Dacă Putin câștigă câțiva kilometri pe zi în Ucraina, este clar că vizita de ieri a capilor Europei la Kiev valorează cât un Big Mac întărit după câteva ore de la preparare. NATO nu a ieșit întărită din această poveste, ci ridiculizată. Ca întotdeauna în istorie, Rusia a început dezastruos războiul și îl va încheia en fanfare. India cumpără petrol de la Rusia la cifre triple față de anul trecut, mă refer la cantitate. China folosește India ca proxy pentru aceste achiziții. China face “experimente” în Shanghai, dar, de fapt, joacă un joc economic colateral mult mai pervers, atunci când ține în casă 20 de milioane de umani: aruncă în aer transportul de mărfuri din întreaga lume prin oprirea shippingului de containere cargo, acolo unde Shanghai e portul numărul 1 din lume, dar și producția de containere. Unde e tot lider. Se estimează că doar în aprilie 2022, prin “greva” portului Shanghai, nu au fost transportate circa 260 000 de containere, echivalentul a peste 8 milioane de tone de mărfuri. Containerul e nouă “monedă” a Chinei, mult mai valoroasă și mai dorită acum ca dolarul, căci dolari poți să ai până plouă cu cârnați, dacă nu ai ce cumpăra sau vinde cu ei.

E foarte târziu și rușinos gestul lui Biden de a merge peste criminalul din Arabia Saudită ca să îl înduplece la o alianță pentru petrolul arab. Rușinos de-a dreptul să te căciulești tu, leader of the Free World, și să mergi TU în vizită la Riad, “pardonându-l” pe Bin Salman pentru crima odioasă asupra ziaristului Khashoggi, când, nici acum doi ani, te impăunai în fața presei, aproape de a fi “elected”, că îl vei transforma pe criminalul bin Salman într-un “pariah” și că juri pe roșu că îl vei pedepsi.

Cred că Mohammed bin Salman râde și cu curu’ de Biden și de toată situația, l-am omorât pe ziaristul ăla, ahahaha, și acuma vin americanii să le dau din sucul pământului nostru, ahahahaha! Planeta Pământ vede că e ok să ucizi, dacă ești puternic, scapi ușor, de-acum nu va mai fi nicio problemă pentru grei să asasineze pe față opozanți religioși sau politici. 

După asasinatele din Rusia și China, un fel de crime underground ca imagine publică, acum, că tot e oficial, s-ar putea constitui și un soi de UFC (bătăile MMA alea celebre din cuști), un soi de Murder League, și țările să facă show-uri frumoase și elegante: China să propună uciderea prin tortură a unei vedete de film care a jignit Patria pe twitter făcând-o nedemocratică, și paaac!, să cumpere ESPN drepturile de pay per view, noi să votăm cum să moară și în cât timp, poate chiar să fie unul dintre noi aleși prin tragere la sorți ca să  o putem și abuza putin la genitale, apoi, în rundadoi să vină SUA cu un terorist musulman în vârstă de 11 ani care amenință democrația, în fine, ați înțeles.

Războiul va continua, fiindcă, în ciuda mizelor strategice mici, în ciuda zecilor de mii de morți fără de vină, lui Putin îi place show-ul grotesc mediatizat gratis în lume, un reality show în care el arată că face ce vrea, când vrea, unde vrea, iar Liderii asistă neputincioși la asta, sugrumați de probleme interne, împiedicați de normative și Carte, de jubilee și de vacanța de vară ce va să vină.

Războiul va continuă și pentru că la finele anului au loc alegeri parțiale în SUA și, așa cum arată acum sondajele, “ominii” lui Trump vor prelua majorită țile în ambele camere. Și atunci se schimbă kalimera, nenicule, căci, dacă va fi așa, pentru Trump va fi o formalitate să îl sune pe Putin și să facă Pace, Pacea Noastră și a Lumii Întregi, într-un alt exercițiu îngretoșător de ipocrit, dar care va fi aplaudat de întreaga lume.

Vom trece apoi la alt episod de boli, crize și întâmplări nemaivăzute, cine știe ce va mai fi în 2023, cel mai probabil că ne vom fi plictisit de boleșnite și gloanțe, și, în sfârșit, vom primi în Netflixul vieților noastre spectacolul pe care îl așteptăm cu adevărat: vor veni extratereștrii. Ne vom închide în case, apoi vom ieși din case, o fetiță cu codițe și ochi de azur va merge cu un buchet de zambile în fața alienilor și noi toți vom plânge de bucurie întrebându-ne de ce au trebuit să treacă atâtea milenii și piramide și isuși ca, în sfârșit, să ne întâlnim.

This is the Way.

Nota redacției: Cum Strict Secret este dedicat românilor care caută „altceva”, dincolo de zgomotul alb al mașinilor de manipulare, poate nu ar strica să țineți minte trei litere: NCN. E un post TV de știri și opinie cu totul altfel, pe care îl găsiți în grilele tuturor cabliștilor români, în zona posturilor informative. Nu mai zapați PESTE el, adăstați câteva minute pe zi pe NCN. O să vedeți, o să vă placă si o să vreți să rămâneți tot mai mult acolo.