Una dintre cele mai mari greșeli ale lui Ludovic Orban este că anunțat încheierea parteneriatului cu Klaus Iohannis abia astăzi la finalul congresului, când el nu mai însemna nimic, când redevenise doar un simplu deputat și membru al PNL.
Dacă Ludovic Orban ar fi întors partidul împotriva lui Iohannis acum câteva luni, probabil că alta ar fi fost soarta sa astăzi.
Dușmanul PNL este Presedintele României, căci el vede acest partid doar ca pe un breloc politic
PNL nu câștigă nimic din menținerea lui Cîțu la șefia partidului, nu câștigă nimic nici din menținerea lui ca premier și nu ar fi câștigat nimic nici dacă Ludovic Orban ar fi rămas președinte.
Problema PNL este și problema PSD: o dorință enormă a șmecherilor liberali și a smardoilor pedeliști de a NU reforma sub nicio formă partidul. PNL a arătat astăzi ca un PDL din anul 2008, aveam parcă un deja vu, atât doar că pe scenă nu mai erau Blaga și Monica Macovei, Elena Udrea sau Traian Băsescu.
Este îngrețoșător tupeul liberalilor de a face un congres cu 5000 de participanți, sfidând românii aflați sub restricții, arătând că, dacă ei iau puterea, pot să facă ce vor.
Dintr-un punct de vedere, pare trist să-l vezi pe Ludovic Orban plecând cu capul plecat de la congres, dar să nu uităm că și-a băgat singur Cîțul în casă, Florin a fost alegerea lui ca premier. Și știți vorba aia: pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești? E reală.
Ajuns la Palatul Victoria, Cîțu a întors partidul împotriva președintelui, așa cum Dăncilă a reușit să întoarcă partidul împotriva lui Dragnea, deși la Dancila nu a fost cu intenții malefice.
Florin Cîțu este un personaj care mă inspiră mereu să deschid cărțile scrise de Freud, mi se pare cinic, puțin dezaxat, cu privirea aia translucidă, de un egoism feroce. Discursul său de astăzi a fost penibil, precar în idei, Cîțu semăna cu un tocilar care ajunge pentru prima oară în bordel și, în loc să aibă erecție, se apucă și le povestește curvelor liberale din sală câte mașinuțe și tancuri de jucărie are el acasă.
Discursul Ludovic Orban, al doilea, a fost extraordinar, un discurs plin de emoție, necitit de pe foi, care arată că este un mare om politic. Însă este un mare om politic ars și nu cred că va mai apuca vreodată ziua în care se va întoarce la timona partidului, degeaba strigi discursuri de manual pentru istoria României, dacă o faci doar atunci când ești pus cu spatele la zid și știi c-o să pierzi partidul.
O fi Florin Cîțu un cinic care a luat o grămadă de decizii fără consultarea colegilor săi de partid din conducere, dar stați liniștiți că nici Ludovic Orban nu a fost mai breaz în trecutul recent, a acționat discreționar de foarte multe ori enervând partidul.
Rareș Bogdan a reușit un discurs infinit mai bun decât Florin Cîțu, practic l-a salvat din penibil pe premier, doar că Rareș Bogdan și-a pierdut magia de acum doi ani, nu mai farmecă pe nimeni, s-a “brenduit “ ca fiind un papagal, un povestitor și un ipocrit. Ce repede a decăzut de pe postul de icoana a liberalismului, din omul providențial care poate reforma PNL, într-un Agamiță Dandanache, care lăcrimează ca un Vadim prost.
Revenirea hipsterilor useristoplusisti la guvernare depinde acum de soarta alegerilor din acest partid. Dacă Dan Barna va rămâne președinte și va recupera mia de voturi, atunci USR Plus va intra într-o opoziție activă și dură.
Dacă Cioloș în schimb va câștiga, atunci puteți fi siguri că USR Plus va intra cu toată forța la guvernare, fiindcă mandatul lui Cioloș este sa acapareze ministerele importante și bănoase din Guvern și să-și crească forța și expunerea pentru bătălia politică din 2024. Oamenii lui Cioloș din partid sunt cu totul alt aluat decât istericii lui Barna, sunt mult mai pragmatici si mai doritori să se înfigă la ciolan, caci soldații PLUS sunt total nefiltrați din punctul de vedere al moralității sau trecutului lor
M-a marcat încă ceva astăzi privindu-i pe Rareș Bogdan, Florin Cîțu, Klaus Iohannis, Gheorghe Flutur, oamenii ăștia efectiv nu-și dau seama cât de tare îi detestă acum românii, ăștia trăiesc într-un soi de spectru autist politic în care își imaginează că au injectate în creiere misiuni providențiale date de Dumnezeu pentru a conduce țara .
Ati văzut azi la Iohannis zâmbetul tâmp-relaxat de azi? Ne arată că îl doare în cot de poporul său, îl doare în cot și de țară.
Pericolul cel mai mare pentru noi este că, dacă nu se întâmpla ceva în următoarele luni, Ioannis va dobândi puterea totală în România. Iar asta e foarte periculos.
Din păcate, tot ce ar putea să se întâmple depinde tot de statul paralel sau de procurorii servili și, din păcate, o reechilibrare a puterilor înseamnă tot intervenția cătușelor în jocul politic.
Viitorul nu sună bine pentru PNL, revin la prima idee. În dreptul lui Ludovic Orban stau aproape 2000 de voturi, dar mai important este faptul că, lângă el, stau foarte mulți senatori și deputați care nu se simt confortabil cu Florin Cîțu și care vor încerca alături de Orban să pună tălpi Guvernului și funcționării parlamentare a PNL.
Mâine, duminică, în ziua a doua a Congresului, n-are sens să urmăriți decât un om: Rares Bogdan, care își joacă supraviețuirea politică. Dacă în noaptea asta se negociază posturi pentru ca susținătorii lui Orban să nu rupă partidul, Rareș e pa.

Poza zilei vine de la Sorina Matei, foarte inspirată:

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.