Timp de 30 de ani, România a fost, pe lângă sclava licuricilor americani sau verișorul mai sărac al Uniunii Europene, și soția înșelată mereu de playboy-ul regimentului pe nume UDMR.

În foarte multe țări din Uniunea Europeană, etniile sunt respectate, dar niciodată reprezentanții lor politici nu au primit atâtea privilegii ca în România, în special dacă discutăm despre UDMR

Nici unul din capetele luminate ale acestei țări care au condus oficial sau subteran România nu poate explica de ce UDMR-ului i s-a permis să funcționeze, ba chiar să acceseze niveluri superioare de putere în aparatul de stat românesc din postura unui simplu ONG, căci partid politic nu a fost niciodată.

În toate guvernările post decembriste, UDMR-iștii au devenit balama sau “procente de aur”, jucând partidele politice românești legitime tontoroiul, dar pe ritmuri profitabile de csardas. Sub nas ne-a fost servită mereu ciorba reprezentării echitabile a etniilor, lucru de altfel de înțeles căci, pentru Transilvania, maghiarii au reprezentat și reprezintă ceva peste înțelesul Regatului.

Dar partea frumoasă cu etnia, cu valorile, cu reprezentarea echitabilă a fost “arestată” de niște politicieni vorace din UDMR care s-au îmbogățit, aidoma politicienilor români, peste fire. Starea de anormalitate a perpetuat până la groznicii de genul celei dintr-un recent ciclu electoral când am ajuns să avem aleși UDMR până și în județele din Sud, acolo unde picior de hun nu exista.

Timp de decenii, prezența UDMR a convenit partidelor politice care se aflau la putere, căci cu voturile ungurilor li se întărea majoritatea la nivel de priapism în Camera Deputaților și Senat.

Starea de anormalitate a crescut și mai tare, iar guvernele României au asistat impasibile în ultimii zece ani, acceptând obrăznicii din partea Budapestei care urina pe suveranitatea României.

Legătura dintre UDMR și Viktor Orban, premierul Ungariei, a devenit, pe față, chiar ostentativă: miniștrii UDMR din Guvernul României făceau sluj la Budapesta, primind chiar de la Orban agenda de guvernare pe care să o implementeze și cu care să căpușeze guvernarea românească.

În ultimii zece ani, Orban a direcționat sute de milioane de euro fie prin investiții guvernamentale directe venite de la Budapesta, fie prin suveici ONG-iste, finanțând mass-media de limba maghiară din România, finanțând echipe de fotbal sau baschet din Secuime, ba chiar impunând un program agresiv de achiziție a celor mai importante clădiri istorice și de patrimoniu din marile orașe ale Transilvaniei. Spre exemplu, în Cluj-Napoca, prețiosul centru al orașului este aproape în totalitate deținut de “săgeți” maghiare, fundații, interpuși, biserici, asociații culturale sau persoane private prietene cu Viktor Orban.

Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe în mod suprinzător. Ultimele “dezvoltări” de pe harta lumii vor avea un efect șocant și neașteptat pe harta politcii românești. Statele Unite și Europa au bătut palma și vor să radă orice fel de adversar sau atitudine ce ar putea răsări împotriva noii alianțe.

Europa a intrat, în absența unor alți lideri puternici precum pensionara Merkel, sub zodia cincinală a lui Emmanuel Macron.

Asta înseamnă că joaca s-a terminat pentru Ungaria. S-a terminat cu fronda lui Viktor Orban, cu vișegradurile de pripas puse la cale în trecutul recent, s-a terminat cu șmecheria scandalurilor în Parlamentul European. Dacă observați, Viktor Orban a rămas în vișegradul gol, după ce și-a luat flit de la Polonia.

Cine nu “comply” cu valorile Uniunii Europene a belit permanganatul.

Așa trebuie să înțelegeți ultimele “scandaluri de presă” care vizează liderii UDMR. Ultimul scandal cu ministrul Eduard Novak este doar începutul.

În fapt, pentru observatorii cu memorie ca mine, scandalul imnului de la hochei e doar o simfonie tristă de pe un disc de vinil zgâriat. Porcăria cu imnul se repetă de peste 15 ani la hochei. Asta pentru că majoritatea echipelor de hochei din campionatul românesc sunt din Secuime.Joacă pe infrastructura modernă finanțată de statul maghiar. Practic, hocheiul românesc este un sport unguresc, căci multe dintre echipele din Secuime joacă și în campionatul românesc și în competițiile naționale maghiare.

Imnul secuiesc este cântat intenționat și la competițiile de baschet feminin. Poate ați uitat scandalul declanșat de bosniacul Dragan Petricevic, un român mai român ca mulți români (are și cetățenie română), care a refuzat să se ridice la intonarea imnului secuiesc.

Dar da, este inadmisibil ca un ministru de etnie maghiară din Guvernul românesc să se așeze ostentativ în galeria maghiară sau chiar și pentru amorul PR-ului să refuze să cânte imnul țării care l-a făcut ministru.

Și acum vine surpriza căci tot ați auzit deja mârâieli din partea unor politicieni români care spun că UDMR trebuie scos de la guvernare.

 

Surse de grad zero din Sistem ne-au dezvăluit că, pe căi foarte rafinate, americanii și europenii le-au transmis lui Ciucă și Ciolacu că UDMR nu mai e la modă, că Viktor Orban devine persona non-grata pentru interesele noii alianțe și că au verde să îi extermine din calculele politice.

Important la tot ce v-am spus este faptul că lui Ciucă și lui Ciolacu li s-a spus că nu au a se teme de vreo răzbunare a UDMR la voturile din Parlament pentru că și liderul UDMR Kelemen Hunor și alți lideri importanți din UDMR au primit un mesaj foarte interesant din partea “alianței” prin care li s-a transmis că, dacă nu înțeleg “noua ordine” și fac gura mare, înfundă pușcăriile cu toții în maxim 24 de ore, pentru ca sunt la fel de corupți ca și politicienii români.

Mesajul adresat liderilor UDMR seamănă la indigo cu mesajul primit de seful PSD, Marcel Ciolacu în 2019. El și unii baroni PSD au primit ordin să stea mumos de-o parte și să susțină PNL dacă nu vor să ajungă la Rahova alături de Dragnea. Ciolacu, Stănescu, Lia Olguța, Tudose și alții au înțeles repede și s-au conformat și uite ce bine la pare, acum că au fost cuminți și ascultători: sunt liberi, ba chiar guvernează.

Dacă Ciucă și Ciolacu sunt deștepți, pot pregăti lucrurile în așa fel încât în 2024 UDMR să nu mai poată intra în Parlament decât dacă respectă legea.

Așa ne-au raportat Serviciile, așa vă informăm și noi: era UDMR e pe cale să apună.