Cine s-a intrebat vreodata cum de a rezistat baronul PSD de Neamt Ionel Arsene, zis si Sosetuta, atata timp la butoanele judetului neamt si fara sa fie arestat, v-am zisara noi.

Protectorul lui Ionel Arsene se numeste Gabriel Constantinescu si este șeful SRI Regiunea Moldova, ieșean la origine, SINGURUL om de-al lui Coldea rămas neschimbat după plecarea numărului 2 din SRI, din motive care îmi par de neînțeles. Pe domnul Gabriel Constantinescu nu l-a chemat așa dintotdeauna, ci și-a schimbat numele, că înainte îl chema Gabriel Bortă, “bortă” însemnând “găoz” pe “moldovinească” si nu se cădea pentru un general SRI.

Așa se explică de ce Arsene a scăpat până acum de pârnaie, de ce nimeni nu îl întreabă de averea imensă (spre 100 de milioane de euro).

Mic intermezzo: cum de ce il cheama deputatul Sosetuta? Fiindca a fost protagonistul unui scandal sexual fiind filmat cu camera ascunsa dand la rame, dar “incaltat” in sosete, la nurii unei domnisoare. Faza si mai tare e ca Arsene, dupa ce o pune sa “presteze”, ii face si morala si o trimite, ca un bun crestin, sa faca o scoala, sa nu se mai prostitueze.

Nu ma credeti? Dati play:

Daca tot vorbim de bunul crestin Ionel Arsene, va dezvaluim astazi un nou secret. Nimeni nu s-a intrebat de ce Ionel Arsene nu a fost arestat in 19 ianuarie 2018, dupa ce, anterior, fusese retinut de procurorii DNA Bacau, pentru 24 de ore.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție il curentasera pe Sosetuta pentru că, în 2013, când avea funcția de deputat, ar fi luat mită de Gheorghe “Pinalti” Stefan 100.000 de euro pentru a-și folosi influența pe care ar fi lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea ANI.

A fost un soc decizia surprinzatoare a Tribunalului Bacau care l-a eliberat si i-a dat doar control judiciar.

Explicatia sta intr-o geanta cu bani, cu 400 de mii de euro mai precis, luata din casa lui Arsene, in seara cand a fost retinut, de prietenul sau in cotcarii, Gheorghe Gh. Vlasie zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamt.

Banii s-au oprit putin la parintele Ieronim Andrescu, staretul Mănăstirii Sfântul Vasile cel Mare, din Bodești, de unde s-au dus spre cineva puternic, foarte apropiat de Gabriel Constantinescu, seful regionalei SRI Moldova.

De acolo, Dumnezeu a facut doar minuni. Una dintre minuni e ca Tribunalul Bacau l-a eliberat pe Arsene Sosetuta.

In fotografia de mai jos, un an mai tarziu, Arsene si Ginel au fost “captati” la un restaurant de fite din Capitala, susotind conspirativ. Despre ce credeti ca vorbeau? Despre pilda vreunui sfant din Biblie?