Să tot fi trecut un an de când a zis Melinda Gates îngrijorată într-o seară:

– Ce-i cu tine, măi, Bille?

– Uite, de când o început să se vaccineze ăștia din Estul Europei îmi apar tot felul de informații tulburătoare în inbox.

– Ce informații?

– Că electrozii nu sunt doar conductori electrici ci pot fi folosiți și la fabricarea unui tip local de brandy, că noi am mâncat toată viața black angus fără mujdei, ca săracii, că există magazine în care poți să cumperi bere Bardenberger la 2l cu 2,85 lei, că există niște băuturi denumite ”genocid” și ”căcău”, mult mai eficiente decât…

– Ei, lasă, a spus Melinda, nu le poți avea chiar pe toate.

– Dar nu asta e cel mai rău…

– Dar ce e?

– Am stat și m-am gândit, nu cred că pot să mai trăiesc lângă o femeie care nu chiuie la nunți și care nu știe să facă zacuscă, sarmale și ciorbă de burtă…

– Ce înseamnă asta?

– Înseamnă că vreau să bag divorț.

– Știam eu, știam! Spune-mi măcar cine e?

– Nu contează… am cunoscut-o pe twitter, o cheamă Mărioara și-i din Comloșu Mic.

– De când vi-s împreună?

– De când și-a pus o poză de profil în care stătea lângă ceaunul de păsulă.

– Dar oamenii din Europa de Est sunt niște barbari proaspăt ieșiți din comunism, habar n-au ce-i economia de piață, au spitale și drumuri catastrofale, aleg numai corupți în funcții de conducere, consumă mult alcool, au obiceiuri nesănătoase și folosesc internetul doar pentru satisfacerea celor mai primare instincte!

– Măcar au simțul umorului, spre deosebire de tine, care mă plictisești de moarte cu campaniile tale umanitare.

– Dar toți cei care s-au vaccinat acolo în timpul pandemiei au scris aceeași dumă cu semnalul 5G, pentru Dumnezeu, iată aici lista de statusuri, zice Melinda punând disperată mâna pe un morman de dosare cu șină din colțul biroului lui Bill.

– Cât timp n-a scos trupa Taxi nicio melodie despre mine, mai există o șansă.

– Și asta e adevărat.

– No, atât ți-a fost, Melindo, ultima ta șansă, dacă-mi faci repede un borândău, poate mă răzgândesc.

– Ce naiba-i aia?

– No, vezi acum care-i baiu? Ai două minute să dispari, a spus Bill așezând-se în scaunul comod al biroului său și mărind, pentru a 22-a oară în această zi, poza de profil a Mărioarei, care purta niște crocși roz și o bluză de trening ”Sergio Tacchini” negru cu violet, luată din Turcia în vara lui `91.

Din boxele calculatorului au plecat atunci spre eter primele acorduri la orgă ale piesei ”Banii n-aduc fericirea”.