Rostul nostru, la StrictSecret.ro, este să vă completăm cu informații speciale, găurile de memorie din istoria recentă a României. Duminică seara, realizatoarea Anca Alexandrescu a făcut o dezvăluire mai mult decât interesantă despre Statul Paralel, evocând un episod din momentul plecării lui Ponta de la Palatul Victoria, din momentul tranziției către Guvernul tehnocrat, care se cam prelungea. Anca Alexandrescu a relatat că în acele momente fierbinți a asistat la o scenă în biroul lui Victor Ponta, când un șef de serviciu secret a sunat la șeful cancelariei, adică la Vlad Stoica, rugându-i să accelereze instalarea lui Dragoș Tudorache pe funcția de sef al Secretariatului General al Guvernului. Un USR-ist care este și astăzi nominalizat pentrufunctia de ministru de Interne în Guvernul Cioloș, ce nu are nicio șansă să treacă.

Din păcate, din considerente de onoare, fiindcă a fost participantă activă la acea scenă, realizatoarea Anca Alexandrescu nu a putut duce dezvăluirea până la capăt. Din fericire, StrictSecret.ro vă poate dezvălui cine a fost șeful de serviciu secret care a presat în mod surprinzător pentru un USR-ist. Este vorba despre Eduard Hellvig, șeful SRI.

De ce este interesantă dezvăluirea noastră? Pentru că ne arată și confirmă că Dragoș Tudorache are rădăcini securiste și este sprijinit temeinic de Statul paralel. Poate vă întrebați de ce l-a sunat Edi Hellvig pe Vlad Stoica, un nume foarte puțin cunoscut, dar cunoscut de cunoscătorii ca noi, și care a funcționat ca șef al cancelariei Guvernului și ca mână dreaptă a lui Ponta mulți ani. Ei bine, pentru că Vlad Stoica este la rândul său bun prieten cu Eduard Hellvig din vremea începere USL, când amândoi aveau funcții politice și erau considerați niște fix-eri, adică persoanele din partid care ”rezolvă” orice.

Portretizat de presă drept un pămpălău care și-a început cariera politică cărând geanta lui Dorin Cocoș, Vlad Stoica este cu mult mai mult decât atât. De exemplu, astăzi este șeful ANCOM, instituție după care stă pitit Vlad Stoica într-o stranie și încețoșată tăcere. Este singurul președinte din istoria ANCOM care nu a făcut nicio conferință de presă de când a fost instalat, care nu a prezentat nicio strategie pentru mandatul său, deși lucruri importante de zis ar cam fi. De exemplu, felul în care se va implementa licența 5G în România, unde e rost de muuulte spagi.

Vlad Stoica nu se ascunde pentru că are un motiv anume, ci pentru ca ăsta e stilul său sobolanesc de a iesi cât mai puțin în evidență, pentru a avea liniste să sforărească diverse business-uri. Așa a făcut mereu în PSD, unde are o vechime mai impresionantă decât cred mulți dintre protagoniștii scenei politice, el lucrând în cabinetul Năstase și căpătând mare experiență în croșetatul subteranelor guvernamentale. Vlad Stoica a fost un personaj de temut mai apoi, în epoca Ponta, dar cumva și apreciat fiindcă s-a știut face de folos, a ajutat din postura de șef al Secretariatului General al Guvernului, nu numai pe toți primarii PSD, dar și pe primarii liberali. Iar acesta este motivul pentru care la plecarea lui Sorin Grindeanu de la șefia ANCOM, Vlad Stoica a primit acest post, cu votul copleșitor de majoritar al Parlamentului, fiind votat cu două mâini atât de PNL cât și de PSD, chiar dacă Marcel Ciolacu a folosit această numire ca să-l oblige pe Victor Ponta să îi dea pentru alte situații voturile Pro România.

Unul dintre cele mai interesante episoade în care Vlad Stoica a fost implicat a fost numirea lui Traian Halalai ca președinte al EximBank, în noiembrie 2012. Vlad Stoica a împins tare de tot pentru ca prietenul său Traian Halalai să fie numit la conducerea suculentei bănci EximBank, considerată cea mai bine plătită sinecură din România, unde, pe lângă alte învârteli, Halalai încasează în fiecare lună, din 2012 și până azi, nu mai puțin de 25.000 de euro pe lună. La acel moment, în mod suspect, Halalai a luat un împrumut de un milion de euro de la două persoane din mediul bancar privat, milion despre care se spune că ar fi fost folosit ca șpagă pentru numirea acestuia în funcție. Însă, deși a dat cu subsemnatul pe la DNA, ba chiar a scris mai mult decât trebuia, lucrurile s-au împotmolit în bunul stil românesc.

Acum știți că Eduard Helvig și-a băgat nasul de-a lungul istoriei sale ca șef a SRI, nu numai în numirea unui premier, ba chiar și în susținerea unor miniștrii. Și să vă mai vindem un pont, așa, pe final de articol, dacă tot a vorbit domnul Dragnea de episodul cu sufertașul, nu Eduard Hellvig a insistat la el pentru ca Dîncu să fie premier, este o minciună sfruntată scoasă de Dragnea ca să impresioneze. Vasile Dîncu nu a ajuns premier pentru că Edi Hellvig s-a opus numirii lui Dâncu, fiindcă el în consideră pe Dâncu un imbecil și nu l-a suportat niciodată.

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.