de Liviu Alexa

 

Atunci când jurnalist tânăr fiind am publicat cele mai tari dezvăluiri despre ”prăbușirea” elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, o întreagă Românie mi-a sărit în cap, căci erau momentele în care Raed Arafat era divinizat de o țară întreagă și orice scotea pe gură era catalogat drept adevăr supra dumnezeiesc.

Dosarul Siutghiol a fost clasat de procurori în 2019, într-o zi de decembrie sordidă, la cinci ani de la accident. Pe o vreme însorită, cu vizibilitate perfectă, patru oameni aflați la bordul unui elicopter performant SMURD, au murit pe lacul Siutghiol prăbușindu-se la capătul de nord al stațiunii Mamaia. Salvatorii au murit, dar am văzut atunci un lung șir de bâlbe ale forțelor de intervenție, care au demonstrat lipsă de coordonare, lipsă de pregătire și de dotare funcțională.

La câteva zile de la izbucnirea conflictului militar din Ucraina, se întâmplă ceva incredibil de ciudat. O aeronavă MIG 21 Lancer dispare de pe radar în timpul unei misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei pierzând legătura radio cu turnul de control. Pentru că suntem un popor de proști, cu toții am acceptat ”duma” din comunicările oficiale ale Statului Român, potrivit cărora pilotul ”raportase condiții de vreme nefavorabile și primise ordin să se întoarcă la bază”. Nici vorbă de așa ceva!

Ce nu știe ”pulimea” este că acel MIG făcea parte dintr-o formație de două avioane. Și că, incredibil, să crezi și să accepți că un pilot cu 570 de ore de zbor la activ poate să piardă controlul subit al unui asemenea avion… e mult.

România e țara tuturor posibilităților, unele foarte triste. Așa că foarte puține minute mai târziu, șapte români aflați la bordul unui elicopter IAR 330 PUMA mor în căutarea MIG-ului, trimiși fiind de MApN ”să cerceteze împrejurările”.

România acceptă cele câteva sicrie ca și cum nu s-ar fi întâmplat mare lucru, plângând puțin pentru că au fost niște eroi și acceptând manipularea oficială a canalelor de comunicare formale și subterane ale Statului Român.

În fapt, iar asta o spunem în EXCLUSIVITATE pe STRICT SECRET, care a vorbit cu surse apropiate ale familiilor celor decedați în elicopterul PUMA, cei care au urcat în acel elicopter știau că merg să recupereze sau să investigheze un MIG doborât, nu un MIG prăbușit sau pierdut.

Singurul motiv pentru care nu publicăm informațiile și discuțiile pe care le avem este faptul că cei care ni s-au adresat, parte din familiile îndurerate, nu înțeleg că ar putea avea probleme reale sau probleme mari dacă am dezvălui și alte detalii, pentru că au fost ”debrifați” de structuri speciale ale Statului Român și li s-a pus în vedere să tacă.

Ce nu înțeleg unii deștepți din structurile de informații ale României este că un sicriu în care se află copilul tău mort este mai puternic decât Constituția, secretul militar sau starea de război.

Următoarele informații nu le veți găsi în media main-stream. Antena 3 preferă să citească în ochii lui Putin dacă a făcut caca azi dimineață sau dacă are cancer. De fapt, toată presa românească, cu mici excepții, este anesteziată de banii politici proveniți de la AEP.

MIG-ul românesc a fost doborât de o rachetă anti-aeriană de tip S-300PS aparținând forțelor armate ale UCRAINEI. Deși MIG-ul circula în spațiul aerian al României a fost doborât din greșeală de către ucrainieni, lucru care dovedește incompetența unor militari din acea armată.

Acesta este adevărul în ceea ce privește prăbușirea” MIG-ului.

Lucruri de acest gen au loc în multe teatre de război. De cele mai multe ori, presa controlată de statele respective alege să ascundă adevărul și să-l mascheze cu poze cu copii ținând ursuleți de pluș în brațe și, adeseori, deși sună cinic ce o să scriem aici, poate fi de înțeles o asemenea greșeală militară a unui stat precum Ucraina, aflat sub o presiune imensă. România este parte din NATO și poate să pună la ”și altele” moartea unor piloți, căci accidente se mai întâmplă.

Problema este că ucrainienii reușesc în maxim câteva zeci de minute după anihilarea accidentală a MIG-ului, o performanță tristă: să lovească, culmea, tot accidental, și elicopterul IAR.

Este vorba tot despre incompetența forțelor ucrainene, care credeau că se bat cu nave de luptă rusești din Marea Neagră, care atacaseră în trecutul recent Ucraina cu rachete de croazieră de tib Kalibr.

Pregătirea precară a militarilor ucraineni și lipsa de experiență în luptă au făcut ca un avion și un elicopter românești să fie distruse din greșeală, din confuzie.

Potrivit unor site-uri rusești, care rulează în general informații corecte, cu rare exagerări, dar și ele evidente, în data de 8 martie 2022, România ar fi solicitat de la Statul Major General al Ucrainei date privind utilizarea unui sistem de rachete antiaeriene de tip S-300PS.

Să zicem împreună că nu credem în site-urile rusești, deși n-ar avea de ce să existe o asemenea propagandă pe tema aeronavelor românești prăbușite, care e o temă deja închisă în România, căci nimănui nu îi mai pasă de ea: s-au pus poze cu militarii morți pe site-urile mari, au fost înmormântați, povestea s-a terminat.

Problema nasolă este că la locul prăbușirii investigatorii militari ai Statului Român au descoperit urme concrete de rachete, moment în care s-a declarat starea de urgență informativă.

Vis-a-vis de această dezvăluire a site-ului de investigații Strict Secret întotdeauna vom discuta despre ”cuvântul lor” care este împotriva cuvântului nostru. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma morțile unor civili, dacă au fost accidentale. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma deraierea unui spion acoperit care a trădat țara. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma ”accidente” de genul celor întâmplate acum câteva zile.
Marile întrebări rămân în continuare nerăspunse. De ce a picat acel MIG? De ce a picat acel elicopter PUMA?

Atât oameni buni. Nu e nevoie de mai multe întrebări.

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.