E foarte-foarte important să nu uităm câteva detalii: șefa completului care a judecat-o pe Elena Udrea a votat în favoarea ei și b) Elena a primit “în plic” cu ore bune înainte informația că va fi condamnată. Elena Udrea s-a bazat pe “ceva” și acel “ceva” nu a funcționat.

Așa cum o știm pe Udrea, nu era genul de fată care să lase la voia întâmplării propria ei libertate, cel mai probabil a șpăguit serios pentru a obține o amânare de încă câțiva ani, căci asta ar fi în semnat reîntoarcerea dosarului.

Așa cum știți de la mine, căci am scris în exclusivitate despre faptul că Elena Udrea se află în spatele proiectului imobiliar de la Cluj, Lenuța construiește în Barcelona României, am numit Clujul, cel mai mare proiect rezidential din estul Europei, evaluat la circa 2 miliarde de euro. Niciun procuror nu s-a străduit să afle cum a ajuns Udrea, prin interpuși, să pună mâna pe atâta teren în Cluj-Napoca, orașul cel mai hot din punct de vedere imobiliar, nici de unde avea ea bani în 2008 să își trimită săgețile la înaintare pentru achizitii de terenuri, nici care e explicația pentru care proiectul ei de miliarde de euro a trecut ca prin brânza camembert în Consiliul Local Cluj-Napoca, susținut de Emil Boc și votat cu o celeritate emoționantă, în timp ce proiectele unor dezvoltatori grei din oraș sunt puse cu lunile la “și altele”.

În perioada COVID, când s-a autorizat proiectul de către Boc, s-a mai întâmplat ceva interesant: proiectul imobiliar al Elenei Udrea, Transilvania Smart City, a devenit sponsorul echipei campioane, CFR Cluj, condusă din umbră de Vasile Dancu, zis și Dom’ Profesor, omul care îl ghidonează pe Neluțu Varga și îi asigură relația perfectă cu FRF (și nu numai).

Sponsorii lui CFR Cluj nu-s din ăia pe bartere, ci pe cash serios.

De ce ar deveni sponsor la o echipă de fotbal de top un proiect imobiliar care nu băgase în țărână nici prima cupă de buldozer?

Păi, vă spun eu de ce. Fiindcă Elena Udrea avea nevoie să “comită” un gest de “bunăvoință” ca să se apropie de Vasile Dâncu și, implicit, de Florian Coldea, fostul boss al SRI, cei despre care nu o dată în spațiul public au apărut informații că ar fi brokeri de influență în lumea Justiției având o presupusă putere de a amâna dosare.

Avem informațîi serioase că, ori de câte ori Elena Udrea a fost la Cluj și s-a întâmplat că și Dâncu să fie acasă, cei doi s-au întâlnit. Ce or fi discutat, ei știu.

Dar cineva a înșelat-o grav pe blondă promițându-i că “totul va fi bine”. Și nu a fost. Probabil că “s-a încercat”. Dar sigur e că “nu s-a mai putut” căci, de data asta, au intervenit americanii, asta vă spune Liviu Alexa. De aia completul de 5 judecători a votat așa straniu: “s-a umblat” la șefa completului în favoarea Lenuței, iar americanii au apăsat pe restul de 4, lăsându-i pe traficanții de influență în rahat. Căci șefa completului poate fi oricând “curentată” de acum înainte, ca și traficanții de influență, fiindcă informații există.

De aia stătea așa liniștită Lenuța, căci avea garanții că va fi bine și că va avea încă niște ani la dispoziție să se mai îmbogățească și apoi să o ușchească la Bari sau în Dubai. Dumnezeu n-a mai fost securist de această dată, ci american.

Problema e cu “darul”, că Lenuța a “ominit” bine de tot. Având în vedere că îi mai vin pe cap încă două sentințe grele, e de așteptat să bage cel puțin 8 ani departe de gențile ei scumpe. Și de fetiță. Și de milioanele dosite. La penitenciarul Târgșor, dușurile sunt separate de dormitoare, la chioșc sunt numai sărățele și Frutti Fresh, pateu și țigări Winston. Și e și cald, când vine vara. Se va răcori Lenuța și va începe să “tușească”?

 

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post TV de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.