Traficanții de influență ascunși ai României sunt, în majoritatea cazurilor, acoperiții serviciilor secrete, în special SIE și SRI, care își dau la gioale fix pe teritoriul țării pe care ar trebui să o protejeze. Sunt oameni care nu ies în evidență, dar pe care niște ochi atenți îi pot identifica mereu în spatele guvernelor din ultimii 32 de ani de “libertate” din România. Unul dintre aceștia este Florea “Ică” Voinea, un mustăcios cu privire șireată de 65 de ani, care ar fi trebuit arestat pentru trafic de influență cel puțin o dată in ultimii 20 de ani, dar care a scăpat mereu și mereu datorită protecției și prietenilor sus-puși pe care îi are.

Astăzi, vă vom oferi câteva piese de informații ce vă lipseau din puzzle-ul istoriei recente a României și care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine cum a ajuns premier Viorica Dăncilă și cine a “parcat-o” pe Dăncilă la Banca Națională a României.

Irina Tănase, “Leana” lui Dragnea

Ieșirea din închisoare a lui Liviu Dragnea readuce în discuție influența enormă, până la un moment dat, de înțeles, pe care o are Irina Tănase, iubita lui, asupra vieții sale. Deși mai tânără cu 30 de ani decât el, Irina poate să vă pară o copilă, însă sunt multe semne și informații care indică altceva: că Irina Tănase este o tânără care știe ce vrea de la viață și, mai ales, de la Liviu Dragnea. Să menționăm că primul ei succes a fost stricarea familiei lui Liviu Dragnea, care s-a despărțit după 28 de ani de Bombonica, soția care i-a dăruit doi copii.

În ciuda numelui nefericit care poate instiga la miștouri, Bombonica este o femeie foarte interesantă și foarte specială, care a avut mereu bunul simț de a nu dori să apară în public, de a nu dori să ia din strălucirea soțului ajuns pe cele mai înalte culmi ale puterii. Faceți analogia cu Maria, actuala soție a lui Băsescu, o ființă la fel de discretă și sensibilă, în totală disonanță cu personalitatea stridentă a lui Traian.

Bombonica Prodana, fosta Dragnea, pleaca de la sediul DNA, vineri, 1 aprilie 2016. Inquam Photos / Octav Ganea

Scorpionii Dragnea și Băsescu

Nu întâmplător v-am rugat să comparați soțiile celor doi lideri politici care au condus România si care au avut în anumite momente la dispoziția lor toate butoanele țării. Dragnea și Băsescu sunt Scorpioni, iar similitudinile comportamentale și caracteriale sunt numeroase.

Amândoi au avut tensiuni în relațiile cu anturajul, dorința de dominare a celor apropiați, dorința de a avea relații sexuale cu persoane din anturaj. În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu nu mai trebuie să vă spunem nimic despre Elena Udrea.

Puțini știu că și Liviu Dragnea a avut diverse experiențe cu femei importante din partid. De exemplu, celebra vizită din Israel din 2016, când Dragnea a făcut o vizită simbolică la Ierusalim însoţit de o delegaţie de parlamentari social-democraţi – deputaţii Gabriel Vlase, Georgian Pop şi Daniel Florea, precum şi senatoarea Gabriela Firea, a fost marcată de un mic scandal de alcov. Din delegație trebuia să facă parte și Florin Pandele, soțul Gabrielei Firea, dar Dragnea l-a tăiat în ultima secundă de pe listă. Pandele a făcut ca trenul, a amenințat cu retragerea candidaturii la Primăria Capitalei a Gabrielei Firea. În cele din urmă, Pandele s-a înduplecat doar pentru că Dragnea a acceptat ca Pandele să își trimită în locul său consilera personală, o fată în care Pandele avea absolută încredere și care a fost “umbra” Gabrielei Firea la Ierusalim.

23 ianuarie 2016, Presedintele PSD, Liviu Dragnea, viziteaza Asezamantul Romanesc din Ierusalim, alaturi de Gabriela Firea si Gabriel Vlase, astazi seful SIE

Când după o seară de whiskey-uri cu membrii delegației PSD, Dragnea s-a retras, în mod surprinzător mai devreme, motivând că este obosit, la nici o jumătate de oră s-a retras și Gabriela Firea, spunând că vrea să se odihnească, dar manevra nu a reușit, Gabriela Firea a ajuns în acel moment în camera ei doar pentru că “umbra” lui Pandele și-a făcut instant apariția și a “dejucat” planul.

Irina și tableta

Tot ca și trăsături comune între Băsescu și Dragnea, vă veți aduce aminte de emotivitatea fragilă a celor doi, dar și despre egoismul cu care și-au construit cariera politică exact în același stil al dezbinării. Și scorpionul Dragnea și scorpionul Băsescu și-au întors apropiații unul împotriva altuia, considerând asta cea mai bună strategie pentru a se impune.

Singura diferență notabilă este că Traian Băsescu nu a divorțat de soția lui pentru Elena Udrea, dar i-a dat voie, făcând-o ministru, să fure după pofta inimii, considerând acest lucru o îndestulătoare răsplată. Din acest punct de vedere, Dragnea a fost și mai cinic. A terminat o căsnicie de 28 de ani pentru o copilă cu 30 de ani mai tânără decât el, destabilizându-și emoțional copiii.

Intrarea Irinei Tănase în viața lui Dragnea a adus cu sine schimbări importante și tragice în relaționarea familiei cu tatăl Liviu Dragnea. Irina devine tot mai dominantă și filtrează foarte mult aceste întâlniri de familie sau schimburi de mesaje, cel mai trist fiind că a făcut asta mai ales în aceste ultime luni care au trecut de la liberarea lui Liviu Dragnea din închisoare. Despre Irina Tănase au fost multe povești – că se implică în politica PSD, ba chiar și în aspecte ale guvernării. A vorbit puțin despre asta Robert Negoiță, asemuind-o pe Irina Tănase cu Elena Ceaușescu. Dar puțini știu cine i-a dat lui Dragnea ideea de a o numi ca premier pe Viorica Dăncilă: chiar Irina!

Alexandra Irina Tanase la congresul Partidului Social Democrat (PSD), în București, sâmbătă, 10 martie 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

Scena a avut loc la Scroviștea, la vila de protocol a președinților României, unde Dragnea constituise un cartier de criză, făcând planuri pentru a nu fi arestat. Pe acolo își făceau veacul sfătuitorii lui principali și intimi – Mircea Dinescu și Doru Bușcu (cei care mai apoi aveau să profite de relația cu Dragnea, sugând lunar contracte grase din colaborarea cu TVR).

La un moment dat, Dragnea se juca pe telefonul mobil, iar Irina Tănase freca o tabletă discutând împreună cu iubitul ei, Liviu Dragnea, despre cine ar putea fi viitorul premier. Și tot scrolând așa, Irina a dat peste un articol despre Viorica Dăncilă și l-a întrebat pe Dragnea: „Dar de ce nu o pui pe Viorica? E ce trebuie. Și ascultătoare, și proastă”.

 

Congresul Partidului Social Democrat (PSD), în București, sâmbătă, 10 martie 2018. Inquam Photos / Alberto Groșescu

Cam așa se luau deciziile de către Liviu Dragnea. În așa derizoriu ducea acest om felul în care vedea treburile țării.

Când Dragnea i-a prezentat varianta cu Viorica Dăncilă premier lui Paul Stănescu, acesta nu a primit cu voioșie ideea. Din respect, a ascultat propunerea luiu Dragnea.

Dar când în discuția dintre cei doi s-a băgat cu „argumente” Irina Tănase, Paul Stănescu s-a înnegrit la față, s-a ridicat în picioare și a ieșit pe ușă, transmițându-i lui Dragnea câteva lucruri care nu pot fi reproduse, dar din care reieșea clar că e total împotriva ideii ca o nevastă de lider să decidă cine trebuie să conducă Guvernul României. De atunci s-a stricat relația dintre Paul Stănescu și Dragnea.

Paul Stanescu si Gabriela Firea participa la prezentarea moţiunii de cenzură la Palatul Parlamentului din Bucuresti, joi 30 septembrie 2021. Inquam Photos / George Calin

Viorica, mâța blândă zgârie rău

A părut surprinzătoare „defectarea” Vioricăi Dăncilă de la admirația pentru liderul maxim Dragnea la izolarea de el, odată ajunsă la Palatul Victoria. Pentru cei care o cunosc cu adevărat pe Dăncilă era ceva normal: ea nu a fost niciodată sclava lui Dragnea.

În ciuda imaginii făcute praf de presă, a greșelilor politice, Viorica Dăncilă este o femeie de tipul “mâța blândă zgârie rău”, are inteligență politică peste medie, dar, mai ales, are prieteni.

Viorica Dancila si Liviu Dragnea la finalul sedintei comitetului executiv al PSD, la Palatul Parlamentului, luni, 19 noiembrie 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

De exemplu, e important să vorbim despre relația sa puternică cu soțul ei, Cristinel, un om care lucrează în industria petrolieră de dinainte de comunism, despre care apropiații familiei spun că e un bărbat foarte aparte, intelectual rafinat, căruia nu ii place să iasă în evidență. În relația cu Cristinel, de exemplu., Viorica Dăncilă este cea care poate fi considerată capul și gâtul familiei, deopotrivă.

Viorica Dancila si Cristinel Dancila la congresul extraordinar al Partidului Social Democrat organizat in vederea validarii candidaturii sale la alegerile prezidentiale, sambata, 24 august 2019. Inquam Photos / Octav Ganea

Prietenii familiei Dăncilă sunt importanți și nu uită niciodată să răsplătească loialitatea celor doi soți.

Economedia.ro anunța la mijlocul anului in exclusivitate ca Cristinel Dăncilă, soțul ex-premierului PSD Viorica Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz. El a fost angajat în urma unui ”examen”, a declarat pentru Economedia.ro Ion Sterian, directorul general al Transgaz, care continu la acea vreme cu explicațiile penibile:

”Este inginer petrolist și avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian. Normal, angajarea avea de a face cu securiștii care sunaseră ca această angajare să se întâmple.

Compania națională Transgaz are mai mulți angajați foști ofițeri SRI sau de poliție și rude ale politicienilor, potrivit unei analize G4Media.ro realizate în martie 2020 pe baza unor surse deschise (declarații de avere și interese).

Spre exemplu, generalul SRI (r), Marius Stoica, fostul șef al acoperiților SRI, a devenit consilierul directorului general, după ce, în 2017, a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis. De asemenea, soțiile politicienilor Dan Motreanu (PNL), Eugen Nicolicea (PSD), Andrei Gerea (ALDE) și fosta soție a lui Daniel Chițoiu (ALDE) lucrează la Transgaz. Daniela Motreanu a fost angajată în 2018, Nicoleta Nicolicea, în 2017, iar Ayten Gerea și Elena Laura Chițoiu, în 2016.

Ică, premierul din umbră

Chiar dacă sunt din Teleorman amândoi, Dăncilă și-a construit fără Dragnea relații importante la Bruxelles,, fiind ghidonată acolo pentru diverse obiective de oameni din SIE. Legătura cu SIE i-a fost făcută Vioricăi Dăncilă de un foarte bun prieten de familie, Florea „Ică” Voinea, un personaj de poveste, care nici astăzi nu dă semne că vrea să se pensioneze pentru o binemeritată odihnă, și care mai întâi s-a “legat” de Cristinel Dăncilă în vremea comunismului.

Ică este un oltean cu origini modeste, născut la Maglavit, dar foarte abil din punct de vedere relațional. În vremea comunismului, a reușit să se facă indispensabil pentru Nicu Ceaușescu, fiind șeful șantierelor comuniste din partea UTC.

El a fost unul dintre stâlpii regimului comunist, mai precis lider al UTC (Uniunea Tineretului Comunist), instituție condusă de Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

Într-un rar interviu acordat postului Radio România Internațional, Ică a recunoscut că el ”conducea activitatea economică a CC al UTC, conduceam la vremea respectivă vreo 29 de șantiere naționale” și că a preluat de la Nicu Ceaușescu conducerea unei delegații care a vizitat China în 1986. O vizită în care, susține Voinea, l-a întâlnit și s-a împrietenit cu Li Keqiang, pe atunci lider al tinereretului comunist chinez, care ulterior a devenit premier al Chinei.

Interviul, extrem de bogat în detalii biografice, arată atracția lui Florea Voinea pentru Rusia și China. Iată două fragmente, relatări ale vizitelor sale la Moscova și Beijing:

 

  • Dacă mergi să vizitezi Shenzhenul, cu Huawei și ZTE, să vezi ce au făcut acolo… centrala lor atomică, cu câte grupuri funcționează acolo… Au ridicat orașe noi, nu îți vine să crezi că pe pământ pot fi și aceste construcții (…) Pentru mine este o enigmă de ce noi nu am continuat colaborarea cu China, de ce nu colaborăm cu ei și de ce nu realizăm proiecte împreună cu ei. Vă mărturisesc că Zhang Gaoli a spus, acum 4-5 ani, că pentru ei nu este o problemă să sprijine dezvoltarea României, ne pot împrumuta chiar fără garanții guvernamentale și putem să plătim cu orice. Ori când ai o asemenea ofertă și nu o fructifici, mărturisesc că nu știu care sunt cauzele”

 

  • ”În octombrie 2013 am fost la Moscova, în calitate de membri ai Comisiei de Politică Externă. Și acolo ne-am întâlnit cu vicepreședintele Senatului, cu vicepreședintele Dumei de Stat și cu vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, și ei ne-au zis la unison: „Domnilor, dar noi suntem vecini. Vecinii își împrumută o pungă cu zahăr, o sticlă de ulei, se întreabă de sănătate unul pe altul, noi oare de ce nu ne înțelegem ca și vecini? Nu vă interesează piața Rusiei? Noi ne-aducem aminte că am importat din România foarte multe produse de mare calitate. Am vrea să continuăm această colaborare. Nu vă interesează?” Am venit și am spus-o celor care aveau decizia. Am spus-o, s-a întâmplat ceva? Nu s-a întâmplat nimic”.

După 1989, Ică, cu totul neîntâmplător a primit misiuni operative interesante, lucrând în siajul acoperiților SIE. De exemplu, a lucrat ani de zile pentru Dan Voiculescu, fiind directorul executiv al tipografiei sale, alături de Costel Rotaru, primul șef al SIE pe „Cod Nou”, ajuns si el “la pensie”, director general al aceleiasi tipografii.

Bun prieten și cu Constantin Niculescu, fost baron al PSD Argeș, care era șeful rețelei IATSA, Ică a fost mereu la butoanele puterii, folosindu-se de forța pe care i-o dădea SIE pentru a deschide orice fel de uși. Așa trebuie să vă explicați transformarea Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria. Numirea ei a fost, în afară de amatorismul deciziei lui Dragnea, greșeala fatală a fostului presedinte al PSD care a crezut că ea, o fraieră, îl va asculta supusă, cand colo, s-a trezit că îi fuge pământul de sub picioare, ba chiar că va face și pârnaie pentru asta.

Ică Florea a fost trimis de SIE lângă Viorica Dăncilă ca să o facă să își câștige independența față de Liviu Dragnea – obiectiv atins, iar mai apoi ca să o oblige într-un fel sau altul, să candideze pentru alegerile prezidențiale. Aia era misiunea cea mai importantă.

De ce era importantă candidatura ei și pentru cine? Fiindcă era un gest de sacrificiu! Pentru Iohannis era foarte important ca Viorica Dăncilă să intre în turul doi. Dacă intra Barna în turul doi, astăzi Iohannis nu mai era președinte.

Iohannis avea nevoie, păstrând proporțiile, de un Vadim Tudor, de un candidat îndestul de decredibilizat care să stârnească repulsia alegătorilor. Să nu credeți că Viorica Dăncilă nu s-a prins că urmează să fie sacrificată. Părăsită de propriul ei partid, Dăncilă știa că urmează să “o ia în brațe”, așa că a negociat dur pentru viitorul familiei ei.

Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită la 15 mai 2021 consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Marea întrebare de pe buzele tuturor este despre Isărescu: cum a fost posibil ca Isărescu să accepte să înghită un asemenea broscoi de imagine, cine a putut să îl facă să accepte această angajare pe unul dintre cei mai puternici oameni din România, adică pe cel mai vechi om de la butoanele României, Mugur Isărescu? Ică Voinea e răspunsul, care fusese trimis la BNR de “băieți” ca să rezolve “problema” Dancila.

Care legătură dintre Ică Voinea și guvernatorul BNR? Ică l-a avut pe Isărescu în “supraveghere informativă” drept „Sursa Manole”. Sub acest nume de cod s-a ascuns, înainte de 1989, actualul guvernator al Băncii Naționale a României. Se afla în evidențele UM 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrală de Informații Externe.

Turnătoriile sursei „Manole” vizau, în special, diplomați străini de la București, cu care Mugur Isărescu avea contacte constante. Iar dintre diplomați, cei cel mai des întâlniți erau americanii și britanicii. Nici colegii lui Isărescu de la Institutul de Economie Mondială, însă, nu scăpau de “notele” pe care actualul guvernator BNR le trimitea Unității Militare 0195.

Mugur Isarescu si Viorica Vasilica Dancila la reuniunea conducerii Comisiei Naționale pentru trecerea la moneda euro, in Bucuresti, joi, 12 aprilie 2018. Inquam Photos / Octav Ganea

 

Nevasta lui Ică, șefa Cancelariei BNR, ia 200 000 de euro pe an de la “banca spionajului rusesc”

 

Frumoasă doamnă din imagine este Olga Lucheria Voinea, soția lui Ică Voinea, care lucrează de circa 9 ani, evident și ea, la BNR, unde astăzi îndeplinește funcțiunea de șefă a Cancelariei Băncii, adică foarte apropiată de Mugur Isărescu, care este supravegheat informativ de Ică și în acest fel.

 

Dar doamna Olga Lucheria Voinea a ajuns in 2019 si în board-ul unei bănci rusești cu sediul la Moscova, asa, “pe fata”.

E vorba despre International Bank for Economic Cooperation (IBEC), o bancă înființată de fosta URSS și alte state din lagărul comunist în 1963, și în care România a intrat în 1964.

Presa de investigații din Ungaria și cea din Cehia au scris despre planurile IBEC de a fuziona cu altă bancă rusă, Banca Internaţională de Investiţii (IIB / BII), care este în plin proces de mutare a sediului în Ungaria. Ambele bănci sunt considerate a avea legături cu agenţiile de spionaj ale Kremlinului, după cum arată o analiză publicată pe portalul Al Jazeera.

Practic, si aceasta este exclusivitatea, doamna Olga Lucheria Voinea, este platita de banca spionilor rusi cu 200 000 de euro pe an (!), in timp ce ea indeplineste functiunea de sefa a Cancelariei Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu. Doar noua, unor amarati de jurnalisti, ni se pare ca aceasta informatie oglindeste o vulnerabilitate majora la siguranta nationala a Romaniei?

Pentru niciun serviciu secret romanesc nu e periculoasa prezenta nevestei lui Ica Voinea (fan al Rusiei), platita de o banca ruseasca a spionilor rusi, in siajul Guvernatorului banilor Romaniei?

 

 

PS: Familia Voinea are foarte multe “gauri” in averea sa. Uitati, un lucru infiorator li s-a intamplat sotilor Voinea de-a lungul a doi ani: le-au disparut din conturi 600 000 de euro! Si n-au sunat la politie! In 2019, sotii declara ca au vandut pe 600 000 de euro o casa si un teren in Mogosoaia, unde detineau circa 18 000 de mp.

 

 

 

Avem apoi o inexplicabila pauza de doi ani in depunerea declaratiilor de avere:

 

Dupa care, minune!, in declaratia din 2021, cei 600 000 de euro nu mai figureaza in conturile familiei, ba, mai tare, pamantul de la Mogosoaia apare ca transmis cu titlu gratuit. Hehe, cui oare?

 

NOTA:

Daca te intereseaza sa ma sustii, sa vezi cum gandesc si cum scriu, daca te intereseaza ce se va intampla cu lumea asta mare din care si tu faci parte, comanda-ti cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvaluiri adevarate, am dovedit asta inca de la inceput, si ne vom construi foarte repede reputatia de ziar al adevaratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presa la viata mea: dezvaluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvaluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitatiile pe ambulante din Romania, dezvaluirile despre adulterul lui Ciprian Marica care facea bici-bici cu o blonda la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvaluit aici cum a incercat generalul Gabriel Oprea sa o violeze pe procuroarea Laura Codruta Kovesi, asa ca merita sa urmariti proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu iti cer bani ca sa citesti anchetele mele, stiu ca te doare in cot de jurnalisti, noi, jurnalistii, contam pentru tine doar subiectul iti e pe plac. Nu iti cer sa donezi bani, fiindca stiu ca nu o sa o faci, n-ai facut-o nici in cazul Recorder, nici in cazul Rise Project. Esti doar un roman ca oricare altul ce va citi gratuit munca mea si va trece la un al site.

Ai un pont?  Contacteaza-ma pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Daca ti-e frica sa iti dezvalui identitatea, fa-ti un Gmail anonim, dar trimite-mi totusi ce ai in tolba: razbuna-te sau cauta sa ma folosesti aratand si altora nedreptatile ce au loc in Romania.