Deși pare că lucrurile merg cum nu se poate mai bine în interiorul PSD, de vreme ce Marcel Ciolacu are timp de războaie cu partenerii de coaliție, în realitate, lucrurile sunt nașpa, chiar împuțite. Marcel Ciolacu este foc și pară pe Vasile Dâncu, ministrul apărării, se pare că s-au adunat mai multe, toate încăpând sub generoasa expresie “face numai ce-l taie capul, nu se consultă cu nimeni”.

Nu e cazul de remanieri în prag de vară și mai ales în contextul în care nu se știe ce va fi cu războiul din Ucraina, dar e sigur că toamna va readuce pe agenda politică discuția unei remanieri, iar unul dintre numele care va fi pus pe listă va fi a lui Vasile Dâncu. Ciolacu are și alte motive să se descotorosească de Dâncu și să-l scoată afară din guvern. E un pericol pentru propriul scaun.

Asta pentru că, pe deoparte, Vasile Dâncu croșetează la debarcarea lui Marcel Ciolacu, lucru pe care, pe de altă parte, îl face și Paul Stănescu ce vrea ca Gabriela Firea să fie președinte. Dacă Dâncu va fi remaniat, sigur va fi ejectat și din funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, încheindu-se odată pentru totdeauna și cu acest dublaj penibil la autoritatea președintelui de partid.

Cei doi contestatari din umbră ai lui Ciolacu fac și greșeli de natură să îi dea președintelui PSD motive să îi ardă.

Paul Stănescu a făcut un mare rahat recent, unul care contează foarte mult în interior. Felix Cozma, bihoreanul numit președinte la Agenția Naționala a Funcționarilor publici, a pus recent la cale un puci, ca să îl dea jos din fruntea filialei PSD Bihor pe Ioan Mang, actualul președinte. Nu că nu ar fi avut dreptate, Mang are rezultate slabe, e genul de baron tolerat de Ciolacu tocmai pentru că nu are idei de preamărire.
În acest sens, Felix Cosma s-a consultat în prealabil cu Paul Stănescu care este secretarul general al partidului și care, atenție!, i-a dat verde să purceadă pe mai departe cu puciul si să strângă voturile ca să-l dea jos pe Mang. Ce să vezi, Mang a fost mai tare și a întors puciul, forțându-l pe Cozma să plece capul.

Dar nu asta e problema. Nasol este gestul lui Paul Stănescu și, mai ales, mesajul pe care-l transmite în interiorul partidului în rândul baronilor. Mesajul e că Stănescu își bagă nasul în destinul unor președinți de filială aleși legitim. Adică lipsă de fair play și atitudine de tractorist fără moralitate, nu obiectivitate, cum ar trebui să aiba orice secretar general la un partid de top.