Mâna dreaptă a lui Gheorghe Flutur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, a fost prins în flagrant acum câteva săptămâni de către procurorii DNA Cluj în timp ce lua o șpagă de 40000 de euro de la un om de afaceri sucevean, câștigătorul unei licitațiii importante pe un proiect de drumuri din județul Suceava. Judecătorii au fost de neînduplecat cu Cristinel Crețu refuzându-i controlul judiciar sau rămânerea în libertate, în acest moment el aflându-se în arest.

O bună perioadă de timp, Gheorghe Flutur, baronul de Suceava care era pentru Silviu Cristinel Crețu și șef politic, dar și instituțional, a refuzat să facă comentarii despre acest caz grav de corupție ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Presiunea publică a fost însă prea mare astfel că fosta sa mână dreaptă și-a dat demisia nu numai din calitatea de vicepreședinte, ci și din aceea de consilier județean.

Interesant este faptul ca prin Suceava au început să curgă tot mai multe informații și zvonuri despre faptul că Sergiu Cristia Crețu ar fi acceptat să colaboreze cu procurorii DNA Cluj și să le dezvăluie pentru cine negocia șpaga. Dacă e adevărat, atunci lucrurile nu pot merge decât spre Flutur.

Strict Secret a aflat însă una și mai tare: luni dimineață, baronul Flutur va primi o citație de la DNA Cluj, unde este așteptat marți pentru audiere.

De ce e interesantă audierea lui Flutur, un dinozaur politic care a scăpat de aproape doua decenii mereu de procurori? Fiindca flagrantul și dosarul de corupție sunt instrumentate de DNA Cluj, nu Suceava, unde Flutur îi avea pe procurori la degetul mic.

În unele medii din PNL, se vorbește despre faptul că Emil Boc i-a pus această piedică lui Flutur, pentru că s-a hamesit și a “halit” cei mai mulți bani din PNRR.

Asta cu PNRR e deja certă, Suceava lui Flutur a luat felia cea mai mare, dar surprinde altceva: tăcerea lui Nicolae Ciucă, premier și președinte de partid, care i-a făcut controversatului Flutur toate poftele în ultima vreme, inclusiv aceea de a o numi pe fiica baronului sucevean într-o funcție de top la ANCOM, acolo unde salariile și interesele sunt enorme.