de Liviu Alexa

 

Aquila Part Prod Com este cel mai mare transportator rutier de mărfuri din România. Cifra sa de afaceri a fost în 2020 de peste 300 de milioane de euro, Aquila marcând profit istoric de 11,4 milioane de euro.

Cum însă 2021 a fost un an foarte bun pentru Aquila, este de așteptat ca datele de profit să cunoască îmbunătățiri semnificative.

Mai ales că AQUILA s-a listat la bursă la finele lui 2021 și a ajuns la o capitalizare de 1 miliard de lei.

Firma este detinuta de Alin Dociu si Catalin Vasile.

 

Succesul financiar enorm al celor doi antreprenori nu i-a modernizat și în gândire. Investind mai mult în spații de depozitare, au ignorat protecția informatică și le-au permis hackerilor să le “gaurească” sistemul.

În 14 februarie, la ora 15, AQUILA a catadicsit să anunțe și bursa că există “un incident informatic”. Strict Secret știa de incident, însă nu am reușit să contactăm niciun membru al managementului AQUILA pentru un comentariu.

 

 

“Incidentul informatic” nu e un atac oarecare, ci e un atac de tip ransomware.

Ransomware este un tip specific de malware care cere fraudulos o răscumpărare financiară de la victime, persoane particulare sau companii, amenințând cu publicarea, ștergerea sau reținerea accesului la date personale sau de companie importante.

Consecințele unui atac ransomware pot fi catastrofale și victimelor le este greu să se descurce odată ce computerul a fost infectat.

De obicei, hackerii vizează victimele despre care cred că vor fi dornice să plătească răscumpărarea și să își recupereze rapid datele.

În ultimii ani, corporații uriașe, inclusiv spitale majore și chiar Sony Pictures au fost ținte.

AQUILA, o firmă greoaie din punctul de vedere al investițiilor în cyber security, a fost ținta perfectă. În acest moment, conform unor angajați care ne-au contactat, serverele AQUILA sunt inoperabile.

Iar hackerii se țin tari pe poziții: au oferit o anumită zi ca ultimatum și echivalentul în bitcoini a 1 milion de dolari pentru a debloca situația.

 

NOTĂ:

Dacă te interesează să mă susții ca jurnalist, să vezi cum gândesc și cum scriu, dacă te interesează ce se va întâmpla cu lumea asta mare din care și tu faci parte, comandă-ți cartea mea de pe www.liviualexa.com

Strict Secret este un site cu dezvăluiri adevărate, am dovedit asta încă de la început, și ne vom construi foarte repede reputația de ziar al adevăratelor secrete.

Sunt Liviu Alexa, jurnalist clujean, unul de “provincie”, dar am dat lovituri mari de presă la viață mea: dezvăluirile despre pedofilul Cristian Pomohaci, dezvăluirile despre afacerile de milioane ale DELTAMED, firma prietenului drag al lui Raed Arafat, care ia toate licitațiile pe ambulanțe din România, dezvăluirile despre adulterul lui Ciprian Marica la un hotel din Cluj-Napoca, eu v-am dezvăluit aici cum a încercat generalul Gabriel Oprea să o violeze pe procuroarea Laura Codruța Kovesi, așa că merită să urmăriți proiectul meu editorial, Strict Secret.

Nu îți cer bani că să citești anchetele mele, știu că te doare în cot de jurnaliști; noi, jurnaliștii, contăm pentru tine doar daca subiectul îți e pe plac. Nu îți cer să donezi bani, fiindcă știu că nu o să o faci, n-ai făcut-o nici în cazul Recorder, nici în cazul Rise Project. Ești doar un alt român ce va citi gratuit munca mea și va trece la un alt site.

Ai un pont?  Contactează-mă pe 0720 00 88 88 – via Whatsapp, Telegram sau Signal sau scrie-mi pe emailul mailstrictsecret@gmail.com

Dacă ți-e frică să îți dezvălui identitatea, fă-ți un Gmail anonim, dar trimite-mi totuși ce ai în tolbă: răzbună-te sau caută să mă folosești arătând și altora nedreptățile ce au loc în România.