Cu o celeritate incredibilă, adormitii din DNA-ul condus de Crin Bologa, s-au trezit pe la orele amiezii să îl ia la țintă pe Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, pentru care Bologa a cerut Camerei Deputaților să  îi ridice imunitatea de deputat, acum ministru, fiind acuzat de abuz în serviciu la presupusă trucare a unui concurs.

Câteva ore mai târziu, Chesnoiu și-a dat demisia din Guvern și s-a autosuspendat din PSD.

Lui Chesnoiu i se umflase capul în ultima vreme, se împărățise, nu ar fi crezut niciodată că poate păți ceva, mai ales că a fost ofițer de informații în Doi ș’un sfert”, actuala Direcție Generală de Protecție Internă, considerat cel mai puțin reformat serviciu secret românesc.

Acuma, în aparență, Chesnoiu fiind deputat de Olt și protejatul lui “nea” Paul Stănescu, secretarul general al PSD, prima impresie, deloc eronată, e să credem că “retragerea” lui Chesnoiu e un cartonaș galben pentru baronul tractorist de Olt. Am fi superficiali dacă am crede că e doar o bătaie între aripile serviciilor și că această lovitură îl avantajează pe Marcel Ciolacu în lupta surdă pe care o duce cu Stănescu, transformat din partener în adversar.

Cu siguranță, Paul Stănescu nu va dormi bine în această noapte. Mesajul indirect primit e nașpa.

Dar e mai mult decât atât.

Cazul Chesnoiu e și un mesaj pentru, paradoxal, Ciolacu. Spunem asta fiindcă forțele care au orchestrat lovitura dura de imagine la adresa PSD au vrut să îi transmită și lui Ciolacu un mesaj: să se potolească în disputa cu Nicolae Ciucă referitoare la modificările Codului Fiscal, unde Ciolacu a devenit suspect de vocal și vehement.

Cine a ordonat manevra de azi a știut foarte bine ce face și l-a ajutat pe Ciucă să scape de presiunea PSD și a lui Ciolacu.

Un zvon tot mai obraznic spune că Ciolacu vrea să îi facă vânt lui Vasile Dâncu din PSD mai repede decât la toamnă, ci chiar săptămâna viitoare. Greu de crezut. Furnizorii de nade false pentru jurnaliști acrediteaza ideea că Dâncu ar fi fost ba cel care a împrăștiat draftul cu propunerile legislative de reformare a serviciilor, ba că le-ar fi chiar scris.

Orice s-ar spune despre Dâncu, cu siguranță nu e prost. Nu s-ar fi expus în asemenea hal. Cum are de gând să îl ardă Ciolacu pe Dâncu e de văzut, câtă vreme ministrul Apărării are protecția americanilor prin prietenia să cu George Maior, fost ambasador al României la Washington. Însă mai demn de crezare e zvonul că însuși Iohannis ar fi supărat pe Dâncu și pe prietenia să cu sulfurosul Florian Coldea. Care a cam greșit față de Președinte.