de Mihaela Trif

Ucraina se află oficial în conflict militar cu Rusia, iar România reprezintă pentru ucraineni, care la această oră încearcă să iasă din țară, un refugiu. În vreme ce publicul devine tot mai interesat de știrile externe, dat fiind că acest război poate avea un impact puternic asupra siguranței naționale din România, liderii noștri fac numiri în funcții cheie noaptea “ca hoții”.

Victor Ștefan IVAȘCU (foto stânga) a fost numit peste noapte inspectorul general al POLIȚIEI DE FRONTIERĂ. Pentru această numire, el nu a avut nevoie decât de un “talent”: faptul că e concubinul Ștefaniei Ferencz, fosta mână dreaptă a lui Emil Boc, actuala mână dreaptă  a lui Lucian Bode, prototipul discret de sinecuristă de partid care acaparează pentru ea și familie orice funcție prinde. Nu mai reluăm povestea cu pilele, liberalii, Ștefania Ferencz și ascensiunea prin apropierea de primarul Emil Boc. Strict Secret a menționat-o pe aceasta la finele anului trecut în TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României – vezi AICI.

Funcția de șef la Frontieră nu e însă ce și-a dorit Ștefania pentru Ivașcu, concubinul și tatăl copilului său, pe care anterior îl aburcase tot pe pile la comanda Direcției Generale Anticorupție.

Spunem asta pentru ca adjunctul Direcției Rutiere Române, chestorul de poliție Brăcea Florentin (foto dreapta), a preluat comanda Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Sursele noastre arată că poziția pe care a fost oarecum ”pedepsit” chestorul Brăcea era destinată lui Victor Ștefan Ivașcu, concubinul Ștefaniei Ferencz. Sefia Frontierei este considerata un soi de cimitir profesional al smecherilor MAI din Bucuresti, desi, cu putina minte si tupeu, unii au devenit super milionari din spagile luate din sistemul vamal.

E adevărat, pe de o parte, la momentul actual, cuplul Ștefania Ferencz și Victor Ștefan Ivașcu se află în poziții cheie în domeniul siguranței naționale.

Ce nu se justifică este numirea unui nou șef la Poliția de Frontieră, în detrimentul menținerii fostului șef care are o experiență vastă în conducerea structurii naționale.

Saltul lui Ivașcu în conducerea Poliției de Frontieră vine din funcția de împuternicit director adjunct al Direcției Generale Anticorupție, după ce anterior a fost consilier la cabinetul ministrului Bode.

Dar Ștefania ferencz își dorea pentru el scaunul de nr.1 în DGA.

Ceva s-a întâmplat. Cineva și-a dat seama că blonda de la MAI a căpătat peste noapte, cu discreția-i bine cunoscută, prea multă putere, și Ștefania și-a luat un capac.

 

PS: Fotografia specială cu Ștefania Ferencz este parte dintr-o filmare pe ascuns făcută la mare, într-o locație discretă unde se duc la odihnă sau la imaginat combinații doar securiștii discreți ai României.

 

Notă: Jurnalista Mihaela Trif s-a alăturat în 2021 proiectului StrictSecret.ro unde publică materiale de interes național.

 

Mihaela Trif a studiat la Facultatea de Științe Politice din cadrul UBB Cluj și lucrează de 8 ani în presă.

În ultimii patru ani, a condus secția de investigații din cadrul Ziar de Cluj, concentrându-și atenția pe anchete și dezvăluiri care au fost preluate de presa națională cu materiale despre procese de răsunet, arestări spectaculoase, anchetatori talentați sau corupți, inculpați violenți și victime neajutorate.

 

 

 

 

 

 

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută “altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.