Ei bine, chiar la asta nu v-ați fi așteptat. După atâtea divorțuri celebre anul ăsta, despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase este exact ce mai lipsea României în acest an tumultuos.

Bineînețeles, sunt ironic, dar este important să știți că scandalul dintre fostul președinte al PSD și Irina Tănase nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o chestie foarte urâtă.

De ce am început cu Liviu Dragnea acest articol? Fiindcă la Strict Secrey v-am învățat întotdeauna să priviți prezentul, chiar și prezentul politic, prin prisma trecutului.

Săptămâna ce tocmai a trecut a fost una agitată la PSD. Șefii de organizații au fost chemați pentru discuții despre împărțirea cașcavalului sau, mai precis, a ciolanului. Însă lucrurile s-au precipitat pe mai multe paliere pentru Marcel Ciolacu, mai ales în ceea ce-l privește pe Marian Neacșu, propunerea PSD pentru Secretariatul General al Guvernului.

De ce s-au precipitat? Pentru că Marcel Ciolacu a jucat din nou teatru, spunând că și-l asumă pe Marian Neacșu, dar a tras cu toată forța lui să-l bage pe Toni Grblă ca șef al SGG. Nu e prima oară când Ciolacu joacă la șaisprezece capete, doar că de data asta nu i-a cam ieșit.

Profitând de faptul că Marian Neacșu era plecat în concediu în Thailanda, și putea mai greu să comunice cu Bucureștiul, Marcel Ciolacu a dat drumul la lătrăii de presă, plătiți din banii PSD, ca să-l „fezandeze” puțin pe Marian Neacșu, pentru ca acesta să devină o numire incertă, problematică pentru Nicolae Ciucă.

Nicoale Ciucă pare mai prost, dar chiar nu e. Și și-a făcut propria lui cercetare în PSD, și la „băieți”, care i-au spus că între Toni Greblă și Marian Neacșu nici nu-ncape comparație. Că Toni Greblă este un papagal, iar Neacșu un tip cu influență atât în PSD, influență pe care și-a păstrat-o, dar și în Parlament.

Bomba a venit chiar de la Cotroceni, după ce Ciucă l-a informat pe Iohannis asupra dilemei, căci alegerea Președintelui a fost Marian Neacșu.

Din nou, așa cum am spus, Marcel Ciolacu a încercat să joace șerpește, din nou a încercat să-și bată joc de cuplul Paul Stănescu-Gabi Firea, cei care au insistat foarte tare pentru Marian Neacșu, oricum, nemulțumiți de faptul că Ciolaciu nu i-a oferit Gabrielei Firea ceea ce, cu siguranță, merita față de Grindeanu: și postul de vicepremier.

Intrarea lui Marian Neacșu pe un post-cheie în Guvernul României îi produce fiori lui Marcel Ciolacu din mai multe puncte de vedere: unul dintre ele este faptul că postul de șef al Secretariatului General al Guvernului îi va oferi o oportunitate solidă lui Marian Neacșu să reînnoade sau să reactiveze relațiile bune pe care le-a avut în trecut, ca secretar general al partidului, cu primarii PSD.

În viitorul apropiat, pe banii care vor veni de la Bruxelles, dar și pe alte proiecte guvernamentale, va fi o bătaie enormă între primari. Iar ei nu vor merge la Ciolacu să îl roage să-i ajute să obțină finanțări, chit că e președintele partidului, ci vor merge la Marian Neacșu, omul care i-a înțeles și în trecut, și care are acum pixul decontărilor pe banul public.

Un alt motiv pentru care această numire este foarte importantă este că abia acum se consfințește revenirea în PSD a lui Marian Neacșu, și de abia acum pot fi puse în aplicare, intern, din punct de vedere politic, măsurile planului de uzurpare a lui Marcel Ciolacu de la șefia PSD: degajarea candidaturii la prezidențiale pentru Mircea Geoană și a candidaturii pentru Primăria Bucureștiului, așa cum s-a stabilit în bucătăria lui Pandele.

Fiecare are un revenge cu Marcel Ciolacu: și Firea, și Stănescu, care sunt extrem de ofticați pe modalitatea unsuroasă cu care Marcel Ciolacu s-a eschivat în fața cererilor lor, și baronii partidului, care au fost reduși în ultimii doi ani la rangul de fantome, dar mai ales Marian Neacșu, unul dintre cei care și-a „furat-o” cel mai rău și cel mai nedrept de la Liviu Dragnea.

O să fac în această seară o dezvăluire absolut șocantă despre Dragnea, care, cel mai probabil, îl va pune pe Marian Neacșu într-o lumină pozitivă. E nevoie să fac această dezvăluire pentru a așeza corect piesele în puzzle-ul politic al anului 2016, chiar dacă ar trebui să-i port sâmbetele lui Neacșu, pentru că el, împreună cu Ciolacu, sunt cei care au dat presei, în 2019, contractele confidențiale ale PSD semnate cu presa și consultanții.

Marian Neacșu, ca mulți alți lideri importanți ai PSD din 2016, a contribuit decisiv la aburcarea lui Liviu Dragnea pe tronul de boss al PSD, cu acces la statutul de cel mai important om din România. Ba, spre desoebire de mulți alții, Marian Neacșu i-a fost și foarte loial lui Liviu Dragnea.

Iată și o poză relevantă din 2017, cu Neacșu așteptând în fața DNA sosirea lui Liviu Dragnea, atât de loial îi fusese.

Puțini își mai aduc aminte, dar în februarie 2016, undeva la 50 de parlamentari au fost condamnați la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce și-au angajat rudele la birourile de parlamentari. Sigur, putem spune, angajatul rudelor era o chestiune imorală, dar ea a devenit ilegală și s-a transformat în conflict de interese într-un mod foarte ciudat, la fel de ilegal.

Legea prin care cei 50 de parlamentari fuseseră condamnați a fost atacată la acea vreme la Curtea Constituțională și mai era puțin timp până când verdictul CCR să fie făcut public. Cu puțin înainte de Decizia CCR, Liviu Dragnea, care astăzi vorbește patriotic despre deciziile luate de străini pentru noi, a făcut o vizită privată acasă la Hans Klemm, pe atunci ambasadorul SUA la București. La acea vizită privată, Hans Klemm s-a arătat nemulțumit de posibilitatea ca cel puțin parlamentarii PSD, din cei 50 de parlamentari aflați în conflict de interese, să se mai regăsească pe listele partidului la parlamentarele ce urmau să vină.

Tare ca fularul, Liviu Dragnea și-a vândut colegii într-o clipită, promițându-i lui Klemm că aceștia nu vor fi incluși pe liste.

Și Klemm, și Dragnea, aveau însă o problemă. Având în vedere faptul că în componența Curții Constituționale 5 dintre judecători erau „roșii”, exista o foarte mare posibilitate ca decizia CCR să fie favorabilă parlamentarilor aflați în conflict de interese. Adică atacarea legii să fie admisă.

Atunci Klemm i-a sugerat lui Dragnea ce să facă, i-a dat un „mandat”.

Într-o duminică seara, la sediul PSD de pe Kiseleff, când nu mai era nimeni în partid, Dragnea a convocat-o de urgență pe judecătoarea CCR Maya Teodoriu, numită la Curte pe restul de mandat lăsat vacant de Toni Greblă, și i-a cerut să „rezolve” problema.

Așa s-a întâmplat că CCR a respins solicitarea celor care o sesizaseră, admițând că legea pentru care au fost condamnați parlamentarii aflați în conflict de intereseeste în regulă. Chiar și după 5 ani de la acel moment penibil din politica românească, e important pentru oamenii din PSD, și mai ales pentru cei mătrășiți, să știe cine a fost omul care i-a surghiunit, care i-a vândut: chiar președintele lor.

Finalul îl știți – lui Marian Neacșu i s-au inventat tot felul de bârfe prin partid, și pentru motivul că Neacșu a semnat scrisoarea aia celebră, prin care mai mulți baroni PSD îi cereau lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate de la șefia PSD, a fost scos în mod nedrept, afară din partid.

Ce interesantă e viața, Marian Neacșu revine în PSD, în timp ce Liviu Dragnea este subiect al ziarelor de cancan, pentru că l-a înșelat Irinuca pentru un morcov mai tânăr.

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.