de Mihaela Trif

 

În această dimineață, la nici o zi de la dezvăluirile pe care le-am publicat in exclusivitate pe StrictSecret.ro, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin au emis răspunsuri oficiale în care confirmă anchetele demarate împotriva polițiștilor clujeni care și-au decontat fictiv voucherele de vacanță.

Întocmai cum Strict Secret a explicat, cei de la Parchetul Huedin au extins cercetările penale în dosarul polițistului Gheorghe Matiș (cel care anul trecut a provocat un accident rutier, punând-o pe logodnica lui să afirme că a condus mașina în locul său) pentru că au descoperit elemente care duceau la suspiciunea că acest polițist intermedia cazări fictive pentru alți doi polițiști de la Cluj-Napoca.
De asemenea, în această dimineață, institutii de presă precum DIGI au prezentat știrea în mod eronat, afirmând că ar fi vorba despre 1000 de polițiști, jandarmi și pompieri din județul Cluj, cercetați în dosarul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.
Iată că anchetatorii au emis un comunicat de presă care confirmă e vorba “doar” de 118 polițiști, cifra pe care Strict Secret a prezentat-o în mod corect.
Dorim să precizăm că în spatele materialului publicat ieri au stat o serie de verificări efectuate în decursul a două săptămâni, iar modul în care am prezentat dezvăluirile a fost ales întocmai pentru a nu prezenta informații false și pentru a nu încurca ancheta penală pe care procurorul Marius Pantea o efectuează.
În paralel, la fel cum am mai explicat, mai există dosare pentru același tip de infracțiuni la Parchetul Militar Cluj, subiect pe care nu l-am dezvoltat, având în vedere că am înregistrat o solicitare la această instituție și dorim să vă informăm corect.
Știm că sună mai pompos 1000 de suspecți decât 120, dar exagerarea și informațiile înflorite nu ne caracterizează.