de Liviu Alexa

 

Televiziunile de “știri” sunt prea ocupate cu non-știrile, iar analizele și perspectivele ne rămân nouă, celor de la Strict Secret.

Vizita lui George Simion la Primăria lui Boc e surprinzătoare din două puncte de vedere: primo, că Emil Boc l-a primit pe liderul AUR, secundo, că George Simion nu l-a “curentat” pe Boc, așa cum a făcut cu autistul administrativ Fritz, primarul Timișoarei, sau cu mâncătorul de muci Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Ca să înțelegeți mai bine ce se întâmplă în capul lui Boc, trebuie să ne credeți pe cuvânt pe noi, cei de la Strict Secret, care îl urmărim și analizăm de peste 20 de ani pe abilul politician, și credem, așadar, că știm mai bine cum îi funcționează creierul politic.

Plecarea lui Ludovic Orban a fost orchestrată de Emil Boc și de boșii ardeleni ai PNL, e adevărat, dar rezultatul final nu a fost unul mulțumitor pentru primarul Clujului care spera la mai multă bărbăție din partea lui Florin Cîțu atât în fruntea partidului, cât și ca negociator al intereselor PNL în cadrul noii coaliții cu PSD.

Dar Cîțu s-a spart mai ceva că un prezervativ umflat lăsat în gerul iernii.

Cîțu NU mai există mediatic, politic, începe să fie contestat în interiorul partidului și e tot mai clar că are șanse minime să prindă sandalele până în vara asta.

Emil Boc e nemulțumit că, deși a pariat pe el, Cîțu nu a dat Clujului prea multă snagă în actualul guvern. E nemulțumit și pentru că nu primește respect din partea conducerii centrale, mai mult, că nu începe să se discute în interior despre candidatura lui. Boc mai e nemulțumit și pe scăderea enormă în sondaje și își dă seama că PNL se va stinge ușor-ușor în tandem cu PSD care va începe să îi călărească pe liberali.

Tot Boc mai știe că până în 2024 mai e o pita bună de mâncat ca să poată cineva să estimeze ce șanse ar avea el la Cotroceni cu PNL în spate.

Singura certitudine a lui Boc e că numele său apare tot mai sus în sondaje, că mulți îl văd prezidențiabil. Iar el e un animal politic, nu de calibrul lui Băsescu, dar o subspecie cu aceleași caracteristici ca Matelotul.

Emil Boc nu își poate permite să rateze nominalizarea la Cotroceni, nicicâștigul. Îi merge beton ca imagine, Clujul îl împinge pe scena națională, chiar dacă românii netrăitori în Cluj nu înțeleg că 90 la sută e PR și abia 10 la sută sunt realizări. Emil Boc nu va mai candida la Primăria Clujului, nu pentru că s-a plictisit, dar pentru că simte în nări măreția Cotroceniului. Ce final frumos de carieră politică ar fi, ofi zicând Boc!

Și de aia se uită Emil Boc la AUR. Se uită cum crește în sondaje. Se uită la George Simion ce magnetism declanșează și se mai uită și la felul aplicat în care acesta face campanie. Neîncetat, zi de zi, alegându-si constant ținte politice dintre adversari și împlântându-se fix în bull în ele.

AUR crește și va mai crește. George Simion e natural în ce face. A îmbunătățit comportamentul isteric al USR-iștilor care îi irită pe românii simpli anii trecuți, a găsit tonalitatea perfectă pentru o isterie politică pe placul românilor simpli. Aia supărați și sătui de providențiali precum Băsescu și Iohannis, dezamăgiți de mincinoși ca Rareș Bogdan și de inadaptați ca Liviu Dragnea.

De aia Boc nu exclude nicio variantă, căci știe că numele său reprezintă un brand politic național, aproape non-partid, și știe că se poate lipi când vrea el de orice partid politic, căci va fi judecat pe persoană fizică, pentru realizările sale, nu pentru insuccesele partidului din care face parte, adică astăzi PNL. Cel mai reprezentativ exemplu e declarația lui Rareș Bogdan de deunăzi, când, vorbind despre prestația slabă a miniștrilor liberali, europarlamentarul spune:

” (…) din păcate, suntem câţiva care încasăm, plătim oalele sparte de oameni care nu au înţeles că, venind la putere, trebuie să satisfacă dorinţele cetăţeanului, inclusiv colegi de-ai mei. Nu mă puneţi să dau nume, pentru că am fost mai explicit decât e cazul. Nu am făcut referire la unul singur, vă spun că au fost mai mulţi, au fost şi în guvernele Ludovic Orban şi în guvernele Florin Cîţu, sunt şi în Guvernul Nicolae Ciucă. Chestiunea asta începe să mă enerveze, pentru că nu e normal ca costurile să le suport eu, Emil Boc şi încă doi trei, preşedintele Iohannis…

 

Rareș Bogdan a dat semnalul că se împute treaba nu numai pentru Cîțu, dar și pentru PNL.

 

Apoi, a venit Emil Boc cu o lopată de comunicare în care a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune, explicând nu presei, ci fanilor AUR, ce puncte comune îl leagă pe el de George Simion. Iată ce a spus la finalul întâlnirii:

 

“… avem și multe lucruri care sunt comune: printre acestea susținerea valorilor naționale și a interesului național și tot ceea ce înseamnă perspectivă națională într-o Europă formată dintr-un concert al națiunilor, care nu presupune dispariția valorilor naționale și topirea identităților naționale. Sunt total de acord, am susținut din totdeauna acest lucru și îl voi susține”.

 

Dacă sunteți șocați de switch-ul politic al lui Boc, atunci sunteți niște papagali fără memorie politică.

De-ar veni la modă iubirea pentru comunitatea LGBT+ și ar da bine în sondaje, Boc ar schimba mâine tricolorul de pe piept cu steagul-curcubeu. Dar acum la modă e naționalismul de tip AUR. Așa că Emil Boc face “reconfigurare traseu”. Dacă sunteți șocați însă de pofta pentru valorile naționale și vagile apropouri anti-europene, cel mai probabil e că ați uitat că Vatra Românească, Partidul Unității Naționale din România și PRM au avut la Cluj-Napoca peste o sută de mii de votanți, ori de câte ori Ghiță Funar a candidat de-a lungul celor 12 ani de mandat.

Clujul este ultima redută a nationalismului transilvan, ca să nu uit să vă spun că Boc are în primărie un angajat de top, Ionuț Țene, șeful Biroului Învățământ și Cultură din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, care nu odată și-a exprimat public vederile extremiste, iubirea pentru legionari și pentru Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu.

 

 

De ce i-ar conveni lui George Simion o eventuală candidatură a lui Emil Boc din partea AUR, în loc să candideze chiar el, așa cum s-ar aștepta presa și sutele de mii de susținători?

Hmm, înseamnă că nu ați înțeles nimic din George Simion care e un politician total atipic și care vede, ghidat sau nu de SRI sau ruși, că nu am date, mult mai bine în ceața politică a viitorului.

Un motiv extrem de puternic pentru care Simion l-ar lăsa pe Boc să candideze din partea AUR la Președinție, dacă va fi să fie, este pericolul real ca, în 2024, presa românească, tare ca fularul cum o știm, precum și subversivele facțiuni din interiorul serviciilor secrete, să pună iar de o “bombă morală” de tipul “Iliescu sau Vadim”, adică Geoană sau George Simion, Kovesi sau George Simion. Și știm ce s-a întâmplat în 2000.

Dar nimeni nu ar mai putea pune la pick-up placa asta politică dacă Boc ar candida din partea AUR. Ar fi o cu totul altă mâncare de pește, căci Boc vine cu notorietate, vine cu imagine beton. Și vine cu Clujul în spate, județul care influențează Transilvania. Clujul a decis ultimele 4 seturi de alegeri prezidențiale. Să nu mai uitați niciodată asta.

Se joacă, prieteni, se joacă tare.

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții ca jurnalist, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.