să îl dea jos pe Ciolacu din funcție, așa cum preocupată e și Gabriela Firea.

Ieșirea intempestivă a lui Cîțu de pe scena politică românească e doar încă un pas din actul II al piesei de teatru imaginate de americani. De americanii ăia care decid, nu de Nancy Pelosi, băbăciunea isterică de 82 de ani, cu care Florin Cîțu s-a văzut de curând, în încercarea sa disperată de a găsi sprijin în Țara Licuricilor Mari. Nu a găsit niciun sprijin, și nu pentru că bietul Cîțu s-a dus în SUA cu ceasul ăla de șofer de TIR, ci pentru că “spell”-urile protectorului său, tăticului său adevărat, Mugur Isărescu, nu mai au nicio putere. În această seară, Securitatea i-a transmis lui Tapalagă să “disemineze” “narativa” că 40 de organizații, adică toate, ii cer lui Cîțu demisia din functia de președinte și că se va organiza un congres special ca să iasă Nicușor Ciucă, așa cum “se cuvine”.

 

Cum? Nu știați că Mugur Isărescu e tatăl din flori al copilului Florin Cîțu? Hehehe, vă spunem noi, auzită de la un general greu de tot. Că între Elena și Mugur a existat acum o juma’ de secol un jioniosecua, deh, hormonii tinereții, mai ales că defuncta mamă a lui Cîțu, doamna Elena era de o ambiție nemăsurată și de un oportunism așijderea. Domnul Isărescu tocmai ce absolvise Facultatea de Comerț Exterior din cadrul ASE București, era un tânăr bine cotat în Vâlcea. Nu s-au legat lucrurile decât în acel sens, copilul, și asta a fost marele secret, păstrat cu duritate, ascuns după alte secrete și minciuni ale familiei Cîțu. O familie de ariviști și impostori, din care s-a distins mama, o mamă ambițioasă dispusă la orice sacrificiu ca să își urce fiul pe scările vieții. L-a salvat de la rușinea ratării treptei a doua, a căutat să îl îndepărteze pe Florinel cât mai tare de curul vacii de la țărănoaia, de unde proveneau.

Mama sa, Elena, nu a stat nici în ceea ce o privește cu mâinile în sân: a fost merceolog și șefă de depozit în cadrul cooperației socialiste, posturi care i-au asigurat posibilitatea să se îmbogățească și să procure produse la care majoritatea românilor nu aveau acces. Ba chiar se vorbește că a “marcat” și un an de închisoare pentru furt.

Toate dezvăluirile din etapa Cîțu-premier au generat întrebări legitime ale opiniei publice care au fost ucise fie cu interviuri penibile, fie cu alte minciuni. Episodul studiilor falsificate din CV – scandal mort. Episodul provenienței banilor pentru studii în SUA – mort înainte de a începe. Episodul condusului beat la volan – mort și el.

Așa trebuie să vă explicați câteva lucruri rămase în ceață din ultimii doi ani de dezvăluiri care, deși interesante, nu au reușit să îl atingă pe Florin. Cineva tare de tot l-a protejat pe inadaptatul Florin Cîțu cu forțe cosmice, oprind media, blocând dezvăluiri, protejând cu dinții Secretul, păstrându-l cât s-a putut pe postul de premier.

Cum să nu aflăm cine i-a plătit lui Florinache studiile de aproape un sfert de milion de dolari cât a stat acolo domnul Goe de la Vâlcea? Că nu discutăm doar de cei 150 000 de dolari cât au costat taxele școlare, ci discutăm de traiul lui timp de 4 ani, de chirii, haine, mâncare, drumuri cu avionul dus-întors?

Banii au fost plătiți de Mugur Isărescu din conturile sale personale. Și de aia e mucles pe subiect. Cum să aibă Elena Cîțu din fundul României în anul 1992 nu mai puțin de 150 000 de dolari să îi plătească pruncului facultatea în America? Și cine îi putea pune pile băietului să iasă așa repejor spre State, în condițiile în care, vorba ceea, americanii nu erau bucuroși de oaspeți provenind diintr-o țară est-europeană impregnată de securiști? Mugur Isărescu, alt “produs” al Securității, cel mai longeviv dregător din istoria României, cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume! Și cine l-a ghidat pe băietul repekinke care picase treapta cu nota 4 la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea fix la Grinnell College, un colegiu foarte bun de arte liberale plasat între primele 15 colegii naționale de arte liberale din America, potrivit US Best Colleges, unul dintre siteurile reper ale zonei academice? Și cine i-a arătat tânărului Cîțu “calea” și anume să ia diploma în Economie, ca “tăticu”? Mugur Isărescu!

În altă cheie veți citi, sper, mai ales dacă vă mai aduceți aminte, declarația ciudată a lui Ludovic Orban din septembrie 2021:

„Eu mi-am anunţat intenţia de a candida şi în momentul în care am hotărât să-mi anunţ intenţia de a candida, am avut înţelegeri făcute, care arătau foarte clar (…): eu – preşedinte la partid, la muncă, celălalt – premier şi guvernator la BNR după ce se termină mandatul lui Isărescu”.

 

 

E foarte importantă declarația asta a lui Orban din acel moment al anului trecut și pe care jurnaliștii și opinia publică au trecut-o la “și altele”.

Ea ne arată că s-a discutat despre o tranziție – că încăpățânatul Isărescu, pe care nu l-a putut da jos nici dracu’ timp de 32 de ani – ar fi fost dispus să îl lase pe Cîțu în locul său, după ce i se termină mandatul. De ce Cîțu, când așteptau la coadă oameni mult mai competenți din BNR ca să ocupe demnitatea lăsată liberă de patriarhul Isărescu? De aia, că Mugur vroia să îi lase tronul BNR doar copilului, așa cum fac marii cezari.

Și acum urmează încă o bombă. Vă spunem și ce s-a negociat, cel puțin până la acest moment. S-a negociat ca Florin Cîțu să își dea onorabil demisia. Iohannis i-a oferit un post de prim-vice guvernator sau viceguvernator pe care Citu l-ar fi acceptat, deși nu e clar cine ar vrea să plece “voluntar” de la ciolanul Consiliului de Administrație al BNR cu 3 ani înainte de expirarea mandatului de 5 ani.

Dacă zvonul aflat de Strict Secret se va transforma în realitate, vom putea estima mai bine dacă planul tranziției postului de guvernator dinspre Isărescu spre Cîțu mai are substanță.

Până atunci, asta să țineți minte. Cîțu era mort oricum încă de la congresul PNL, încă din ziua desemnării lui ca președinte. Atâta doar că săptămâna asta va fi și îngropat. Și nu de oricine, ci de “Echipa Câștigătoare”.

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post TV de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.

PS: Mă poți susține cumpărându-mi cărțile de pe www.liviualexa.com