Presa economică plătită pe bani mulți să facă PR de tip lins în fund, fără să pună întrebări esențiale, a “acoperit” cu multă slugărnicie plecarea aparent intempestivă din firmă a lui Liviu Stoleru, CEO Cemacon, producătorul de materiale de construcţii preluat la un moment dat acum câțiva ani de frații Pavăl, proprietarii Dedeman.

Stoleru este unul dintre cei mai talentați executivi din România, cu o poveste de “viață de business” foarte specială, un dungos tipicar, deschis însă la nou, și foarte aplicat pe partea de new business. La Cemacon, Stoleru a făcut minuni în cei 11 ani de prezență în firmă, luând compania din insolvență și ducând-o spre margini de profit extraordinare.

Problema sunt cei 11 ani, din care mai mult de o treime, Stoleru i-a petrecut “alături” de frații Pavăl, own-erii Dedeman, unii dintre cei mai bogați români, dar rigizi la minte și la viziune precum o cărămidă Evoceramic.

În viziunea fraților Dedeman, Stoleru ar fi trebuit să se pensioneze de la Cemacon, pe când oameni din piața de retail și din cea a materialelor de construcție susțin că Stoleru ar fi trebuit să fie urcat pe poziția de CEO al Dedeman, ca să împrospăteze prezența pe piața de profil a acestui nume.

Dedeman practică acum un retail clasic, aproape “obosit”, sigur că pe profit enorm, dar nu vede oportunitățile din jurul său, nu vede că piața cere acum și design, și inovație, cere o altă abordare. De ce nu văd frații Dedeman toate acestea? Pentru că nu au viziune, nu au mintea necesară să înțeleagă rolul unui CEO adevărat care poate să urce o companie la un alt nivel (vezi cazul de la Banca Transilvania, unde Omer Tetik, ajuns CEO, a schimbat radical BT, spre mai bine).

Acum că va pleca CEO la Roca Industry, holdingul de materiale de construcții imaginat de omul de afaceri Andrei Cionca și de alți mari businessman-i din România, Stoleru ne va arăta ce ar fi trebuit să devină Dedeman, dacă el ar fi rămas acolo.

Practic, frații Dedeman și-au pierdut din prostie, dacă e să ne referim la fotbal, decarul.

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.