Tânărul pensionar, generalul Florian Coldea, fost adjunct al SRI ieșit pe ușa din dos a instituției după scandalul declanșat de Sebastian Ghiță acum ceva ani, este foarte activ și foarte plimbăcios. Călătorește ba la Viena, ba în Dubai, ba în Elveția, e ca argintul viu. Pune la cale business-uri, predă la universitate, se mai ocupă de câte un partid, ce mai, un pensionar ocupat, la fel de ocupat cum era și în timpul serviciului.

Totuși, generalul în rezervă își mai face timp și de puțină relaxare. De exemplu, acum, când participă în Iordania, la ziua bunului său prieten, George Maior, ambasador al țării noastre la Amman, născut la 16 noiembrie 1967 la Cluj-Napoca și care, fiind de serviciu marți, va organiza în acest week-end o mică agapă cu prietenii apropiați, la împlinirea vârstei de 54 de ani.

 

 

George Cristian Maior a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Hașemit al Iordaniei de președintele României, prin decret prezidențial, la 14 mai 20121, începându-și oficial mandatul odată cu prezentarea scrisorilor de acreditare regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea, la 1 septembrie 2021.

Potrivit unor evaluări preliminare, în Regatul Hasemit al Iordaniei s-au stabilit, începând cu anul 1975, circa 2.000 de românce, căsătorite cu autohtoni, în general absolvenţi ai unor instituţii româneşti de învăţământ superior din ţara noastră (se estimează, neoficial, că aproximativ 12.500 de tineri iordanieni au absolvit studiile superioare în Romania).
Datorită sporului natural, numărul de cetăţeni români în Iordania a crescut rapid, în prezent, în Regat, aflându-se circa 3.500 de cetăţeni români, majoritatea dintre aceştia având şi cetăţenia iordaniană.
Prietenia dintre Maior și Coldea este veche și trainică. Puțini știu că Maior a semnat o postfață sugestivă pentru cartea lui Coldea în care vorbește cu căldură despre “camaradul și omul” Florian Coldea.

 

„Spirit încrezător și ofensiv, cu accente enciclopedice în cunoașterea strategică a domeniului său de consacrare, Florian Coldea este unul dintre cei foarte puțini capabili să propună societății românești un tip de abordare riguroasă și complexă a securității, cu o atentăraportare la felul în care evoluează lumea în care trăim, cu soluții hrănite din perpetua tensiune dintre ce putem și ce trebuie să facem pentru a o transforma într-un loc mai sigur și mai fertil pentru valorile democrației moderne.

Nu pot să închei fără să mulțumesc omului și camaradului Florian Coldea, care m-a susținut, în timpul mandatului meu de director la Serviciul Român de Informații, cu gândirea sa strategică și eforturile remarcabile, căutând neîncetat, în termenii lui Borges, „un plan al labirintului”. Sper să continue, pe viitor, să aibă un aport cel puțin la fel de consistent la realizarea intereselor statului român, cu tactul și dedicația care îl caracterizează”, a spus George Maior.

 

PS: Aceasta dezvaluire nu va fi preluata de Comisarul.ro – site-ul neoficial al SRI. Pana acum, daca mai era nevoie de vreo dovada ca asa e, Comisarul a preluat TOT de la noi, minus tot ce tinea de Hellvig, situatia din Republica Moldova, cazul Prodan Reghecampf, teapa Rochester Bank, teapa Capidava, ancheta despre salariul lui Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI. Haha, nu e cu suparare, e doar amuzant.

Ultima chestie absolut haioasa e ca site-ul Comisarul.ro a refuzat sa preia suturile in gura pe care i le-am dat, zicem noi, pe buna dreptate lui Rares Bogdan, pentru ca azi, dis de dimineata, sa vedem un “interviu” pe bani multi, europeni (ca nu da Rares din buzunar), un interviu de o penibilitate incredibila.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un romanache ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.